Új hozzászólás Aktív témák

  • vaguny

    tag

    Sziasztok!
    Sajnos elkeseredésemben ismét írnom kell, valamint a véleményeteket kérnem:
    Előzményként ügyemhez bővebben a #67329; #67331; #67338 számú hozzászólásaim szolgálnak.

    Az esetről röviden: coil whine szerű jelenséget hallottam, új összeszereltetett gépem alaplapján, amellyel a legfőbb problémám az volt, hogy zizgő/sistergő zaj formájában "rászórt" a hangkimenetre, előlapi és alaplapira egyaránt.

    Végül többek véleménye, javaslata alapján arra jutottam, hogy visszaküldöm a konfigot és jelzem, hogy elég erős gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy a jelenséget alaplapi hiba okozhatja. Szinte biztos voltam benne, hogy ez majd megoldja a problémám...itt a PH!-n is több helyen felvetettem a dolgot, kaptam erre vonatkozó felvetést, valamint külföldi fórumok tanulmányozása is ebbe az irányba terelt.

    Bármennyire is tartottam a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos macerától, így végül beleugrottam. Visszaküldtem az egész gépet és megbeszéltük az alaplap cserét: Úgy gondoltam, hogy nem váltanék Gigabyte-ról, de nem is cseréltetném az alaplapot ugyanarra: így egy Z390 GAMING X lett az előző UD helyett.

    Na és akkor jöjjön a sokk:
    Megvolt a garanciális csere, ma megérkezett a gépem. Szinte biztos voltam abban, hogy majd most jó lesz minden. A hibabejelentéskor többször hangsúlyoztam, hogy a coil whine-t ne csak akusztikusan figyeljék meg, hanem a hangkimeneten is hallgatózzanak, mert ott zavaró igazán számomra a hiba, meg hogy tökéletes gépet szeretnék visszakapni...blabla.... Ehhez képest a csere után a tesztelés nem tudom hogy mehetett végbe, szerintem sehogy...mert itthon összecsatlakoztatva, elindítva a gépet kb. ugyanaz a sistergő zaj fogadott a hangkimeneten, mint az előző alaplapnál. Sőt...az egér képernyőn történő mozgatásának is megfelelően is hallok ebből a zajból.

    Szóval most kissé összeomlottam...nem tudom mit tegyek, kilátástalannak érzem a dolgot.
    Nincs valami tippetek, hogy mi lehet ez?...mit tehetnék az ismételt visszaküldésen kívül?!...mi okozhatja véleményetek szerint ezt a zajt? (ami egyébként megjegyzem megint csak akkor szűnik meg, ha BIOS-ban az összes C State-et kikapcsolom).....

    Köszönöm előre is!

    Üdv.:
    vaguny

    [ Szerkesztve ]

    XBOX GT/PSN ID/EA ID: xVAGUNYx ; STEAM ID: Vaguny

Új hozzászólás Aktív témák