Új hozzászólás Aktív témák

  • cmd3

    tag

    Sziasztok :R A nem indul a gépem topikból irányítottak hozzátok.

    Az alábbi lenne az a problémám amiben remélem tudtok segíteni.
    Van egy Intel xeonos konfigom. Az alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2C a proci Xeon L5420.
    2 X2Gb DDR2 800 MHZ ramok. Táp FSP HEXA500 W. Üzemel is gond nélkül. BIOS mikrokódolva a Xeonhoz.
    Vettem a hardveraprón egy Gigabyte GA-EP45-DS3 alaplapot. Beleraktam a Xeont a RAMokat illetve rádugtam mindent. Ott jött az első probléma, hogy az Atx 12v csatlakozója 8 pines nekem a tápon csak 4 pines van. Megnéztem az alaplap leírását és azt írták, hogy működik 4pinessel is a 8 pin elvileg a130watt TDP-s core extremekhez kell. Nos amikor bekapcsolom a gépet a ventilátorok felpörögnek 1-2 mp és leáll a gép majd 2-3másodperc és megint és ezt csinálja napestig.
    Amit eddig próbáltam: lehúztam mindent kivettem a vga-t is de semmi. Kivettem a ramokat illetve csak 1et tettem be de semmi. Kivettem a procit meg vissza de semmi. Beleraktam egy dual Core E5200es procit de azzal is ez a helyzet. Viszzapakoltam mindent a régi lapba úgy elindul szóval a táp jó. Kivettem a lapból az elemet is de semmi.
    Amire viszont rájöttem, hogyha lehúzom a 4pines 12v Atx csatit akkor viszont elindul de pl a VGA ventije 100%on pörög de gép továbbra sem jut el még a biosig sem. Illetve még jelet sem ad a vga. De legalább nem áll le 1-2 mp után.
    A tápon nincsenek púpos kondik sőt egész szép újszerűnek néznek ki.
    Kicsit félek leírni de már csak arra tudok gondolni, hogy nem jó a lap. :( :( :( :( bár szerintem akkor a lehúzott 4 pines csatival sem indulna.

    Ott azt mondták, hogy a nem megfelelő BIOS is okozhatja a jelenséget.
    Ti mit mondtok mi lehet a baj illetve mit próbálják még ki?
    Előre is köszönöm a segítséget :R

    Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D

Új hozzászólás Aktív témák