Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakuryuu
csendes tag
Sziasztok az lenne a problémám, hogy vettem egy asus h61m-a alaplapot ami jó volt utána egyszerűen nem kapcsol be nem reagál semmire de áramot kap a kis led is világít rajta alul. Próbáltam elemcserét semmi nem változott. Próbáltam cmos resetet na itt már vannak dolgok... Alaphelyzetben ugye 1-2n semmi nincs nem kapcsol be majd ha 2-3ra teszem a jumpert akkor viszont bekapcsol magától de kép az nincs.
A ram és a táp 100%-ig jó a cput nem teszteltem egyedül de abban is biztos vagyok hogy hibátlan kipróbáltam cpu nélkül úgyse kapcsolt be tűk nem görbültek, külső sérülés sincs.
Ramom egy átlagos kingston hyperx black 1x8gb 1600mhz, Tápom meg egy xfx ts 550w bronz ez se egy rossz darab hogy elrontsa.
Egyszerűen nem tudom mi lehet a probléma hogy egyik nap jó volt utána nem -
MrDerekas
addikt
válasz Hakuryuu #50951 üzenetére
PWR button csati a helyén? (Rántottam már én is le a helyéről mikor turkáltam a gépben és kellett idő mire megleltem a hiba forrását. ) Egy teljes szétszerelés, meg összerakás is megoldhatja ha érintkezési hiba van. Ha meg az sem oldja meg és garis, akkor egyértelműen gariztatni kell. Sajna új eszközök is elromolhatnak.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Asus H81T [link] alaplapon szeretnék hőmérséklet alapú ventilátor szabályozást. Jelenleg 20 és 30 fok között ingadozik a hőmérséklet a Pentium G3240 CPU-n Scythe mugen hűtővel. Ubuntu 14.04 server fut, de a hőmérsékleten kívül a ventilátor fordulatszámát már nem tudom kiolvasni és állítani sem.
Mi a legegyszerűbb mód arra, hogy csak 45fok elérése után kapcsoljon be a ventilátor? Valami külön kiegészítőre lenne szükségem?Üdv:
I.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz trancemusic #50958 üzenetére
Szia,
CPU Fan Speed Low Limit [100 RPM]
Configuration options: [Ignore] [100RPM] [200RPM] [300 RPM] [400 RPM] [500 RPM]Hiába állítom be a CPU lower tempareture-t 40 fokra és a cpu valójában "csak" 30 fokos, akkor is pörög ventilátor.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy nem megy az opengl (cs 1.6 miatt fontos) az egyik gépen.
Ez egy régi pc (fujitsu siemens d2312-a2 alaplap, intel q965/q963 chipset, win8.1). A chipset/videovezérlő illesztőprogramját nem tudom feltelepíteni.A story úgy kezdődött, hogy az egész dolog jó volt, de aztán mindig leszedett a win update egy újabb illesztőprogramot, amivel nem ment az opengl. Így azt letiltottam a frissítéseknél, és visszatettem a régit.
A dologban ott van a bökkenő, hogy most újra tettem a gépet, és a gép minden általam feltelepíteni akart illesztőprogramot vissza dob. Lehet az a gyártó honlapjáról letöltött xp/vista, vagy az intel honlapjáról letöltött win7, vagy a régi nekem bevált win7-driver (amit anno használtam).
Azt írja ki, hogy a "számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek" és kilép a telepítő. (még annál is, amivel anno ment, és downgrade-elni tudtam)
Mi lett más, mit rontottam el, mit tudok csinálni/tenni?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #50961 üzenetére
Kompatibilitási üzemmódokat próbáltam/ismerem.
Annyi változás van az előző rendszerhez képest, hogy ez 64 bites (nem 32)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
olle
senior tag
válasz ArthurShelby #50962 üzenetére
NET keretrendszer illetve a DX fent van?
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
juhasz.p
aktív tag
Sziasztok,
van egy pár hónapos gépem, ami a power gombbal hol bekapcsolt, hol nem.
