Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz Alusky #13973 üzenetére

    Soha nem fogsz tudni tökéletes döntést hozni. Számít hogy hogyan adalékolják. Ezt folyamatosan változtatják, cserélik, évszak függően is. Számít hogy mennyit állt a kúton. Egy kis forgalmú kúton lehet annyit áll a 99-es prémium, hogy a 95-ös gyakrabban cserélt is magasabb oktánnal bír. Mert ez folyamatosan csökken. Itt pl a Tesco Momentum 99-et szeretem mert a szívó motoroknak nagyon bejön a keverék és hogy alkohollal érik el a magasabb oktán számot. Viszonylag frekventált helyen tankolva.

    Szóval röviden soha nem fogod tudni a pontos adalékozást. Szívó / turbó / kis vagy nagy köbcentinek lehet más jön be jobban. Pl a V-power érezhetően rosszabb a Volvo V8-ban mint az alkoholos 99 Tesco. De ugye azokat turbós motorokhoz fejlesztik. Hozzá jön ha tudnád is hogy melyik a jobb a motorodnak, melyiknek kedvezőbb az adalék összetétele, akkor se tudnád hogy mennyit állt mióta kikeverték különböző helyeken.

    Így az hogy csinálnak egy tesztet 1-2 kúton esetleg 1-2 autóval... Az lehet hogy semmit nem fog jelenteni egy másik ugyan olyan kúton a te autóddal.

    Itt torony magasan a 99-es Tesco és V-Power amit ajánlanak, amikhez írják a szoftvert. Attól függően melyiket szereti jobban a kocsid.

Új hozzászólás Aktív témák