Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz dgyuri0123 #8696 üzenetére

    "Mások terve" csak kiinduló általában, az okos építô tudja, hogy nincs két egyforma setup. Hacsak nem egyeznek a szobáik, fülük, satöbbi.

    Egy szintig ugyanazok a "sablonok mentén" legyártott DIY dolgok, mint a gyári hangfalak, amit a polcról leemelsz a boltban. A DIY-ban viszont megvan az a lehetôség, hogy ha az építô tájékozott, eszközei megvannak, akkor meglépheti azt, amit egy nagy márka csak extraként tesz meg Neked, azaz odamegy Hozzád az embere és belövik Neked a saját otthonodban a cuccot. Ezt a plussz extra, nagyon nem elhanyagolható szolgáltatást DIY-ban default kapod (jó esetben), gyárinál pedig ha egyáltalán igénybe tudod venni, súlyos pénzekért csak. Vagy extraként, vagy a dobozok árába beépítve, de kifizeted. (Ok. DIY-ban is van ennek ára. Mérhetetlen idô, tanulás). Vagy szólsz valakinek, aki szakértô, és segít Neked, de akkor bele is nyúltok a gyári dobozokba, lásd passzív váltó, ami pont olyan mondjuk, hogy már egy tankönyvi mintaszûrônek is jó ha megfelel, és akkor az is még elég messze az igazságtól, egyszóval azonnal nyitjátok a hátsó panelt és indul a buhera, hát akkor meg mirôl is beszélgetünk..

    Egy Wilson Alexandria XLF meg úgy jön ki, hogy a gyártó megkeres idôpontegyeztetés végett, majd házhoz kiszáll és behangolja tokkal vonóval az egészet. Szerintem csak így van értelme. De kicsiben is. Kicsiben viszont ki adja ezt meg Neked, mint nem építônek ?

    Szvsz még a passzív váltózás is súlyos kompromisszum egy aktívval szemben, mégis nagyon sokan élnek vele mai napig. (Hálistennek jobb helyeken bi- és tri-amping lehetôsége megvan).

    ---------------------------------------------
    Szerintem ahogy elindulni látszik a beszélgetés, kicsit megint "gyári vs. DIY" szagú dolog irányába, nem arról szól, hogy egyik vagy másik oldal vakon és akkor az ember arra esküszik, a másik felett pedig pálcát tör, hanem hogy kinek mire van lehetôsége, "adottsága", ideje, kedve, mersze :) Mind kell hozzá..

    Pénzben, fejben.

    Az út ugyanoda vezet, csak eltérô. Ez meg teljesen oké szerintem, az élet változatos. Fontosabb ennél a közösség, a zene szeretete, a minôségre való törekvés puszta ténye és a tapasztalatok megosztása, hogy elmondhatod a másiknak, hogy jártál. Akár jól, akár nem. Van DIY-ban is ezer buktató, meg gyári motyók is némelyik "uhh" .. :N , hát ez ilyen.

    A jó közösséget én ma már sokkal többre értékelem a hifizés emberi aspektusát is belevéve a képletbe, mint valaha. Sajnálom azokat, akik elégedetten a rendszerükkel élve némaságba burkolóznak, mert "jobb így mindenkinek". Én szeretek beszélgetni. Megosztani. Szósölködni. Áthívni, mosolyogni, dumálni, fülelni, sör, bor szolídan (vagy tihanyi kézmûves levendula szörp) :D Persze a kezdô szöcske (és a makacs szöcske is) szereti a másikat gyôzködni, de talán ahogy csiszolódnak a felek egymáshoz, ez is alábbhagy végül és átalakul.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák