Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
taki01
őstag
Sziasztok, milyen kamerát ajánlotok max 50k-ért. Jelenleg egy 70mai Pro-m van GPS kiegészitővel.
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Megszületett bennem is az elhatározás, hogy vennék egy dashcamet. A leírtak alapján egyelőre erre esne választás:
Xiaomi 70mai Dash Cam A800S 4K
Xiaomi 70mai Midrive RC06 hátsó kamera
Xiaomi 70mai Hardwire Kit beszerelő szett autós kamerához UP02Mindenkép szeretném direktben bekötni, mert a 12V-os csati nekem a könyöklőben van bent, és nem szeretnék kábelt végig vezetni a kardánboxon a könyöklőig és nem is szeretném elhasználni erre a csatit. Ami viszont felmerült bennem és láttam több fórumon panaszt erre, hogy le tudja meríteni az akksit a hardware box, ha esetleg huzamosabb ideig parkol az autó. Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatotok esetleg? Illetve mi az ajánlott megoldás bekötesére? Azért a "tekerd rá a vezeték végét a biztosítékra" nem éppen a legbizalom gerjesztőbb megoldás
Szerk.: A másik téma a beépített akksi. Ezzel kapcsolatban kicsit bizalmatlan vagyok. A szélvédőre ragasztva a napon igen komoly hőmérsékletnek vannak ezek a kütyük kitéve, és ha valamit akkor a meleget nem szereti a lithiumos akksi. Nem tud tűzveszélyes lenni?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
-
Avicularia
veterán
A800S másnak is olyan érzékeny az úthibákra? Svéd utak nem olyan rosszak, de így is ki kellett kapcsolnom teljesen az automatikus mentést, mert 25 km-es úton munkába legalább 3 helyen ment automatikusan mikor átmegyek egy dilatációs hézagon még legalacsonyabb érzékenységgel is.
-
senior tag
válasz AlyrArkhon #27906 üzenetére
Köszi az infókat! A beszereléssel még kicsit szkeptikus vagyok. Lehet, hogy nézek biztosíték elosztót hozzá meg valami kapcsolót, hogy ha tudom hogy sokat fogok állni, akkor csak billentek egy kapcsolót, hogy ne legyen bekötve a kamera.
Ez már kicsit off topic, de utána olvasva egyrészt elég alacsonyan van a cut off voltage ennél a hardware kitnél, ha azt eléri az akksi jó eséllyel már nem fog tudni egy indító motort meghajtani. Plusz az akksi karakterisztikája is lehet olyan, hogy viszonylag sokáig tartja a ~12V feszt, de mar kapacitás nincs benne annyi, hogy egy indítómotort megjárasson. Ezért nem optimális megoldás a feszültség figyelés. Az indítómotornak nagyságrendekkel nagyobb az áramfelvétele mint minden más fogyasztónak.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Avicularia #27908 üzenetére
Nálam igen, én is kikapcsoltam a szar budapesti utakon.
-
taki01
őstag
válasz .:ZS:. #27904 üzenetére
Előbb olvadt meg a műanyagburkolat a 70mai pro-n mint, hogy felrobbant volna benne az akku. Az akku benne hibátlanul működik benne még mindig. Nekem a szivargyújtó fixen van kötve, mert 30+ éves a kocsim és eddig a kamerának nem nagyon sikerült leszívnia a 45Ah-s akkut, pedig éjjel-nappal be van dugva.
-
at11
aktív tag
válasz taki01 #27911 üzenetére
Nem minden akkus autós kamera gyullad ki, ez igaz, sőt, ritka, de nem kizárt a dolog, előfordulhat, elektromos rollerek, elektromos autók rendszeresen leégnek cellazárlat miatt. A szuperkondenzátoros kamerák egy kicsit drágábbak, de cserébe ez a lehetőség ki van zárva, szerintem egy jobb autónál belefér a különbözet. A mobiltelefont sem szerencsés a napon hagyni a műszerfalon, nem tesz jót az akksi élettartamának.
-
senior tag
Végül tegnap megvettem, az a800s-t. A hardwire kitet elengedtem. Eleve csak fusetappel lehetne beszerelni, mert low profile mini biztosítékok vannak az autóban, plusz olyan szar helyen van a belső biztosíték tábla, hogy a kormány alatt több elemet is le kéne bontani, és befeküdni a pedálok közé, hogy hozzáférjek... (kapja be a Toyota ).