Van amikor bekapcsol,van amikor semmit sem csinál, de egy pár perc múlva - ami változó - magától elindul.
A bekapcsoló gombját kivettem megnéztem, bár szét nem szedtem.
Korábban mikor bekapcsoltam, néha - randomszerűen - a bios jelent meg, de ha kiléptem belőle, akkor elindult.
Van valami ötletetek mi lehet ez?!...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
ArthurShelby
addikt
Már minden frissítést telepítettem a win updateről. A DX-et nem tudom telepíteni, másrészt a dxdiag kiadta, hogy 11-es dx verzió van fönt.
Most föltelepítettem a 3.5-ös, és a 4.6.2-es keretrendszert. Még így sem tudom föltenni a drivert, igaz még a win update telepíti a keretrendszerhez a frissítéseket, illetve nem indítottam azóta még újra.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
quailstorm
nagyúr
válasz ArthurShelby #50961 üzenetére
gma950 amúgy is egy kula, van PCI-Expressed, GeF6xxx-től bármi jobb és kompatibilisebb a 950-nél
pár ezer Ft kell csakdirectxwebsetup megy 8.1 és 10 alatt is, igen 9.0c de az SDK runtimeokat rakja fel ami kell(het)
nem a CS-hez persze[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz ArthurShelby #50965 üzenetére
A 32 bites driver nem fog felmenni a 64-es rendszerhez, keresd ugyanannak a drivernek a 64bites verzióját.
type your text here..
-
ArthurShelby
addikt
válasz quailstorm #50966 üzenetére
Még kezdő vagyok, de nem értem, hogy a gma950 hogy jön ide a q965/q963-hoz?
Ebbe a gépbe mi lenne a legerősebb videokártya (csak a jövő miatt kérdezem, most az integrálttal szeretném megoldani a problémát)?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz jacint78 #50967 üzenetére
A 64-bites drivereknél azzal a hibaüzenettel lép ki a telepítő, hogy másolási hiba ("A fájlok másolása sikertelen volt, a telepítő most kilép").
A directxwebsetup-ot feltettem, hátha segít.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
quailstorm
nagyúr
válasz ArthurShelby #50968 üzenetére
nem az van benne?
PCI-Express tehát szinte bármi belemegy, de mivel régi ezért csak valami korban passzoló olcsó szemetet raknék bele hogy ne az integrálttal szopj.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hello, tudja valaki, hogy az MSI-nek van-e saját alaplap/ventilátorvezérlő programja? Olyan mint Asusnál az AI Suite.
-
ArthurShelby
addikt
válasz quailstorm #50970 üzenetére
Tudom, hogy hülye és kezdő vagyok, de nem értem. A q965/q963 chipsetesnek gma950-es videókártyája van?
A kérdésre nem válaszoltál, hogy mi lenne az akkori legerősebb kompatibilis dedikált videokártya.
Tudom, hogy egy szemét lenne, de legalább olcsón jutnék most már hozzáEgyébként valakinek van ötlete erre:
A 64-bites drivereknél azzal a hibaüzenettel lép ki a telepítő, hogy másolási hiba ("A fájlok másolása sikertelen volt, a telepítő most kilép")?[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz ArthurShelby #50973 üzenetére
Hagyd a telepítőt, manuálisan rakd fel a drivert a VGA-hoz.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz ArthurShelby #50975 üzenetére
Vezérlőpult/eszközkezelő. Ott megkeresed a videókártyák menüpontot, abban lesz a kártya, dupla klikk rá és illesztőprogram frissítése.
type your text here..
-
modern
aktív tag
Üdv.
Nemrégiben hozzám került egy ilyenKérdésem: alaplapot ebben lehet cserélni?
És ha igen milyen méretűre?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
baboss
őstag
Ebben tud valaki segíteni ?
Az eszköz nem indítható el, hibakód 10
4WORLD 03476 Micro USB Bluetooth Adapter v2.0
Egy Asus alaplapom van [link]
OP WIN 10[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
Asus P5LD2-SE lapról van szó, de általánosságban is kérdezem. az alaplap supportja szerint nem kezeli az adott procit az aktuális biosa. mégis felismeri konkrétan, ki is írja a proci tipust, még amikor továbbmegy, csak F1-el tudom léptetni a következő üzenet mellett: " Intel CPU uCode loading error"
a kérdés, lehet így hibamentesen telepíteni a konfigot, majd utána biost frissíteni ?
-
twinlab
újonc
Sziasztok, nekem akadt egy olyan problémám, hogy ha max beállításokat alkalmazok a gép 2 percen belül lefagy. 2 mmo játékban is tapasztaltam a hibát. az egyikben például amikor 30 fps-re volt lekorlátozva hibátlanul ment, viszont ha korlátlanra tettem 2 percet bírt, a hang beakadt, állókép.
A játékok gépigényét tekintve elméletileg nem kellene, hogy baj legyen.
A gép egyébként zsír új.asus b150m pro gaming
i7 6700k
nvidia gtx 980
16 gb ramelőre is köszönöm a segítséget!
-
Barny21
újonc
Sziasztok !
Én egy MSI x99a Gaming 9 ack tulaj vagyok, de a gépen egyik napról a másikra nem indult el, bekapcsolt, de se a biost képernyő nem jelent meg sem a billentyű se az Eger nem indult el a gép meg " fut " magába a szervizbe arra jutottak, hogy valószínűleg az alaplap a hibás, az a kérdésem, hogy tudnám kideríteni , hogy tényleg alaplap a hibás valamint, hogy mi a hibája vagy hiba üzenete esetleg ezeket az új alaplapokat lehet-e javítani ?
A segítséget es a válaszokat is előre is köszönöm !
-
trancemusic
senior tag
válasz twinlab #50991 üzenetére
Bár a táp a specifikációk alapján bőven jó, én mégis tennék próbát cseretáppal, ami egy 12 voltos ágat tartalmaz.
Ennél jóval kissebb is megteszi.
( én sohase kedveltem a többágas tápokat, főleg mikor kis fogyasztású cpu, nagy fogyasztású vga párost kellett meghajtani )u.i. villamosmérnök fórumtársak majd kijavítanak...
-
twinlab
újonc
válasz trancemusic #50993 üzenetére
köszi szépen a választ. tudnál ajánlani egyet?
-
Barny21
újonc
válasz jacint78 #50992 üzenetére
Ėn nemetbe vettem mert ott dolgoztam. Hazakoltoztem itt tönkre ment írtam a cégnek ahol vettem, de mivel nemzetközi postba es a gép súlya ~13 kiló plusz biztosítás stb stb elég drága visszajuttatni, plus elég negatív e-mail volt, hogy mivel vissza küldöm a csomagolás megvizsgálva döntik el hogy megmarad a garancia vagy sem, így gondoltam itt a kisvárosokba, hátha a másfél éves gépemet megtudják javitani vagy kideríteni mi a gond, erre azt mondta, hogy valószínűleg alaplap hibás , de nem 100% es ő ilyen alaplapot sem tud szerezni, vegyek magamnak es azt majd beteszi, de nem vállalt garanciát, hogy nem pl a proci a rossz mert nem tudja letesztelni .....
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Vettem egy házat, amiben van elülső usb 3.0 kivezetés, viszont a csatlakozást egy széles kék usb kábellel kéne megoldani ami az alaplapra csatlakozik. Ez adott, mert benne van a házban. [link]
Nos az a baj, hogy nem voltam elég figyelmes és úgy rendeltem alaplapot, hogy nincs rajta ilyen kábel fogadására alkalmas csatlakozó. Milyen pci-express bővítőkártyával lehet ilyen csatlakozót varázsolni a gépbe? Mi a pontos neve? Mert én csak olyasmiket találok ami előlapi kivezetést ad a gépbe. Nekem csak azt kellene megoldani, hogy legyen ilyen csatlakozó amibe belemegy ez a kábel.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs