Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz jacint78 #48576 üzenetére

    A legutolsó gép egy i5 3470 volt DDR3 1600-zal. Bőven ez az évtized. És ennél volt mérhető a legkisebb teljesítménynövekedés, bármilyen VGA is legyen benne. Lett tesztelve ez a gép GTX460/770/960 és Radeon 280X/380X társaságában is. Égvilágon semmit nem jelentett az sem ha SC-ben ment a memória. Haveromnak sikerült egyszer rossz foglalatokba rakni a RAM-okat, így SC-ben mentek. Hónapokig észre sem vette, mert pont ugyanolyan gyors volt, mint korábban. Csak akkor szerzett tudomást a bakiról, amikor egy beteg pillanatában lefuttatott egy AIDA64 tesztet. Mikrolagok sem lettek többen.

    Arról nem az AMD tehet, hogy az intel nem teljesen szabványos PCI-E implementációt használ. Eleve láthatóan el akarja dobni az egész PCI-E-t, mert neki semmi érdeke nincs abban, hogy ott legyen a lapokon. Elvégre a DVGA piacon nem érintett.

    De nem gyorsul egyik intel rendszer sem. Nem memóriavezérlő kérdése.

    Az FX-ek pedig csak azóta tudják elverni a PHII-ket, mióta 4 GHz felé emelkedett az órajelük. A másik tényező, ami miatt gyorsabbak, azok a többlet utasításkészletek, amiket támogatnak. Olyan alkalmazásokban, amelyek nem használják ki ezeket a PHII m ég mindig jobb azonos magszám mellett. Persze ha csak WinRAR és 7-Zip teszteket nézeget az ember, akkor nem látszik ez.

Új hozzászólás Aktív témák