Pár tapasztalat:
a 70mai app nem enged csatlakozni wifin a kütyühöz iPhone-on ha nincs a lokáció engedélyezve. Teljes nonsense, nyílván semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak gyűjtik az adatot a kínaiak.
Természetesen a töltőkábel nem elég hosszú, nem ér el a könyöklőig, úgyhogy ahhoz vehetek USB hosszabbítót. Bezzeg a hátsó kamera, az szerintem majdnem körbe érne a teljes autón, nem győztem elrejteni.A dashcam brutál módon melegszik, kb 20 perc után olyan forró volt, hogy égette a kezemet ha megfogtam. Nem is mertem az autóban hagyni...
Szerk: Van értelme 4k-n venni? Arra gondoltam, hogy full HD-n kevésbé melegíti, plusz talán jobb képminőséget nyom ki magából a szenzor alacsonyabb felbontáson. Kérdés, hogy mennyit számít a 4k vs full HD mondjuk rendszám esetén?
[ Szerkesztve ]
-
válasz .:ZS:. #27914 üzenetére
Nekem is a800s van a Prius+ban december óta, hardwire kit-el. Mondjuk nem magam szereltem be hanem cég, de simán berakták kb 20 perc alatt.
A melegedésre nem tudok mit mondani, a tükör mögött van és nem szoktam tapogatni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
tomazin
veterán
Ezen a meleg teman felesleges izgulni. Jo par eve ott van a yi a kocsiban, semmi baja, pedig delebbre is mentunk vele..
[ Szerkesztve ]
-
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok? Xiaomi kameránál még senki nem találkozott olyan problémával, hogy a rendszer idő megbolondúlt? 2019.01.01 - et ír az összes videóra... A videók előnézeti képén a 3 perces videók hosszára 1:16 mp-et ír, de lejátszáakorr a beállított 3 perc megvan. Alkalmazásból hiába szinronizálom az időt a kamerával,abban a pillanatban mégi megteszi, visszalépek már h#lyeséget mutat. Gyári reset megolt, SD kártya formázás is. Alkalmazás gyorsítótárát töröltem. Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
at11
aktív tag
válasz tomazin #27920 üzenetére
Biztosan ezért használ az összes komolyabb márka aki csak autós kamerát gyárt , turmixgépet nem, szuperkondenzátort és nem lítium akksit, mert jobb nekik, ha drágábban tudnak gyártani, vagy nem? De mindenki azt vesz, amit akar, ez természetes, lehet spórolni mindenen. Ha szakmai érvelést akarsz, akkor azt mondom, a lítium akksi tűzveszélyes, a kondenzátor nem az. Erre szokott jönni az érv, hogy hát az enyém nem gyullaldt ki, akkor soha nem történt ilyen és nem is történhet. Ez a józan paraszti ész érvelés, ami csupán a saját szűk tapasztalatból indul ki és nem veszi figyelembe az egyén tapasztalatain kívüli tényeket.
-
bul07
nagyúr
Amúgy linkelj már egy olyan bizonyított esetet hogy kamera akkumulátor miatt éget le egy kocsi, de elég ha éget a kamera, és nem olyat hogy mondjuk megpúposodott mert az még nem tűz, meg mondjuk az elmúlt 3-5évből nem az ősidőkből mikkor olyan maradék akkukat raktak bele ami ép volt a polcon
Amúgy szerintem nem a tűz miatt raknak kondenzátorokat, hanem mert a téli hideget jobban stabilabban bírják, így nem fogják garanciáztatni hogy hé hidegben nem zárja le a felvételeket
Mert azért akkunál előfordul hogy elég hamar megsínyli a hideget
És most itt ne a hazánk időjárására gondoljuk hanem mondjuk egy Fin télre, ott még azért manapság is van télGondolom akkor te majd elektromos kocsit se fogsz venni
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
at11
aktív tag
válasz sambenez #27925 üzenetére
Parkoláshoz használja, így 20 nap a készenléti ideje! Alvó módból a radar ébreszti, ha mozgás van 1 és 5 méter között állítható az érzékenysége, méterenként, emberre, autóra is jó állítólag, ki fogom próbálni.
A vezetéstámogató cuccoknak én sem érzem létjogosultságát, bár az "elindult előtted a sor a dugóban" figyelmeztetés lehet jól fog jönni, ha működik Csipog, ha elindul az előtted álló autó.
-
at11
aktív tag
A kamera akkumulátor is egy lítium akkumulátor. Itt van pár eset:
https://youtu.be/8nz5ijXcckI
A repülőn is külön kezelik az akksit tartalmazó eszközöket, nem a többi cuccal együtt szállítják, külön eljárás van rá, mert tűzveszélyes. Címkét is tesznek rá, így néz ki.
De nem gyullad ki mind, sőt, ritka, de a kondenzátor ebből a szempontból biztonságosabb. Viszont drágább.Elektromos kocsit akkor veszek majd, ha olcsó lesz és végre kijön a szilárd test akku. Poroltó nem kell bele, eloltani esélytelen egy elektromos kocsit (De vennék, ha olcsó és nagy hatótávú lenne egyébként, a Tesla biztonságos is.)
-
bul07
nagyúr
Ácsi
Kamera akkumulátorPont ez a lényeg hogy kamera akkumulátor, mert lehet úgy is tervezni ezeket az akkukat hogy jobban bírják a meleget, persze lehet hogy akkor nem 1$ jön ki a gyártása hanem 1.1$
És pont ezért is írtam hogy nem régi eset, mert régen ép azt raktak ezekbe a kamerákba ami polcon volt, volt is aksi púposodás, mert egyszerűen azok más felhasználásra lettek gyártva
De mióta célzottan kamerákba gyártják kicsit odafigyelnek erre is(legalább a garanciális időt bírja ki , ami két év is lehet)Repülő
Persze mert ha megütődik sérül akkor kész a baj, vagy kis Kínai rosszul csomagol és zárlat keletkezikLáttam én már kondenzátort is füstölni, púposodni, igaz nem olyan kondi volt ami a kamerákba raknak
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Probaltam keresni, de nem talaltam konkret valaszt:
256GB kartyat kezelne a 70mai pro? Ez meg a regi sima, nem az A500 szeria. Elvileg 64 lenne a max, de 128-at siman viszi.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
Upo
addikt
Nagyobb elmaradást pótoltam most a topikban. Volt ez a garmin kamerás felbontásos-látószöges vita. Ebben a témában biztonsági/beléptető kamerás területen érdemes körülnézni tudásbázis okán, mert ott elég releváns info egy arc/rendszám felismerése.
Érdemes megrágni a gondolatmenetet, számításokat, mert dashcam trületre is átültethető a tudás.
Itt egy írás, a címe alapján nem tűnik ide tartozónak, de a Hogyan kezdjük a kiválasztást? résztől jön a lényeg, ajánlom elolvasni. [link]
Illetve utána esetleg ebbe az írásba is belenézni: [link]Utána át lehet gondolni a "180 fokos látószög jobb mint a 130-140" kijelentéseket. A látószög csökkentésével a felismerhetőség javul, és mondjuk az én esetemben miért kellene 180 fokos kamerát vennem, ha a 140°-os kamerám képének szélében ott az A oszlop? Nem akarom az A oszlop még nagyobb részét látni azon az áron, hogy a megfigyelendő hasznos területre eső képpontok számát ezáltal csökkentem.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
taki01
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de elfért volna kb 50cm még a hátsó kábelen a A800s kitben.
-
-
taki01
őstag
-
-
Lordus
senior tag
Sziasztok,
egy új autómba keresek menetrögzítő kamerát. sajnos az ajánlott kamerák listája az első hsz-ben elég régi, illetve szintén az első hsz-ben írják, hogy friss infóért itt kell kérdezni Szóval a régi autóimban Yi dash cam-ot használok, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. Akksikat már cseréltem, a kamerák jól működnek évek óta.
Vettem azonban egy új autót, amibe komolyabb kamerát vennék (meg már nem is kapható a yi dash cam)
Szóval nagyjából ezeket szeretném, persze nem tudom, miket tudnak az új kamerák, de kb. ez az elképzelésem:
Legfontosabb a legjobb felvétel készítése mind nappal, mind éjjel. Akár rávilágít a fényszóró a rendszámra, akár árnyék van, akár sötét, akár... legyen a lehető legjobb minőségű a felvétel.
Aztán jó lenne a parkolásfigyelés. 360 fokos lenne ideális, hátra és oldalra nem szeretnék kamerát tenni, csak egyet a szélvédőre.
Akksi cserélhető legyen utólag.
gyújtásra induljon automatikusan, állás esetén jó lenne valami akksikímélő parkolási mód, pl. másodpercenként egy felvétel, vagy nem tudom... de valami. Sokat fog állni az autó, tehát nem kéne lemeríteni...
Hirtelen ezek. Esetleg lökésre bekapcsol, mondjuk sajnos meghúzásra (kulccsal) nem fog bekapcsolni, de ha meglökik, akkor készítsen "emergency" videót parkolás alatt is (és ezt jelezze, amint beülök)
Ami nem érdekel: ADAS, csipogás, figyelés és társai. csak a menet (és állás) rögzítése érdekel. ez az, ami fontos.
Köszönöm szépen, várom, hogy mit ajánlotok, vagy mivel bővítenétek ki (mondom, nem vettem új kamerát 3-5 éve, így nem ismerem a képességeiket)DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
hat, ami szukseges. 50e-nel tobbet nem szeretnek, de ha azt mondja valaki, hogy a 40e-reshez kepest a 60e-res 3x jobb, akkor azt...
nem tudom az arakat...
mindenben segitsetek lszi koszonom!DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
bul07
nagyúr
válasz Lordus #27941 üzenetére
Ennyiért az alap jó kétkamerássat tudod megvenni
70Mai a500s, néz videókat, de lehet ez se jön ki 50e-ből mert ugye a hátsó kamera meg a kit az külön kell megvenniHa tesszel még hozzá akkor lehet mást is
Sajnos olyan nagy újítássok nincsennek, a jó pár éves megelennések vannak és csúszik felfelé az áruk
a500s is régen rendes ára 26e volt most meg
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Az alábbi 2 hardwire kit közül melyik ajánlott A800s+hátsó kamera kombóhoz?
https://aqua.hu/menetrogzito-kamerak/xiaomi-70mai-hardwire-kit-beszerelo-szett-autos-kamerahoz-up02-microusb-xm70maihwk-t1021616https://aqua.hu/menetrogzito-kamerak/xiaomi-70mai-hardwire-kit-beszerelo-szett-autos-kamerahoz-up03-usb-c-xm70maihwkc-t1256083
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok
Jelenleg 70 mai 1s kamerát használok 3 éve, de most gondok vannak vele... érdmes venni m300-ast helyette? Kb 2 ezer forinttal kerülne többe.[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
viofo a139pro 2ch, egyelőre csak az első kamerával beüzemelve, örülök, hogy erre volt időm... tapasztalat: a beállításokon végigmenve, és talán nem kerülte el a figyelmemet semmi, mindent kimaxoltam, mert miért ne alapon , 1db 10perces video 3.9GB, ami egyébként most így leírva fat32 limit is lehet, meg kéne néznem, hogy milyen formátumot használ a kütyü. nadeha 10 perc 4GB, akkor ebből az adódik, hogy egy óra 24GB, és hogy egy 128GB-os kártyán sacc/kb 5ésfél óra fér el.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
bul07
nagyúr
Hát ez attól függ hogy naponta ki mennyit megy
Szerintem az a jó ha egy napot végig bír a memória kártya, tehát ha valaki 7-9órát is megy az jó ha meg is van
Akkor nem kell bohóckodni zárolással se, mert este nap végén le lehet menteni bármitAmúgy is annál gusztustalanban dolog nincs mint tört angol tudással rajta van a videón a rekord videó bemondás.
Nekem is volt hogy másnap délután jutott eszembe hogy valamit le akartam menteni, és már aznap is mentem pár órát, de szerencsém volt pár perc híján felülírta
Ezt volt [link](Van valami rajta)[ Szerkesztve ]
-
at11
aktív tag
válasz plömplöm #27947 üzenetére
Viszi az 512-es kártyát is és a bitrate is állítható (Sandisk Extreme ami itthon elérhető és jó, 30 év garit ad rá a gyártó, aki egyébként a Western Digital. megvette a Sandisket, nekem ez új infó volt.)
1 perces videókat csinálj, az sokkal megbízhatóbb és kisebb fájlokat eredményez. A kamera exFAT formátumot használ, az tud nagyobb file-t kezelni. Frissítés is jött ki a kamerára, érdemes csekkolni. Ja és fontos UPDATE! Magyar nyelvű lett az app, ha valakinek nem pálya az angol nyelv. Nagyon tepernek a Viofo-nál, még egy ilyen kis piacra is odafigyelnek, példás, a fejlesztés is. (Starvis2)
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Samsung s22 garanciás
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 11 Pro LTE !
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest