Új hozzászólás Aktív témák

  • Mentát

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy öt éves alaplapom, Gigabyte GA-Z170X Gaming 3, Intel i5-6600K procival, két darab raid0-ba kötött Samsung SM951 M2-es SSD-vel.
    Néha ritkábban, néha gyakrabban korábban is előadta azt a jelenséget hogy nem akart elindulni (a proci sem indult el, csippanás sem volt), és néha ha már beindult, windows indítás közben is hirtelen lekapcsolt. Mintha a power good jelet nem adná az alaplap, vagy hirtelen levenné.
    Mivel azonban előbb-utóbb mindig beindult, nem foglalkoztam ezzel a hibával.
    Most azonban beütött a krach, és már egyáltalán nem indul el. Ha megnyomom a bekapcsolót szolid kis katt hallatszik a tápegység felől. Olcsóbb táppal (gondolom az nem nézi a power good-ot) a ventillátorok beindulnak, de a proci annál sem. Voltam olyan hülye, és nem mentegettem a C\:-t, van rajta pár dolog. Az lenne a kérdésem mivel lenne érdemes még próbálkoznom? Azt már próbáltam, hogy mindent lehuzogatok az alaplapról, csak a memória és az M2 SSD-k maradtak. További kérdés, hogy ha veszek egy másik alaplapot amiben van két M2 slot, és átteszem az SSD-ket, be fog bootolni annyira, hogy le tudjam menteni? Ráadásul ha már új alaplapot vennék, akkor váltanék AMD-re.

    Clint Eastwood bekaphatja...

Új hozzászólás Aktív témák