Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberJedi

    tag

    válasz V60 #22754 üzenetére

    V60: gyanús, hogy a vinyóddal van valami, a SMART hiba arra utal, hogy a vinyó jelzi saját magáról a BIOSnak, hogy túl sok hiba tárolódott el a saját belső hibatárolójában. Általában túl sok rossz szektort kellett áthelyeznie a tartalék helyre.
    Sürgősen tedd fel a Hdsentinel-t Windows alatt, nézd meg mit mutat, kiírja szövegesen is a diagnózisát. Ha gagyi a vinyó, akkor olyat már ne tarts rajta, amiről nincs biztonsági másolat, mert nem lehet tudni mikor hal meg.
    Ha a HDsentinel hibátlannak írja, akkor viszont a kábellel, vagy az alaplappal lesz gond (jóval ritkább).
    Létezik egy Spinrite nevű program, ami végignézi az egész vinyó felületét és újramágnesezi, 5 fajta "mélységű" vizsgálatot tud végezni, a 4-est lefuttathatod a kérdéses vinyón, meg fog győződni arról, hogy minden szektor írható és olvasható. Ahol nem, azt áthelyezteti a lemezzel. Ezzel azt el lehet érni az esetek nagy részében, hogy megbízható a vinyó az adott pillanatban. A gond az, hogy a rossz szektoroknak általában oka van, és láncreakció szerűen nőni kezd a számuk, tehát mát nem megbízható a lemez onnantól 100%-ig. Ritka, hogy nem így van (hogy nem romlik idővel tovább).
    Hdsentinelt ha hagyod futni Win alatt, időben is meg tudod majd nézni, hogy hogy alakul a rossz szektorok száma, állandó, vagy növekszik, mert ha nő tovább, jobb kukázni a lemezt.

    (Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

Új hozzászólás Aktív témák