Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz #48613632 #27599 üzenetére
[link] Ebben a videoban (ami persze ugyanugy szornyu mint majd minden a yt-on ) talaltam neked ugy 14 perc korul nappal szembeni pro plus-os felvetelt (csak maganvelemeny, hogy a megapixel helyett a minoseg okan ez egyebkent jobb a 800-nal, de ebbol nem akarok hitvitat)
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
Pancsermeste
őstag
válasz #48613632 #27599 üzenetére
Áááá... ilyet az enyém biztosan nem tud.
Bár, ebben a videóban mintha kissé lefelé lenne állítva a kamera (de lehet csak optikai csalódás). Az pedig nálam is nagyon sokat számít, hogy pont szemből vagy szögben kapja a fényt. A hátsó kamerát is, ha csak 5-10 fokkal lejjebb tudnám fordítani, akkor nem vakítana annyira a hátulról közelítő autók fénye.-= Pancsermeste® =-
-
yodamester10
őstag
válasz trebrona #27600 üzenetére
Folyamatos,mert sosincs kihúzva ha mozog az autó Ha parkol akár itthon mint most akkor nincs áram,de nem is megy a kamera.Nekem már az elég lenne ha beletöltene annyit,hogy ne sírjon,hogy low battery.Nekem sokszor le kell állítanom és indítanom az autót mert ez egy PHEV,ha ajtót nyitok máris csak gyújtáson van.Ami a legjobban idgesít az a kikapcsolhatatlan bekapcsolási női hang.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pancsermeste #27602 üzenetére
Hát az a baj, hogy a Garminon kívül én eggyel sem találkoztam, ami ezt így, ebben a minőségben tudná. De persze nem kizárt, hogy van, mert elég kevés típus fordult meg a kezeim közt.
AlyrArkhon
Én szerintem nem egy liga, ami a nappal szembeni felvételt illeti, de másban attól még lehet jó, vagy akár jobb ez a 70mai. Bocsi, de én még csak a nevét sem hallottam ezelőtt (Ami persze nem jelent semmit, fentebb taglaltak tükrében.) -
Badi82
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.
Vettem egy Mio Mivue 812 - es kamerát, és azt hiszem akku hibás. Ha kihúzom a tápot belőle, azonnal kikapcsol. Ennek ugye nem így kellene működnie? Szóval ha leveszem a gyújtást a kocsiról, és nem kap tápot akkor se kép se hang, kikapcsol. Hogy an kellene amúgy kikapcsolnia? Azért nem értem, mert volt nekem már pár autós kamerám, igaz azok nem voltak márkásak, de azok mindíg kiirták, hogy good bye, vagy hogya akku lemerült, ilyesmit. De ez se kép se hang kikapcsol.Előre is köszi a segítséget!
Nec Arte Nec Marte
-
-
sambenez
Topikgazda
válasz AlyrArkhon #27601 üzenetére
A 800-nál nem jobb, a 800S-nél jobb, mert az egy butított 800, eleve az ár csökkentése miatt készítették.
-
alcapone386
őstag
válasz Midway #27585 üzenetére
Egyenlőre egy reset és egy micro sd format segített. Ha újra jelentkezik a hiba, akkor lecserélem a tápegységet. Mondjuk nagy melegben jelentkezett a hiba, de azóta annyira a nap se sütött. Lehetséges, hogy nem tett jót az akksinak a meleg és amiatt bolondult meg.
Köszi a tippeket -
törölt tag
válasz sambenez #27606 üzenetére
Nem teljesen mindegy kettőnk vitájában, hogy hány dashcamot ismerek? Te ajánlottál kettőt, hűdejó képpel, szerintem a Garmin mérföldeket vár rá, és vannak más tényezők is, ami miatt nálam azok nem játszanak.
Egyébként, ha figyelmesen olvasol, rájöhetsz, hogy mik ezek, mivel ebben a topikban beszéltünk róla, pár hsz-el ezelőtt.
Szóval, nem világos, miért csíp a pisi, de hogy őszinte legyek, nem is érdekel.
Az a Garmin egy etalon a kamerák között, csodálkozom, hogy itt fel sem merült (vagyis nem csodálkozom, de ez más lapra tartozik)Azt javaslom, inkább engedd el ezt a témát, és lapozz tovább. Az a Garmin nem a Te kamerád, a másik meg nem az enyém.
-
félisten
Jó néha benézni ide, olyanokat olvasni, hogy lehidal az ember.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
sambenez
Topikgazda
válasz #48613632 #27609 üzenetére
Jó is az amikor valaki betéved egy szakmai topikba, és hitkérdést csinál egy kamera minőségéből. Megnéztem azt a felvételt, nem vagyok tőle elájulva. Pláne nem ha megnézem a kamera árát is amivel készült.
Én elhiszem, hogy neked ez a kamera az etalon, de én a szememnek jobban hiszek.
Egyébként nem emlékszem, hogy most ajáblottam volna bármit is, hiszen visszapillantóba épített kamerát keresel, én meg azokat nem ismerem, de a konstrukciót nem is szeretem.
Szóval nem tudom melyik kettőre ver mérföldeket a garmin. -
yodamester10
őstag
Használ valaki ilyet? [link]
-
TrueCam kamerák akciósak az Alzánál: [link]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Badi82
tag
válasz hfrici #27618 üzenetére
Rendben, megpróbálom. Emagról van, elvileg simán vissza lehet küldeni. Akkor szerinted se normális, hogy így kapcsol ki, hogy se kép, se hang? Nekem nagyon furcsa, hogy nem.ír ki semmit, es elfelejti az időt.Még ha a videó meg is marad,amit utoljára felvesz, akkor se tűnik normálisnak.
Nagyon köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Nec Arte Nec Marte
-
Hőguta
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki Viofo A119 V3 GPS kamerát,vagy tudna nekem valaki segíteni abban hogy hogy tudom a parkoló üzemmódot beállítani?
A kamera a hozzá való bekötő kit-ről üzemel.Működik ahogy kell:
gyújtáson>kamera felvétel automatikusan indul
gyújtás levétel> felvétel leáll.Idáig rendben.
Viszont parkoló üzemmódban is vesz folyamatosan mindent,( és a kijelző világít)vagy ha kiveszem a parkolási módot akkor nem vesz semmit.
Motion Detection>ONMit bénázok el hogy nem tudom úgy beállítani hogy csak akkor induljon felvétel ha mozgást érzékel a kamera? Sem a kezelési utasításban sem YT-videón nem találok pontos információt.
A "Parking Mode" -t hova állítsam? A "Low Bitrate Recording"vagy "Auto Event Detection"vagy valamelyik "Time Lapse"-re ?Az "Enter Parking Mode Timer" Off vagy 50 Seconds legyen?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
at11
aktív tag
válasz Hőguta #27622 üzenetére
Szia!
Állítsd timelapse-re, 5fps. Akkor mindent felvesz, timelapse módban, és ha ütés éri a kocsit, akkor teljes sebességgel, pufferelve. Motion detectiont tedd OFF-ra. (Parking mode-on kívül az a normál módra vonatkozik.)
Parking mode timer 50 azért jó, mert nem veszi fel, ha kiszállsz, és becsapod az ajtót, nem lesz belőle esemény. Azt jelenti, hogy a gyújtás levétele után addig nem vált át parkoló módba.
Parkoló módban (50 sec után, ha azt állítottad be), csak egy piros led szabad, hogy világítson, a kijelző nem. Ha világít a kijelző, adja a képet, akkor nem jó a bekötés, vagy más probléma van. Memóriakártyát formázd le a kamerával.
-
Hőguta
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszod!
Beállítottam ahogy írtad:
-timelapse 5fps(nem azon volt)
-motion detection off (így volt)
-viszont Parking Mode Timer csak off és 90 secundes opció van (ez utóbbira állítottam)
A kit bekötést a leírás szerint végeztem:
-piros vezeték állandó 12 V
-sárga vezeték (ACC) gyújtáson 12 V
-fekete vezeték test
-a lekapcsolási feszültséget 12,4V-ra állítottam.
(a piros vezetéket megszakítottam egy kapcsoló beiktatásával ,ha hosszabb ideig nem használom ki tudom kapcsolni)
Memóriakártya : Samsung MicroSDXC 256GB PRO Endurance ,első használat előtt a kamerával formáztam.
Holnap kipróbálom a kocsiban,beszámolok a fejleményről. -
shield
őstag
Annak idején elmaradt a betervezett A800 + hátsó kamera + szet megvétele.
Most már nagyon keveset autózom és évente is csak 1-2 hosszabb út van, úgy gondoltam kevesebbel is beérem már.
Kinéztem a Pro Plus+ A500S-t. Mennyivel rosszabb az A800S-nél? Azért érdemes megvenni az A500S-t? Mondjuk a 20E különbség sem semmi.
Ha esetleg tudtok helyet, ahol jó áron beszerezhető az A800(S), azt megköszönném.
És várom a véleményeket.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
at11
aktív tag
válasz Hőguta #27626 üzenetére
Lekapcsolási feszültséget 12,2-re tedd, ha nem új a kocsi/akksi.
A kapcsolót nem javaslom a piros káblebe, mert azon is eshetnek tizedvoltok, ami számít, egy tized volt is órákat jelenthet a parkoló módban akár.Meg akkor figyelni kell arra, hogy indítás előtt kell visszakapcsolni a piros kábel kapcsolóját, különben nem jól fog működni az akkuvédelem, célszerűbb mindkét kábelt megszakítani egy kétpólusú kapcsolóval. De inkább nem javasolnám a kapcsolót.
Ha nem akarsz parkoló módot, kapcsold ki a kamerát, hosszan nyomva a kikapcsoló gombot. Aztán visszakapcsol, ha újra elindulsz a kocsival úgy emlékszem.
-
shield
őstag
-
Hőguta
csendes tag
Hallgatva a tanácsodra 12,2-re tettem a lekapcs.feszültséget(5éves az aksi)
A kapcsolót a kezelési utasításban javasoltak miatt tettem be,de akkor azt kiiktatom majd.
Viszont a parkoló móddal elakadtam.
Ha még nincs eleged belőlem,le tudnád írni lépésről lépésre mit mire állítsak?
Vagyis:
-Parking Mode (opciók) : off/Auto Event Detection/Time Lapse1-2-3 stb.fps/Low Bitrate Recording (?)-Enter Parking Mode Timer (opciók): off/90 seconds (?)
-Parking Recording Duration (opciók): ON/30 min 1 hour stb.(24hoursra állítottam)
-Parking G sensor (Hight sensitivity)
-Parking Motion Detection (Middle Sensitivity)
-Time Lapse Recording (opciók): off/100-200 stb ms/
-Motion Detection (opciók): On/Off
Talán ezen segítségekkel sikerül beállítanom nekem is mint laikusnak.
Jelenleg odáig eljutottam hogy gyújtás ráadáskor bekapcsol,levételkor kikapcsol/elalszik a kijelző,viszont a piros led nem világít,hiszen a parkoló mód nem aktív.Ha azt bekapcsolom akkor viszont gyújtás levétele után is világít a kijelző és megy a felvétel parkoláskor is.
Lehet hogy a kapcsoló zavar be mégis? -
törölt tag
válasz shield #27630 üzenetére
Abban a kamerában egy IMX335 van, ami nem mai gyerek (2018) viszont tud 2k 60fps-t 10 biten. Azaz, ha tesznek köré egy rendes kamerát, akkor az egy jó kamera lesz.
De nem tettek. (és ahogy nézem, nem is szándékoznak, lévén a csúcsmodell is pont ezt tudja)Az a kamera max 30fps-t tud, ami manapság talán a legfontosabb paraméter, a 4:3 képarány szvsz tökmindegy. És a 140 fokos látószög is belépőkategória.
Nálam alap a min 160 fokos látószög, de legyen minél több, nagyobb, és a 60fps a letisztultabb állóképekért, kimerevítésért.
Ezen felül nem árt, ha nappal szemben is használható képet készít, de ezt sajnos tényleg kevés dashcam tudja.
-
törölt tag
-
sambenez
Topikgazda
válasz #48613632 #27635 üzenetére
Hiába van nagy látószöged, ha a kép szélén már torzít.
Például amit linkeltél videót, azon egyetlen szemből elhaladó autó rendszáma sem olvasható. De még a veled egy irányban melletted elhaladóé sem. A rendszám olvashatósága szokott lenni az egyik legfőbb érv egy kamera mellett vagy ellen amikor valaki keresgél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sambenez #27636 üzenetére
A rendszám csak akkor szükséges, ha az esemény résztvevői kérdésesek, mint pl cserbenhagyásos baleseteknél.
De a legtöbb esetben a kamera felvétele a részletek tisztázása végett szükséges, ahol a rendszám felismerése nem mérvadó. Pl a biztosító felé, ahol a képernyőn résztvevők azonosítása nem cél, viszont a felelősség kiderítése sokszor a részleteken múlik.
Ezért fontosabb sokkal a nagy látószög, meg a 60fps, mint pl a 4k felbontás.[ Szerkesztve ]
-
sambenez
Topikgazda
válasz #48613632 #27637 üzenetére
60fps miért olyan fontos? 30fps-nél nem látszik ki honnan és mikor érkezett?
Azt mondod nem számít a felbontás, de tegnap az első dolog amit megemlítettél a garminnal kapcsolatban, micsoda minőségű felvételt csinál.Mit kezdesz a felvételeddel, ha mondjuk a szembejövő lesodorja a tükrödet, és megállás nélkül továbbhajt? Mert ha nem látszik a rendszámból egyetlen betű sem, sok értelme nem lesz ha látod 60fps-sel ahogy elhajt egy piros autó.
Ezen az alapon a legolcsóbb legnagyobb látószögű kamera a legjobb, ha tud 60fps-t akármilyen felbontásban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #27639 üzenetére
Ezt értem, de az akkor sem világos, miért kell leszólni a jót, és a max középszerűt pedig piedesztárra emelni, ráadásul bugyuta érvekkel alátámasztva.
-
törölt tag
válasz sambenez #27638 üzenetére
Egyszerűen szánalmas, amit művelsz. Te nem beszélgetsz, te szimplán kötözködsz, mióta itt vagyok a topikban. Ajánlgatod a max középszerűenek nevezhető kacatjaidat, a valódi minőséget meg fikázod, mindezt topikgazdaként.
Ráadásul kiforgatod a mondandómat, és olyan következtetéseket vonsz le, ami szimplán hülyeség.
Hagyjuk egymást békén, ha kérhetem. Veled nem lehet normálisan beszélgetni. Egyre nyilvánvalóbb számomra, hogy ezért valamilyen juttatásban részesülsz, így nem, vagy csak részben releváns a véleményed. (Ez ráadásul tilos is a PH!-n)
Egyszer már kértem egyébként, de te visszatérsz hozzám, mint egy rossz lidérc, és folyamat a baromságaiddal kisértesz.
Szállj le rólam, légyszives!!!!
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sambenez #27638 üzenetére
De hogy válaszoljak is a kérdéseidre.
Egy 1080p-s felvételen bármikor leolvasható a rendszám, de még egy 720p-s képről is. Ezért tehát felesleges a 4kAmi miatt egy mozgásban lévő rendszám nem olvasható, az az elmosódottság (motion blur) amit pont a lehető legnagyobb képkockaszámú rögzítéssel lehet kiküszöbölni, de sokszor még azzal sem.
Szemből elhaladó jármű sebességéhez még a 120fps sem mindig elegendő, de a 30 az kb semmihez sem, kivéve ha álló járműről van szó.
De ezek mind alapvetések, ezt egy kamerás topikban max az összefoglalóban kellene közzétenni, nem pedig ezen vitatkozni a topikgazdával, aki állítólag szakértő.
Nem mondtam azt sem, hogy nem számít a felbontás, de nem az a legfontosabb. A legfontosabb a látószög, és az fps. Ha ezek megvannak, akkor 1080p bőven elég.
És igen. A legnagyobb látószögű kamera a legjobb, ami tud 60fps-t. Ez a Garmin. Az nem kell, hogy a legolcsóbb legyen, ez nem az az összeghatár, még a legdrágább csúcsmodell esetén sem, ami nem férhet bele egy keretbe.
-
sambenez
Topikgazda
válasz #48613632 #27641 üzenetére
Érdekes másoknak sikerül szót érteni velem.
Nem tudom milyen középszerű kacatjaimat ajánlgatom, mivel nincs dashcam gyártó sem forgalmazó cégem. Ráadásul nem is ajánlottam neked egyetlen kamerát sem.
De ha szerinted sértem a PH szabályzatát azzal amit írok, javaslom használd a hozzászólás jelentése funkciót.Nem hozzád térek vissza hanem a több sebből vérző mondanivalódhoz.
Annak a garminnak a képminősége messze nem nevezhető valódi minőségnek.
Szerintem az árához képest kimondottan rossz minőségű felvételt készít.
Úgy véleményezel kamerákat, hogy saját bevallásod szerint sem ismersz szinte egyet sem a sajátodon kívül.
Abból amit írsz egyértelmű, hogy ismeret nélkül osztod az észt.
Amint tárgyilagos leszel nem foglak kísérteni megígérem.Arról nem tehetek ha te magadra veszed azt amit a kamerákról írok. Egyetlen mondatom nem szólt rólad, csak a mondanivalódban lévő tárgyi tévedésekről.
De hogy lásd nem a levegőbe beszélek, ez a középszerű kacatommal készített felvétel 4K 30fps kb 100km/h sebesség különbséggel borús időben.
Ennyit a 60fps mindnehatóságáról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Pancsermeste
őstag
-
sambenez
Topikgazda
válasz Pancsermeste #27647 üzenetére
Erről beszélek.
-
törölt tag
válasz Pancsermeste #27647 üzenetére
Minél kívülebb esik a mozgó objektum a kamera X tengelyén, annál nagyobb az elmozdulása pixelenként adott időintervallumban, ezért annál kevésbé fontos a magas képkockaszám.
Ha pl szemből érkezik egy jármű, ahhoz nem kell sem 60fps, sem 4k.Sok függ attól is, hogy melyik oldalra szereled a kamerát.
Ami meg attól is függhet, hogy milyen autóban ülsz, illetve mi az ablaktörlő által rajzolt pattern, illetve, hogy melyik oldalból akarsz többet látni.
pl:
Peu 307 pl két karos, középről töröl kifelé, ezért optimális látómezőt biztosít, és szinte akárhová helyezhetem.
De pl a Citroen C1 az egy karos, és az anyós felőli oldalon szinte semmit nem töröl. Ott eleve van egy töröletlen félhold a látómezőben. Így csak a saját oldalamon helyezhetem el.
Én városban vezetek, szignifikánsan többet, mint vidéken, így teljesen mások a preferenciáim a kameraelhelyezést illetően. Nekem pl a szemből érkező jármű kevésbé fontos, ezért a járda felől van a kamera. A rendszám meg egyáltalán nem fontos, a szemből jövő forgalom meg mégúgy sem.Most a legutolsó balesetem pár hete történt, egy induló autó nem adta meg az elsőbbséget, és végig húzta a kocsim jobb oldalát. (UK bal oldalon vezetünk, jobb kormányos autóban) A rendszám a látótérbe sem került, de nem is volt rá szükség, mert mindketten félreálltunk.
De mindegy is. Akaratom ellenére mentünk bele, ráadásul teljesen feleslegesen ebbe az epénisz méregetésbe, ráadásul értelme sem volt semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Samsung s22 garanciás
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 11 Pro LTE !
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest