Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
-
gordonfreemN
addikt
Semmit, a meglévőt csicsáznám ki amíg van lehetőségem előlapot gyártatni. És gondoltam ez tök hasznos lenne. Jött az ötlet a DAC-omról, az nagyon stílusos szerintem, de azt a fajtát égen-földön hasonlót se találni.
Köszönöm az eddigi megjegyzéseket (a fene, sejtettem ez lesz, hely meg deprezhez nincs) ha alternatívát tudtok esetleg a deprez helyett, ne kíméljetek (vfd, varázsszem stb) vagy ha csak annyi, hogy hagyjam a fenébe, az is üzenet
Szerk.: nLali: egyelöre semmit. De legközelebb egy 100W+ kompozitot szeretnék kikisérletezni.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #13952 üzenetére
Én egy elhúzható ajtóval csinálnék kék ledes jelzést. Akit zavar, eltakarja..
-
nLali
őstag
válasz gordonfreemN #13952 üzenetére
Kéne még power az új dobozaidnak? Nálam a TV-t kiszolgáló gagyi Quadral Allcraft 4100 elé kéne valami izmos. 3-4 éve egy Nobsound NS-01G [link] erősítőt használok, ami várakozásokon felül teljesít minőségben és élettartamban is. Viszont érezni, hogy a Quadral több erőt kívánna. Persze így is sokkal jobb, mint a TV saját hangja.
Ezt meg ide biggyesztem, reggeli filteres kávé mellé elég jó zenék. Szerencsére nem tudtam aludni , cserébe fejhallgatózhatok éjjel, ami kárpótol.
[link]
Egyik kedven YT csatornám, baró minőségben szórnak. Nem poppuláris.Bérelhető reklámfelület
-
s4tch
veterán
Jött egy ilyen erősítő, elsősorban hárásó korábbi véleménye, másodsorban kíváncsiság miatt. Ez az audiophonics legolcsóbb hasonló sztereó erősítője, az xlr ellenére ez nem balanced, csak egy "sima" sztereó végfok. Egy kiló, a kábelek elhúzzák, de olyan tiszta dinamika dől belőle, hogy aztaqrva. A hangjáról nincs mit mondanom, mert szerintem nincs semmi karaktere, nincs saját hangja, legalábbis nem tudom tetten érni. Negatív változás: alacsonyabbra költözött az énekes, elbizonytalanodtam a dacom képességeit illetően. Pozitív változás: dinamika. Miután a dobozaim eleve karakteresek, nekem tetszik.
Ebből a sokszáz wattos, dual mono verzió durva lehet.
-
törölt tag
He he, egy jó Antal könnyen a mennyekbe érkezhetsz. Emlékeim szerint az amp nagyon rendben, kérj egyet Topitól, meg egy külső tápot hozzá. Aztán a bokádon remeghet a gatya?
Mondjuk egy Soekris is jó lehet vele...szerk: Topi=Tompi
szerk II:
El ne feledjem, az Antot nagyon nagyaon befolyásolja a táp kábel, ha tudsz kérni egy AN-L-t kölcsön azzal qrvajó, ének, hangszerhangok, minden, és ez elé elégséges egy 1 méteres darab is. Ha nem megy csörögj meg, és küldöm az enyémet próbára. persze ha lesz kedved az egész mókához.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #13961 üzenetére
A K. szebb ez minden előnye.
szerk:
És ez még nem egy húde rendszerfüggő előny. Pusztán hangra nézve ez a helyzet. Persze lehet olyan, hogy valahová jobban beillik a K szinergia etc, de objektíve nézve két cél eszközként a K -nak esélye sincs.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Hiszem ha hallom.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #13963 üzenetére
[link] Nagyon bírtam a csávót, nem csak hifis cikkeit. A a hifi 40 millióért ma is a kedvencekbe van.
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #13963 üzenetére
Gyere valamikor jövő héten. Itt a Kenwood is. Máshogy jók, majd meghallod. Dinamika, sávszélek, csend tekintetében az új cucc nagyon erős. A Kenwoodnak jobb a tere, finomabb, elnézőbb a rosszabb felvételekkel, jön belőle egy adag nosztalgia. Az ncore-ból semmi nem jön, mintha ott se lenne.
Köszi a felajánlást, denesdr, lehet, hogy élek vele.
Migabi, húú, ez nehéz. Ilyen dinamikát nem tudom, hallottam-e, ebben erősebbnek tűnik, mint pl. a Primare A30.1, fehér_ember MF A5 CR végfoka, a Kenwood KA-9100-am, vagy a Heed Obelisk Si, ami Ear jóvoltából volt nálam pár hónapig. A többi ízlés kérdése is lehet.
hárásó, a TMP dac tud előfokként is menni? Ha igen, akkor akár jó is lehet... Ja, kellene rá xlr... Na majd hívom Tamást, hogy van-e valami ötlete. A Soekris dacokat régóta figyelem, sajnos nincs belőle használt kínálat, újhoz meg csóró vagyok (illetve inkább finanszírozza meg az értékvesztést az, akinek belefér ).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link] Picit ugyan döcögős, de talán él a remény. Remélem ez nem csak H.R. emlékének íródott.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #01758976 #13967 üzenetére
De ő a Tidalt is otthagyta régebben. Valóban, ki a f@szom az a Neil Young amúgy. Mármint persze tudom, nade. Majd ha Kanye West vagy Eminem, vagy a nagymellű izéke okoskodik, érdekesebb lesz.
ugyanitt Trabant eladó: mondjatok nekem legolcsóbb, BESTBUY interkonnektet, ami azért nem a 600Ft MM alsópolcos pókfonál. Gyakorlatilag semmilyen pénzt nem szeretnék rá kiadni, mert ott a menő szénszálasom, csak nincs kedvem néha átdugni a CD-be, ha kétévente lejátszanék valamit - ennek fényében. 1m elég.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nLali
őstag
válasz RetepNyaraB #13969 üzenetére
Bérelhető reklámfelület
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #13969 üzenetére
[link] Nem a világ teteje, switchcraftokkal, de nem egy ökör ára, és Feri össze is rakja neked. Ritka használathoz nem kell jobb szvsz.
szerk: 8412 a száma.
Ez szarul jön ki, de van egy eladó nekem is, elég régóta csak áll itt. 8k posta benne és a tied, ha kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #13971 üzenetére
Ez itt a kérdés.
Ismerek elég jó digi láncokat, halottam már ezt azt. Még is a Vinyl az kibakirály. Utoljára mikor Earnál jártam megint beraktuk a Csomát meg pár jobban sikerült LP-t (Ezt mot csak felvételre értve), vaz ezekbe az idő van bezárva, a kor lenyomata. Azt az aurát.., nagyon durva, annak akinek erre van fogása. Nekem sajna van, rosebb egye a bakelitet.
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #13971 üzenetére
Egyszerű ez, 256x20=5120kbps.
Amúgymeg 100% csak az élő zene lehet. Ami bármilyen formában el van tárolva, az csak konzerv.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #13973 üzenetére
Sajnos nekem is van. Inkább be sem kapcsolom, mert utána napokig a baltát keresem az erkélyen. Mikor vettem az i22-t, "szóltak" hogy "szigorúan analóg forrásból". Mondtam, hogy jó...
#13976gordonfreemN Mindenesetre más. Viszont tényleg van egy feelingje, ami nem = a kar rátétele a barázdára című mantrával. Még a "gyengébb" pörgetők is másképpen viszonyulnak a zenéhez, mint egy digitális.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Jorgi Kormi
senior tag
Akkor nálunk "100% " lesz , tegnap óta van (vagyogat )élő zene : a lányom kapott egy elektromos gitárt + erősítőt . Fejébe vette , hogy megtanul gitározni ( ihletet az AC/DC és a Nirvana inspirálta) és az unokatesója :[link]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Mathiask
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz Mathiask #13980 üzenetére
"amin egy zenész több éven át dolgozik, hogy úgy szóljon, ahogy"
Bárcsak a tömörítés lenne ennek elérésében az egyetlen buktató.
Úgy beszél, mintha a túlnyomó többség a spotit minőségi hangrendszeren, normálisan kezelt szobában hallhatná, nem pedig egy agybadugós fülesen a tömegközlekedésen, vagy bt-vel átlőve vmi kutya hangcuccra.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gordonfreemN
addikt
válasz #01758976 #13977 üzenetére
Én ezt nem mondtam,csak hogy rám lehet mondani (feltételezve persze) de ennyi erővel másra is el lehet sütni ezt a dumát így értettem. Tehát mondhatod rám,hogy azért nem tetszik az analóg, mert még nem hallottam jót, de ugyan honnan tudhatná ezt bárki. Ennyi erővel én is mondhatok bármit, messziről jött ember mond amit akar.
Na jól kifejtettem ide a semmit, mind1¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
törölt tag
válasz Dorian #13983 üzenetére
Messzire vezetne ez, de ha csak a zenei szokást nézzük én is ellene vagyok ennek. Igazából még a fejhallgatónak is, azt sem sokra tartom, pedig napi szinten a fejemen. Ebből aztán nagy (zenei)kultúra nem lesz. Szerintem, vannak akik azt mondják valahol el kell kezdeni...
Véleményem szerint nem érthetik így meg a zenét a műfajokat, mikor stimm minden, az előadó a rendszer a kedv az alkalom etc., az lélek ünnep. Ám ehhez a részhez még szorosan csatlakozik az Adele által is reklamált véletlenszerű lejátszás és ez még csak az albumon belül, hát ami még azon kívüli. Persze nem lehet mindig ünnepelni kell a léleknek a tűz is (valami nagy nagy tüzet kéne rakni ), de akkor is piros hetesen a Szászcsávási?szerk:
gordonfreemN már értelek, sokszor vagyok értetlen. A legvalószínűbb, hogy nem hallottál még ízlésednek megfelelő Vinylt, de ez a mai világban ritka dolog engem is csak két helyen kapott el, de ott nagyon. Mindjárt visszavett a digitális arcomból hogyaszongya. - no, no kis hárásó hátrébb az agarakkal, így kell ezt valahogy öcsi.
És letaglózó élmény azt tessék elhinni, fülnek és elmének, de leginkább a léleknek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jorgi Kormi #13979 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz #01758976 #13985 üzenetére
Nem a spoti (és a tömörítése) az oka annak, hogy a népesség túlnyomó többsége zenehallgatásban igénytelen. Ugyanilyen volt a bakelit- a kazettás- stb. korszakban is a többség. Tudomásul kell venni, hogy mi egy marginális kisebbség vagyunk, nem hozzánk fog alkalmazkodni a világ. Másrészt nem lehet valaki minden téren nagyon igényes, mivel senkinél sincs a végtelen pénz + végtelen idő kombó. Mindenki másban az.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz denesdr #13988 üzenetére
Ez lett volna terv, csak nincs A/D, de még kölcsönbe se.
Egyébként ha utol is éri, akkor mi van? Hol van még a borító nézgélés, a lemez felrakásának a szertartása? Az elhelyezkedés a figyelem csak arra és oda, aztán lassan a feloldódás. Ez egy folyamat is, a hang mellé. Meg az is lehet, esetleg, létezik valahol egy olyan digi forrás, ami tudja hozni egy jó lemezjátszó szintjét, csak hol és mennyiÉ?
Ez életminőség növelő kultúra. De valahol igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #01758976 #13986 üzenetére
Apja és anyja lánya ( igaz én sokat jártam annó Diósgyőrbe a Kaláka fesztiválra) . A bakelitet én is preferálom , pedig én csak egy gyengusz Pioneer lemezjátszón hallgattam a 80'-90'-es években , volt már mellette 91'-től cd lejátszónk is .Nekem a kazettán való zenehallgatás is audiofiles élmény volt , miután átvettem cd-ről kazira a jobb zenéket ( mivel kölcsönbe voltak nàlam a lemezek ) és jobban tetszett , mint az eredeti cd hangzása , pedig a régi kis sz@ros Sony lejátszónk elég szépen muzsikált .(természetesen chrome és metal szalagra)
Ehhez kellett egy qrva jó deck is ami az Akai gx52 volt. . ( Most akarjuk megcsinálni , ahogy azt már egyszer itt írtam ) Az idén egy lemezjátszót is akarok venni , de csak egy szolidabb árast (ár/érték szerint , Project, Auditechnika vagy Rega gyártmányút)
Az idei évben hangfal és lemezjátszó, esetleg egy hálózati lejátszó ( bár engem a Tidal annyira nem hoz lázba ) van tervbe véve. Majd meglátom. Erősítő és cd lejátszó fronton nagyon nem akarok variálni , a Yamaha nagyon szépen muzsikál a Marantzzal párban.Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #13982 üzenetére
Én sem. Vagy az van, amit fererencz89 mond, hogy szimpatizál Neil Younggal és onnan jött, vagy egyszerűen jobbnak hallotta a stúdióban, mint sporify-ról és maximalista.
Amúgy ő eléggé oda szokott figyelni a felvételekre, amit kiad a keze közül. Több olyan lemeze van, ami élő, vagy "kvázi-élő" felvétel, minimális belenyúlással. Pl.: [link] -
törölt tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mathiask #13993 üzenetére
Death metalt hallgat !! Ahhoz tényleg kell Tidal?. Jó, értem én, de ne már... nekem annyira reklám szagú ez a nyilatkozat, hogy semmi más okot nem tudok felhozni magyarázatként.
"Milyen zenéket hallgatsz most otthon, amelyek segítenek átvészelni ezt az időszakot?
Death metalt! Rengeteg Obituaryt hallgatok, Morbid Angelt, Deatht, Deicide-ot, Dismembert. Felfedeztem a Tidalt, ami egy nagyon magas minőségű zenehallgatós streaming-szolgáltató, így most újra hallgatok régi lemezeket stúdiómaszter formátumban, ami kicsit olyan, mintha az ember újranézné a kedvenc filmjeit, 240p helyett HD-ban."Felfedezte, mi?? Hát persze... Így csak az nyilatkozik, akinek a szájába adják a szavakat. Eddig nem ismerte sem a CD-t, sem az LP-t, sem semmilyen streamelő oldalt, csak Spotify-t hallgatott. Hmmm.
Neil Youngot talán nem is ismeri, max. a nevét hallotta.
Aztán lehet, hogy tévedek..."csak a zene van"
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #13996 üzenetére
"így most újra hallgatok régi lemezeket stúdiómaszter formátumban, ami kicsit olyan, mintha az ember újranézné a kedvenc filmjeit, 240p helyett HD-ban"
Hát ez úgy ROFL ahogy van. Reklám az egész. -
Mathiask
senior tag
válasz dgyuri0123 #13996 üzenetére
"Eddig nem ismerte sem a CD-t, sem az LP-t, sem semmilyen streamelő oldalt, csak Spotify-t hallgatott. Hmmm. Neil Youngot talán nem is ismeri, max. a nevét hallotta.
Aztán lehet, hogy tévedek..."
Előfordulhat. Az a 3 szám amit linkeltem, az Neil Young szám. Amúgy az LP-k, amikhez köze van, szerintem nem szólnak rosszul. Én meg lennék lepve, ha a Tidal itthon fizetne zenészeknek a népszerűsítésért, de ha mégis, neki tuti nem, kicsi ő ahhoz. -
s4tch
veterán
válasz denesdr #13997 üzenetére
Egy mondat egy hosszú interjúból egy nem túl látogatott oldalon, melyet amúgy is egy rétegzene nem túl tehetős közönsége olvas. Ha ez reklám, akkor a legrosszabb, amit ki lehet találni.
Apey amúgy okos fiú és klassz a zenéje, az Apey and the pea-től a Pantera tribute-ön keresztül az akusztikus szólólemezéig.
-
RetepNyaraB
veterán
Köszi mindenkinek, bár ezt kiemelném újfent:
"Gyakorlatilag semmilyen pénzt nem szeretnék rá kiadni"
ennek fényében a 100 eurós külföldi webshop ár plusz szállítás az nem annyira bestbuy, bocs
tudom vegyek olcsó Kácsát, de azt szinte mindenki szidja is. Hárásó olvass privit![ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest