Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
HIS IceQ4 turbo. Ha kapsz. iCooler-t véletlenül se vegyél, kerüld a korai szériás XFX-eket és Gainward-okat, valamint a Glaciator-os ASUS-okat. Powercolor v. Palit még elég jó megbízhatóság és tuning szempontjából.
Hűtőcserét megspórolhatod, ha valamilyen full blokkos, 9cm hűtővel szerelet karit veszel, a Sapphire-nek asszem van ilyen HD4850-e, tuningos is.Használt esetében mindenképpen ellenőrizd a bios-t, és teszteld a kártyát 3D stress-szel (GPU-CV, Furmark), valamint pár erősebb játékkal. Sajnos sok az apróban a széthajtott, modolt VGA, haverom rögtön belefutott még egy ilyen HD5770-be is.
emre: Ez nyilván attól is függ, mit és mivel használ az ember, de HD4xxx szériára a 9.9 a legkiforrottabb meghajtó. Arra sem árt figyelni, hogy a régebbi meghajtókkal nem azért gyorsabb-e egy-egy program, mert kihagynak dolgokat a megjelenítésből (pl. nincs a beállított AA, v. alacsonyabb szintű), no meg főleg az a necces, ha későbbi játékkal akarsz játszani, amelyre még nincs optimalizálva a meghajtó, aztán leomlanak a képhibák a monitorról.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kbalazsa
senior tag
Ha elfogadsz egy tanácsot az új VGA kiválasztással kapcsolatban:
Azt szerintem mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy az adott kiválasztandó kártyán milyen a hűtés csatlakozása. 2 tűs cuccot szerintem nem érdemes vásárolni, mert az tuti szabályozhatatlan lesz és hamarosan problémás lesz, hogy 2D-ben is hangos, vagy kisebb 3D-s alkalmazásnál is indokolatlanul hangos a cucc. Ezután a delikvens előszedi az új hűtés kéne a kártyára gondolatot, ami meg ugye mindig problematikus a garanciát nézve (bár néha úgy is megoldható). Ezek az általános gondolatok, nálad egy kicsit más a zárójeles rész miatt;
Ti. ha eleve van egy Accelero S1-ed az ok, akorr mindegy milyen a csati, akkor csak a gari kérdéses...Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
kbalazsa
senior tag
Powercolor HD4870/512MB:
Szerintem korrekt kártya, egészen pontosan ez az. Nekem 2D (100/250 @0,703V) 40°C és 3D (alap órajel/fesz) megy, 3D-ben max. 64 °C-on úgy, hogy ilyenkor 40%-on megy a ventillátor, ami hallható, de még éppen nem a zavaró kategória. Ha érdekel és kicsit visszakeresgetsz, a fogyasztási adatokról is írtam pontos adatokat 2D/3D-ben. Nekem bevált, örülök, hogy ezt választottam, de mást nem próbáltam. Remélem segítettem.kat777: Mennyit jelenthet vajon kihajtás tekintetében, ha e8400 CPU-mat 3GHz helyett 3,6-on járatom? Nagyságrendileg...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
AthlonXP
őstag
Jól van a lényeg, hogy felment és most már működik.
(#21707) Manitou Ahogy fentebb is tanácsolták, próbáld meg az újrapasztázást is és majd figyeld a kártya hőmérsékleteit működés közben. Nem-e túl melegszik és azért fagy. Egyébként a fagyás előtt nem voltak vmi jelek, azt megelőzően? Pl. villogó pixelek a képernyőn, esetleg csíkok, stb? Mert ezek utalhatnak a kártya memóriájának hibáira is. Az én régebbi 4870-em is így adta meg magát..
Nem tudom, hogy nálad is ez van-e ( nagyon remélem, hogy nem! ), de akkor nem tudsz mit csinálni vele sajnos..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest