Új hozzászólás Aktív témák

  • Osynho

    addikt

    Szigetelés témához egy két saját gondolat. Múlt héten csináltam meg, nem vagyok profi, illetve más autóban más anyagokkal, más kézügyességgel nyilván más a célravezető. Én is a fent linkelt 10 ezres csomagot vettem és építettem be (bár maradt 3 lap). A hőlégfúvó szerintem is erősen ajánlott. Én 25+ fokban csináltam, tehát viszonylag melegben, de érezhetően jobban formázható melegítve. Sima, nagy felületekre még jó is lehet hidegen, de pl csavarok köré, vagy kisebb lukak, mélyedések esetén sokkal könnyebb akár ujjal is benyomkodni, ha fújod kicsit. Kb gyurma puhaságú lesz az anyag.

    Én nem szedtem le az egész papírborítást, hanem megkezdtem felül, 5cm-t lehúzva, azt melegítettem, majd nyomtam az előre kipróbált helyre. Ezután 5-10 centinként haladtam, húztam le fokozatosan a papírt róla, miközben melegítettem. Hasznos lehet egy ilyesmi. Leszedtem a szivacs görgőjét, ezzel lehet kisebb helyeken segíteni a műveleteket.

    Nagyobb daraboknál problémás lehet a papír lehúzása, a lap ráragadhat nem kívánt felületekre is, ezért éles szikével óvatosan félbevágtam a hátulján (vigyázni kell, mert könnyen átvágja a bitumen részt is). Ezután külön külön húztam le a hátuljáról a védőréteget.

    Amire érdemes még odafigyelni, hogy 1 lapon a ragasztós oldal véletlenül se érjen össze. Egy kis részt sikerült így kukáznom. :) Az ajtóról még le lehet szedni, ha nincs rányomkodva, de ha egyszer a ragasztós oldalak összeérnek, hamarabb szakad, mállik, minthogy szétjöjjön.

    Az utastér oldali lemezt pár helyen a utca felöli részen is lefedtem. A vékonyabb, rezgősebb részeken, illetve a hangszóró mögött.

    Összességében egy olyan hang jött ki a motyóból, ami miatt nem nagyon akartam kiszállni az autóból. :B (más kérdés, hogy nem sokkal később kénytelen voltam, mert lerohadtam, ezért sürgetem is a szerelőt. :D ) Hozzáteszem, a szett és a hsz kábel is cserélve lett, így sajnos nincs összehasonlítási alapom, az előző rendszer hangját illetően szigetelés előtti, illetve utáni állapotot tekintve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák