Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz TechN7ne #50653 üzenetére

    Moddolt BIOS-szal tehetsz bele L54** és E54** Xeon procikat, nem vagy a régebbi Core 2 Quad-okra limitálva. A chipset alkalmas rá, csak a gyári BIOS nem tartalmazza a Xeon-os mikrokódokat (elindulhat anélkül is, de valószínűleg riaszt boot-kor, hogy ismeretlen CPU, meg nem minden feature/utasításkészlet működik a helyes mikrokódok nélkül).

    Fogyasztásban ezek nem esznek annyit (L54** széria CPU-i 50W TDP-sek, E54** széria CPU-i 80W körüli TDP-sek), egy E5450 pl. bőven jó előrelépés lenne egy E8400-hoz képest, de szerintem valamivel alacsonyabb órajelű Xeon-ok is.

    (Saját példa: barátnőm régi asztali gépe egy MSI G41M-P26 alaplapra épült, egy Wolfdale-alapú Pentium dual core E6700-at váltottam le benne egy Xeon L5420-ra, a jóval alacsonyabb órajel ellenére újabb játékok - Dragon Age 2-3, Pillars of Eternity, Witcher 2 pl. - esetében határozottan pozitív előrelépés volt. A gép élettartamát a közelmúltig ki tudtuk vele tolni, kb. egy hónapja váltottunk Sandy Bridge i5-alapú gépre, ez is évekig jó lesz még.)

    Magáról a témáról cikk, a hozzá tartozó topik máig pörög, probléma esetén tudnak segíteni ott.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák