Hirdetés
Aktív témák
-
netmesterke
aktív tag
Hali!
Hát nem tudom miért, de frissen telepítve is elég lassúnak tűnik az a gép, nem értem miért. Az 512 ram nem tudom mennyire elég az XP-nek, nekem anno 1gb volt a notimban, az már ideális talán, itt azt néztem hogy netezés alatt is az 512-ből 100-150 van már csak szabad kb, ami nem sok. Kíváncsi vagyok rá, karácsonykor megyek haza, remélem azért segít rajta
Nem tudom, lehet hülyeség, de egy W7 egyszerűbb verziója vajon hogy menne azon a gépen? (Cel 2,4GHz/1GB Ram/80GB HDD/Gef4MX440 128MB)
Az előző gépemen nagyon szépen ment (Celeron 430 1,8Ghz/1gb/250gb/x3100), Aero-val együtt is
üdv! -
geza12345
tag
válasz moha21 #19503 üzenetére
egyszer állítottam a bioson, csak akkor indult el a rendszer mikor F1 nyomtam kiírta, hogy hova menjek be azt átkapcsoltam utána indult rendesen ,meg a fan speedet vetten le mert nagyon pörgött a venti, a procinak 17 fokos volt a mag.Netezés közben, ezeket állítottam egy bios restart az segítene? Vagy ezt külön be kell állítani ,mert nekem athlon X2- ön 1.440 stabil semmit nem változik a phenomon meg ugrál.
[ Szerkesztve ]
"Amíg engem látsz nem vagy vak"
-
-
moha21
veterán
válasz geza12345 #19504 üzenetére
Elvileg be lehet állítani a proci feszültségét külön, akkor nem ugrál ( gondolom energiagazdálkodás miatt ), de ha nem értesz hozzá inkább kérj meg valakit!
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
félisten
válasz geza12345 #19508 üzenetére
Pontosan. Defaulton a biosban be van kapcsolva az energiatakarékosság. Leveszi a feszt és az órajelet is (utóbbit nem feltétlen ha tuningolt a cpu). Nekem is ugrál (nagyon picit) pedig ki van van kapcsolva, ezt hívják DROP-nak. Röviden annyit jelent hogy feszültségesés terhelés hatására.
Nem folynék bele nagyon.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
sbazsi
veterán
árt egy notinak, ha alvó állapotban hurcolom?
úgy értem kikpacsolas/liberális helyett... -
sasa311
veterán
Egy bonyolult excel képletre lenne szükségem, hátha valaki ismer ilyet....
Kb. ezt kéne csinálnia:
Példa:
Ha I2 cella = 1 ÉS B2 cella = 1 vagy 3 akkor IGAZ (vagy 1, vagy bármilyen jelölés), ha bármelyik paraméter nem igaz akkor HAMIS (vagy 0 vagy bármilyen jelölés)ötlet?
Az =HA függvénybe nem bírom beleerőszakolni az ÉS vagy AND kötőszót, gondolom máshogy kell de gőzöm sincs hogyan
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
kasza blanka
aktív tag
van olyan, hogy műanyagtalanodás? vagy elektrolízis lenne?
ma vettem új alaplapot meg procit, és gondoltam beszerelem. elővettem a szekrényből a kis műanyag szerszámostáskát, kinyitom és az egyik csavarhúzó alatt nagy olajos/zsíros tócsa, a nyelén marásra, olvadásra hasonlító nyomok. mintha belülről indulna ki, apróbb deformálódások, buborékok és itt-ott felpuhulás, és folyik róla ez a szar.
a táskában semmilyen maró anyag nem volt, hőhatásnak nem volt, nem is lehetett kitéve. üvegtelenedésről hallottam már, van ilyen a műanyagoknál is? ugyebár kőolajból van, fogta magát és visszaalakult?
jófajta ndk-s csavarhúzóról van szó a táskában volt még 2 kisebb fogó, forrasztó ón, másik csavarhúzó meg egy 5forintos, aminek a felületén szintén oxidációs nyomok apró foltokban. vagy a különböző fémek egymáshoz értek, és mivel különböző műanyagokkal vannak bevonva, vmiféle elektrolízis indult volna meg közöttük, ami így hatott volna a csavarhúzó nyelére?
vki találkozott már hasonlóval?
a táska hónapok óta nem volt elővéve/kinyitva. vgy vmilyen vegyszer maradt volna rajta kis mennyiségben, aminek a hatására a műanyag ennyi levet eresztett?
-
MecHa
csendes tag
Sziasztok!
Egy hardveres problémám lenne nem tudom hogy jó helyen járok-e de megköszönöm ha segítetek.
Probléma: Gép bekapcsol de bootolni már nem bootol lényegében a ventik pörögnek a monitor már nem kapcsol be.
ami 100% hogy jó az alaplap mert 3 lappal is tesztelve és ugyan ez a gond.
monitor jó azt bámulom másik géppel.proci memória vga nélkül meg se nyikkan(ventik pörögnek)
csak memória nélkül pittyeg hogy memo gond
csak videokari nélkül meg se nyikkan, ventik pörögnek (pedig elvileg kéne neki jelezni sztem)válaszlehetőségek:
a, proc
b, mem
c, vga
d, benzint nekiKösz
[ Szerkesztve ]
-
Boxi88
őstag
válasz sbazsi #19513 üzenetére
Nem, egyáltalán nem, főleg ha azt veszed alapul, hogy ezek a gépek "uti" gépnek vannak csinálva tehát vonaton/autóba előveheted és használhatod rázkódás közben... egy-két mozgó alkatrész van bennük (hűtőventilátor, merevlemez) de ezeket mindenféle rázkódásvédelemmel próbálják ellátni... alvó állapotban ugye ezek teljesen le is állnak. Legalábbis én így tudom!
-
moha21
veterán
válasz kasza blanka #19516 üzenetére
Elektrolízis biztos nem ahhoz áram is kell. Valami reakció lehetett, de ezt így anyagismeret nélkül kb lehetetlen megmondani.
(#19517) MecHa: ki kellene próbálni tuti jó hardverekkel és akkor ki lehet szűrni ki a ludas. Másik lapban mentek ezek az eszközök?
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
rii
nagyúr
hello
fujitsu amilo A1650-hez keresnék drivert de a support oldalon kiválkasztom, h milyen ternék, ls nen csinál semmit ,,,,,
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MecHa
csendes tag
válasz moha21 #19519 üzenetére
Sajnos másik lap ami van az szintén ehhez a géphez lett véve
pontosabban ezek:
msi p43t-c51
gigabyte ga-ep45-ds3r
asus striker extremede egyik lapban sem ment sajnos
a jelenlegi gépbe amiről most írok meg egyik se megy bele és sajnos fordítva sem
ugyanúgy lga775 ös tokozás de a jelenlegi csak 1066 mhz es FSB-t tud ráadásul alaplapokat átnézve ez a proc (celeron D) egyik be se megy bele.
tesztelés már holnapra lebeszélve igazából csak amiatt írtam hátha találkozott már valaki hasonlóval..
e8400 es procik, főleg ha nem voltak húzva nem a halálukról híresek, de úgy gondolom ha a mem vagy vga lenne a ludas akkor azt a gépnek valami pittyenéssel jelezni kéne.. ha jól gondolom a vga tesztig el se jut egyik lap se hiszen akkor jelezné hiányát..
de ezen kívül akkor is a procira gondolok mert nem gyanítom hogy 2 mem modul egyszerre mennyen tönkre ráadásul úgy hogy bekapcsolni se tudjon
lényegében leegyszerűsítem a kérdést:
Tönkremehet-e úgy mindkét ram modul hogy olyan hibába fut bele a gép hogy már a pittyegésnek se kezdjen neki?
illetve proc hibát nem e kéne jeleznie a fent említett 3 lapnak valamivel?
-
ent
őstag
Hogy tudom excelben a munkafüzetek füleit ABC sorrendbe tenni?
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Lompos48
nagyúr
Én csak kézzel tudom csinálni. Ha nincs belőle rengeteg és eszembe jut még az ABC, akkor könnyű.
Egyébként: jobbklikk fül, Move or Copy utána kiválasztom a listából hogy hova.Hohó! Kipróbáltam, sokkal egyszerűbb. Balklikk fülre, nyomva tartani és akkor ide-oda húzogatható.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
üdv,
ha egy esata-n lévő vinyót leállítok a hotswap utilityvel, hogy tudom
restart nélkül újra rendszerbe állítani? lehetséges?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
netseft
aktív tag
-
Torry
addikt
Sziasztok
Olyan plugint keresek én elsősorban Operához, de bármilyen böngészőhöz is megtenné, hogyha videót nézek neten (youtube stb) akkor lehalkítaná vagy pause-olná a zenét.
Létezik ilyesmi egyáltalán?
Előre is kösz!Más:
Excel-ben hogy kell átállítani az enter funkcióját? Azt szeretném, hogy jobbra ugorjon, ne pedig lefelé.[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Kinéztem megvételre a XEROX Phaser 3140 lézernyomtatót.
Azt szeretném kérdezni, hogy ebbe a típusba drága lenne a patron cseréje?
Nem lenne sokat használva egyébként, de kéne már otthonra valamilyen, ha nyomtatni kéne vmit.
Még egy kérdés. Milyen tartozékot kell megvegyek hozzá külön, hogy használható legyen? Mert azt írják hogy nyomtató kábelt nem adnak hozzá.
köszönömXP
-
sklopp
őstag
válasz kasza blanka #19516 üzenetére
Ilyennel már én is találkoztam, volt hogy műa. zacskóban levő, szintén csavarhúzó nyél u.így folyósodott, volt hogy műa. bevonatú fémdobozban lévő nyél is. Valószínűleg a két műanyag egymásra hatása okozza, egyik oldja a másikat.
[ Szerkesztve ]
-
hardy586
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy outlook-ot használok egy mobil internettel egy netbookon.
nah most csere miatt win 7esem lesz most és ott milyen programmal tudnám ezt kiváltani?Köszi!!!!
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
A Vistával kapcs.ban lenne 2 kérdésem:
Az 1ik, hogy lehet rendszergazdai jogosultsággal használni a gépet. Idegesítő, hogy minden egyes program indításánál rákérdez h akarom e használni meg ilyenek...
A 2. Mitől van az, hogy a winyó állandóan dolgozik? Elég idegesítő, és emiatt elég lassú az oprendszer. Most telepítettem újra az egészet, Win Vista 32bit ről van szó, és sp2-es.
ui.: Az adatlapomon +találjátok a konfigomat ha esetleg meg akarjátok nézni
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Kornel213
tag
Sziasztok!
Valami gond van a gépemmel, amikor bekapcsolom kb 1 másodpercig sípol, és nincs jel a monitoron (no signal) egyszer régebben csinálta akkor kivettem a videókártyát kicsit megtisztítottam és utána ment, most ugyanezt megcsináltam de nem lett jó, kivettem a videókártya csatlakozóját a gépből és úgy bekapcsoltam de ugyanúgy sípol!
Mi lehet a gond? Én csak alaplapi hibára tudok gondolni
Előre is köszi a segítséget." A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."
-
ent
őstag
válasz netseft #19530 üzenetére
Megcsináltam, köszönöm a segítséget. Ha vkit érdekel hogy tettem, leírhatom!!!
Excelben a munkafüzetek lapjainak ABC sorrendbe állítása!
1. Excel megnyitása
2. Megnyitod azt a fájlt amiben a lapfüleket sorba karod tenni (lsd. munka fájl)
3. Makró biztonságot Alacsony szintre (Eszközök->Makró->Biztonság)
4. Mentés, újra indítása Excelnek, újból megnyitod a munka fájlt
5. ALT+F11 (Visual Basic megnyitása)
6. Bal oldalon felső ablakban a Microsoft Excel Objects-re jobb klikk->Insert->Module..
7. beilleszted erről az oldalról a 2008. jan.16. 10:45 hsz-ből az Opcion-nal kezdődő End Sub-bal végződő modult a jobb oldalon megnyitott üres ablakba
8. File ->Save.... .xls, ha kérdezi felülírhatja, ha nem bízol magadban új fájlba mented (de tuti nyerő, tehát overwrite)
9. Bezárod Visual Basic-et
10. ALT+F8 -> IndításKész!
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
netseft
aktív tag
válasz Kornel213 #19543 üzenetére
Üdv.
Kérdés pontosan hogyan sípol. Adatlapod alapján GB lap, Award BIOS, nézd meg itt a beep code-okat: [link]. A folyamatos sípolás elvileg memóriahiba, de ha a videókártyát birizgáltad és nincs jel, akkor inkább az sanszos. Tanácsok: másik videókártyával kipróbálni ezt az alaplapot, másik gépben kipróbálni ezt a videókártyát. Ha a BIOS elindul, akkor alapbeállításokat betölteni, nekem segített egyszer.@ent: Szívesen!
[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Wapetya
tag
Sziasztok!
Tegnap irtam, tápcserét javasoltatok.Foxconn 848p7ac
Intel Celeron D 336, 2800 Mhz (21x133)
Kingmax mpxd42F-d8kt4b 1gb pc3200 ddr sdram
512 mb ddr2 mellette,everest nem ismeri fel a márkáját, de szintén pc3200
sapphire ati radeon hd 4650 1gb agp 8x
1 ide vinyó
1 ide samsung dvd író
350-es codegen tápTáp kicserélve másikra (420W LPC), ugyanúgy fagyogat.
-
Wapetya
tag
Egyből kifagy pédául adobe reader letöltésének már a kezdeténél.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hogyan tudok legegyszerűbben Win7 alatt MP3 file-okat asztali lejátszóban lejátszható audio cdként kiírni?
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
moha21
veterán
válasz Bogyó bá' #19548 üzenetére
amúgy tele van ingyenes cd iró szoftverekkel a net.
(#19547) Wapetya: Ez komoly ? Ez neked táp ? Amúgy Bios reset, ramok ellenőrzése, melegedés ellenőrzés...
(#19550) bogyo112: Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest