Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
őstag
Na benn van végre a mélynyomó is
Minden be van állítva, szól ahogy kellElég kicsinek tűnik a láda mégis van ereje bőven
Ja és kipróbáltunk egy 400/800 Hifonics Brutus mélynyomót is a steg 135 wattjával...
Én nem tudom milyen lenne nagyobb erősítővel de ettől is rezgett a mellkasom rendesenhttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Joe fiú
senior tag
válasz lcee79 #30408 üzenetére
Minden jó, ha jó a vége, akkor végül egy Rockford nyomó van most benne? 25 v. 30cm-es? A nagyobb erősítő igazából a nagyobb damping és a jobb kontroll miatt kell, nem feltétlen a nagyobb hangerő miatt, egy nagyobb erősítőt jobban tolerál egy mélysugárzó, mint egy kisebb teljesítményűt.
-
lcee79
őstag
válasz Joe fiú #30409 üzenetére
25-ös lett végül, nem akartam nagyon elrugaszkodni a steg 135W-jától és azt leginkább 20-25-ösökben találtam, rockfort eleve olyan mintha alul pozicionálná (van 46 centis!!! mélynyomója ami 500W-os a spec alapján)
Ti szoktátok mondani hogy nem minden erősítőn ugyanaz a 135W... Stegnél pl nem tudok maximális zenei teljesítményt, csak az rms-eketAmúgy jól is néz ki, nem túl nagy láda, pont olyan színű mint az autó kárpit, és kábelek is szépen el vannak vezetve, (legalábbis nekem tetszik )
Ha lehet hinni a specifikációknak akkor már 24 hertz-től indulnak a mélyek.
Pár zenét próbáltam az ütött :https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
-
lcee79
őstag
Na addig ügyködtem amíg csak kipróbáltam a HD zenét a kocsiban
Eszembe jutott, hogy a telefont is hozzá tudom kötni USB-n a playerhez, de akkor döbbentem rá, hogy ez nem elég mivel ilyenkor a fejegység játsza a zenét, és ugyanaz érvényes
Aztán mikor rámásoltam a 24bit 192 khz-es zenéket, az összes androidos musicplayer azt mondta hogy "not supported"
Letöltöttem többet is, amire megtaláltam a 'DeaDBeeF' nevü zenelejátszót, aminek elég egyszerű felülete van, de lejátssza a 24bit 192khz-es zenéket is...
Utána pedig felfedeztem a jack dugót a pioneeren, ami AUX IN bemenet, tehát csak össze kellett kötni jack-jack vezetékkel a telefont és a fejegységet (elvileg volt itthon 1000 ilyen, de most 2 napig nem találtam egyet sem ...), és már szólt is a 24bites zene az autóban
Mondjuk brutál volt a Madonna The Power Of Good-Bye , telefonomon még a Beats Audio is be volt kapcsolva (HTC ONE X... semmi beállítás nem tartozik hozzá csak annyi hogy ki vagy be...) úgyhogy minden equalizer alapra állítva ezen kívül... dübörgött rendesenSzerintem elég mélyről indul, ha nem is 24-ról de nem sokkal magasabb frekiről az tuti
Szóval végül megoldottam
(tudom hogy nem egy high-end lejátszó, és a kábel sem volt az, de szólt )[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
saltrock
tag
válasz PiciPeti #30378 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Nézelődtem neten, s találtam pár dolgot, ami tetszene nagyon. Igaz egyszerre nem tudnám megvenni ezeket, de majd apránként. Szóval fejegység: Clarion FZ502E, olvastam több helyen, hogy jó ha van 2 pár RCA, számomra fontos az usb AUX in jelenléte. CD mechanika nem kell nekem, Bluetooth hasznos telefonhoz. Első szett: Hertz ESK 165.5, először a dsk 165.3 szettet nézegettem, utána esk 165.4 szettet. végül lett ESK 165.5 a kiszemelt. Aztán erősítő: Hertz HE4, igazából erősítő terén annyira nem olvastam még utána. Egyenlőre itt tartok. Esetleg ha van vmi tapasztalat ezekkel a termékekkel kapcsolatban, azt megköszönném. Vélemény a termékekről?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
vrbst
tag
válasz saltrock #30418 üzenetére
Szia!
Nekem egy korabbi ill. egy meg annal is korabbi ESK szettel van tapasztalatom, es ha kovetik a korabbi tendenciat, akkor az az adott kategoriaban szvsz az egyik legjobb, ha nem a legjobb, szoval siman tennek vele egy probat. A Hertz erositokrol sajna nem tudok nyilatkozni, de hangszoroban nagyon jok...
-
aimettirlz
tag
válasz aimettirlz #30198 üzenetére
Üdv, Valaki igazán helyre tehetne agyban, mert egyszerűen felkúrom magam amióta nézelődöm erősítő ügyben (és hangszóró)...
Tudom hogy nm csupán adatok,márka, ár alapján kell ítélni hanem meg kell hallgatni stbstb blabla
na de most, a legjobban az bosszant hogy még adatok alapján sem tudom összehasonlítani a termékeket, mert hogyhogynem nem ugyanolyan formában vagy elírva vagy hiányosan adják meg az adatokat. nyilván valami okból... nem vagyok hülye a témához azért teljesen, de szeretném kérni valaki szagértő pármondatos helyrerakását hogy például ha egy régebbi szériás DLD 500+ (vékonyabb peremes -> lágyabb mély? egy autóhifis üzlet mondta...) hajtok jelenleg egy mp2000 MAC-el, akkor ha ezt szeretném leváltani egy hozzá VALÓBAN illő jobban kihasználó stbstb és még árban is tűrhető erősítőt akkor mi az ISTEN-t kell pontosan figyelni, mert még azt sem tudom eldönteni az adatok alapján hogy az erősítővel mekkora teljesítménnyel tudom majd a ládát hajtani.
(rated power RMS 4ohm hol 13,8 V hogy 14,4 stbstb nyalánkságok.)
® aimeTTi atticuS ™
-
shteer
titán
válasz aimettirlz #30420 üzenetére
"
(rated power RMS 4ohm hol 13,8 V hogy 14,4 stbstb nyalánkságok"
Es van ahol 11V
szerintem jónak tűnik..
-
zolikaDB
veterán
A Pioneer DEH-P800BT-t ismeri vki?
-
pps1
senior tag
válasz aimettirlz #30423 üzenetére
CS fórumon már azt hiszem megbeszéltétek a dolgot, remélem nem kell itt is végig olvasnim (kb ugyanazok az emberek irogatnak mindkettőben.
Tapasztalatszerzés az egyetlen út, hogy jobban beleláss a dolgok miértjébe.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
Joe fiú
senior tag
válasz aimettirlz #30425 üzenetére
Pedig az aktív hifis társadalom még kissebb az ország méretéhez mérve, szóval ne aggódj, egyébként valóban ahány féle erősítő annyiféleképpen adják meg a teljesítményadatot, én például azt tartom a legkorrektebbnek ha 12v-ra nézve adják meg az rms adatokat. A Stegemnél, pl. 11V-ra.
-
-
drunkyboy
aktív tag
válasz saltrock #30418 üzenetére
A Clarion FZ502E fejegységgel én is nagyon szemeztem, bejövősen néz ki, és tényleg jó áron van sok szolgáltatással.
De mielőtt azt választod, gondold meg, szerinted mennyire lehet egyszerű egyetlen (de tényleg egyetlen) gombbal kezelni az összes funkcióját?Más:
Egy kérdés a gyakorlott ajtó szigetelőkhöz. Egy német videóban láttam, hogy a bitumenes szigetelést kiegészítik azzal, hogy valami kenhető anyaggal ecsettel lekenik a kárpit belső oldalát a nem kívánt rezgések ellen. Gondolom ez később gumiszerűre szilárdul.
Kerestem neten, tényleg van ilyen anyag, de valami horribilis áron, kb 12 000 Ft a 1,5kg. Ez nekem azért nagyon drága, meg szerintem nem is kell ennyi két ajtóra.
Szerintetek érdemes így lekezelni a kárpitot, és ha igen milyen alternatíva lehet erre az anyagra? Valamilyen szilikon vagy hasonló jó lenne oda? (Mert az lenne ingyen is )[ Szerkesztve ]
-
lautnermark
aktív tag
Ha valakit érdekelne esetleg.........
http://www.carstyling.hu/apro/auto-hifi-ice/fejegysegek/pioneer-mvh-150ui -
kavics325i
őstag
válasz aimettirlz #30425 üzenetére
Nem kötelező elolvasni,de ide írni sem...
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
drunkyboy
aktív tag
Értem, akkor a szilo megmarad másra . Szerzek be ilyen szivacsot is.
Ezzel kapcsolatban még egy kérdés: van sima DSM 11mm-es szivacs a rezgések elnyelésére (ez a drágább), vagy legyen az olcsóbb 20mmes, hullámos ANS, ami inkább a zajok ellen jó?Hopsz, jó hogy te írtál, eszembe jutottak a képek. Már megvannak, küldöm PMben.
-
orbano
félisten
válasz aimettirlz #30420 üzenetére
tudod mit kell jobban figyelni? a HANGJÁT! azért veszed b*szki, hogy szóljon. beteszed, kirpóbálod és meghallod. az ország legjobb hifistái is így csinálják, nem a neten hasonlítgatnak adatlapokat. mert nincs értelme. kicsit sem. de tényleg, egy hajszálnyi se.
A vér nem válik VAZZE!™
-
zolikaDB
veterán
Aki épp most építkezik, annak van itt pár finomság. Esetleg ha tudtok vkit, aki igényes cuccokat keres, szóljatok neki.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, nem találtam megfelelőbb topikot a kérdésemnek.Kábelezéssel kapcsolatban lenne kérdésem:
Mennyire elfogadott az, hogy az erősítő negatív tápkábelét hátul az autó testpontjára kötjük?
Van olyan jó a kasztninak a vezetőképessége, mint pl egy 35 mm2-es tápkáblenek?
Úgy láttam, hogy legtöbb kábelszettet 5+1 m-es kiszerelésben árulják...Korábbi autóimban is volt már hifi, de ott mindig végigvezettem a negatív tápkábelt is az akkuig, mondván, hogy így biztosan egyforma lesz a vezetőképessége a pozitív és negatív tápkábelnek.
Mostani autómban viszont helyhiány miatt problémás lenne elvezetni a negatívot.Mi a véleményetek, egy 20-as vagy 25-ös tápkábel esetén beköthetem a negatívot az autó hátsó testpontjára, vagy inkább próbáljam valahogy előrevinni az akkuig?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Cxgrav
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta azt csinálja a mélyládám (DLD 500), hogy recseg-ropog mikor a mélyet adja.
Rákötöttem másik erősítőre is, ott is ugyan ez a helyzet.Gondolom akkor halott, újratekercselés?
Szvsz nem hajtottam szétPicture me Rollin' by 2pac
-
Cxgrav
senior tag
válasz kavics325i #30445 üzenetére
Magnat Edition 22 HQ 550W van összekötve 2 éve!
Minden beállítási lehetőség az erősítőn a maxhoz képest a felére van csak tekerve.Picture me Rollin' by 2pac
-
kavics325i
őstag
válasz opeter70 #30441 üzenetére
Először is ezt Neked kell eldönteni,hogy áldozol e rá ennyit és így.
Nekem is volt úgy,hogy hátul vettem le a testet,de és elől nagyon megvolt erősítve a test.
Viszont most annyit áldoztam a rendszerre,hogy ezen nem akartam spórolni és,mert a 7,8 méter 50-es tápot jó áron egyben megtudtam venni. Viszont én mindenképpen húztam volna,igaz nekem a jobboldali ülés alatt van a két erő,a vezető alatt meg a pót akksi.Tehát odáig 50 onnan 3x20 a két erőnek.
Még a szigetelés van hátra nekem,aminek nem érzem a hiányát,csak kiváncsi vagyok rá,hogy esetleg e még.
Szóval ha akarsz rá áldozni,tedd meg,mert alapból kell,de van akinek nem fontos. Tudni kell,hogy minden egyes komponens(résztvevő) tudd leggyengébb láncszem lenni." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
-
Cxgrav
senior tag
válasz kavics325i #30449 üzenetére
(#30447) Joe fiú
Bass Boostnál 0-12 dB van az érték az erősítőn és nekem 6-on áll.(#30449) kavics325i
Amennyiben nem egy erőgép a vas, akkor hogy tudja legyilkolni a nyomót ?
Még csak kakaót se adtam rá, szokásos "normál" hangerőn ment.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest