Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, felraktam a hűtőt..
Ami már tiszta sor, hogy a sünik ragasztási lehetősége szörnyű. Kénytelen voltam a gyári hővezetőivel 3at feltenni, mert másképp nem ragadt oda..
A hűtő maga nem rosz.. csakhát a ventivezérlést lehet variálni...
A kérdésem a következő, teljes autómata ventiállítást hogy lehet belőni ATT-ben? Mert így elég érdekes ez, bár lehet majd szánok rá időt, hogy belőjjem...
Véleményem szubjektív...
-
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam a 4850 tulajok népes táborába.
Rögtön akadt egy kis problémám. Kipróbáltam több játékkal, és alapvetően gyors minden, viszont néha (elég gyakran ahhoz, hogy zavaró legyen) be-beszaggat.
32-bites Windows7-et használok, a procim egy c2d 6320@3GHz, 2GB@1066MHz RAM van a gépben. Eddig a 2600XT kártyámmal nem tapasztaltam ilyen tüneteket.
Szerintetek mi lehetne a megoldás? A legfrisebb Catalystet raktam fel. Milyen beállításokkal érdemes a Catalyst 3D fülében beállítani?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Androidő
-
Locutus
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Májsztró #12303 üzenetére
Ezekre a twinturbo-kra, vagy nemtom hogy lenne a jó...
Merthát, Rivatuner meg Gpu-z ilyen 325253242 RPM-et ír. Na jó most a számjegyek mennyisége a lényeg.
Szal ha nekem valaki mond a Twinturbóra egy jó %-os beállítást terhelésre, az is jó.. Mert ugye ha nem olyam meleg a vga, vagy nem tom imkor, de pl. win betöltésekor nem is forognak a ventik.
Véleményem szubjektív...
-
belaazallat
addikt
válasz woodpaul #12304 üzenetére
Szia!
Nem a legfrissebb catalys a legoptimálisabb a 48xx sorozat kártyáinak. Emlékeim szerint 9,6- körül.
Mi volt az, amivel be be szaggat és mekkora felbontásban?
Én is win7-et használok, de azt a drivert, amit a win7 alapból felrak. 1680*1050ben játszok, eddig nem volt problémám. Én egy 3650-ről váltottam."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
woodpaul
őstag
válasz belaazallat #12309 üzenetére
Sziasztok!
Huh, nem is számítottam ilyen válasz tömegre, rövid idő alatt.
Igyekszem minden kérdésre válaszolni.
Amikkel próbáltam:
PES10: 1600x1200 antialiasing nélkül - eredmény: elég gyakran szaggat.
Batman Arkham Asylum: 1280x1024 Max. felbontás, AA nuku - annyira nem gyakran, mint a PES, de szaggat
Oblivion: 1280x1024, Max részletesség, AA nincs - gyors-gyors, de néha egy-egy frame "kimarad".Nem tapasztaltam, hogy a szaggatások közben a vinyó tekerne. Azt sem hiszem, h CPU limit lenne, hiszen 3.1 GHz-en teker.
Ami gond, hogy amikor a Catalystot telepítettem, nem kaptam semmi infót a telepítés befejezéséről. Aztán próbáltam eltávolítani a drivert, elindul vmi, de arról sincs feedback, végzett-e.
Van ötlet arra, hogyan tudom garantáltan leszedni a Catalystot és mindent tiszta lappal kezdve újratelepíteni? Elkövettem azt a hibát, hogy amikor még benne volt a 2600XT, nem szedtem le a Catalystot.
Thx mindenkinek!
Androidő
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Májsztró #12312 üzenetére
Szabályozza, mert ha adok neki ATT-ben 100%-ot, akkor felbúg mint az állat, ha veszem lejjebb, akkor halkul Csak nemtom mennyire kéne belőni a %-okat hozzá.
A GPU jóval halkall, mem hőfok meghát, csak gridet néztem gyors, grid alatt 60 fok felett volt, dehát asszem 55% körül tekerhetett a venti.
Véleményem szubjektív...
-
woodpaul
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Májsztró #12317 üzenetére
Katt profilja van használva. Szal max a %-okat kéne átírni...
Azon filózok, hogy 0 értékhez adok neki pl. 80%-ot, aztán ha 3D van akkor 80%-ra felpörgeti, aztán kész. 2D-ben elég ha ilyen 30% körül tekeri...
Szóval akkor ha 0 értékhez megadom ezt a két % értéket, akkor az úgy jó lesz? RPM-et meg max nem nézem.
Véleményem szubjektív...
-
Májsztró
addikt
válasz hackeeeee #12322 üzenetére
Sztem nem gáz. Igazándiból mérni nem biztos ,hogy tudni fogod. De rengeteg típus van amin gyárilag nem hűtik a ramokat , így nem gondolom ,hogy baj lehetne belőle. A gpu-n meg a vrm-en legyen hűtés , aztán a többi annyira nem oszt nem szoroz , csak a tuningolhatóság veszik oda.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Májsztró #12325 üzenetére
Akkor okés.
Mondjuk majd szerzek egyforma süniket 1szer, aztán kicserélgetem, hogy egyformák legyenek, mert mondjuk így kicsit a lelkivilágomnak is rosz, hogy az 1ik másféle.. bár nem látszik csakhát a tudat. Meg mondjuk így ez is, hogy nem mindegyik alatt van hővezető tapaszka.
Véleményem szubjektív...
-
woodpaul
őstag
A Drivert sikerült feltenni az eszközkezelőn keresztül, de a Catalyst Control Center sehogy sem megy fel.
Találtam egy log file-t, amiben ez áll:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
T i m e o f e x c e p t i o n : 0 1 / 1 1 / 1 0 2 3 : 1 9 : 3 8
E x c e p t i o n c o d e : C 0 0 0 0 0 0 5 A C C E S S _ V I O L A T I O N
F a u l t a d d r e s s : 6 E 1 D C 6 5 5 0 1 : 0 0 0 4 B 6 5 5 C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . m f c _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 1 8 3 3 _ n o n e _ c b f 0 0 a e e 4 7 0 f 5 f b 7 \ M F C 8 0 U . D L L
R e g i s t e r s :
E A X : 0 0 0 0 0 0 0 0
E B X : 0 0 0 0 0 0 0 0
E C X : 7 5 D C 8 8 8 D
E D X : 0 0 0 0 0 0 3 0
E S I : 0 3 0 7 2 F 4 0
E D I : 0 0 0 0 0 0 0 1
C S : E I P : 0 0 1 B : 6 E 1 D C 6 5 5
S S : E S P : 0 0 2 3 : 0 0 1 2 C 0 A 8 E B P : 0 0 1 2 C 1 5 8
D S : 0 0 2 3 E S : 0 0 2 3 F S : 0 0 3 B G S : 0 0 0 0
F l a g s : 0 0 0 1 0 2 0 6
S t a c k W a l k : : C a l l s t a c k :
A d d r e s s F r a m e
6 E 1 D C 6 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 : 0 0 0 4 B 6 5 5 C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . m f c _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 1 8 3 3 _ n o n e _ c b f 0 0 a e e 4 7 0 f 5 f b 7 \ M F C 8 0 U . D L L
Próbáltam Administratorral is, akkor is ezt kaptam. Van ötletetek, mi a gond?
Androidő
-
woodpaul
őstag
válasz woodpaul #12327 üzenetére
Megvan a megoldás, sikerült áthidalni a problémát!
Ezen a fórumon a Capsad nevű felhasználó hozzászólása igencsak hasznos!
Szerk:
Megfogadva a tanácsokat, a Catalyst 9.6 (8.62)-os verzióját tettem fel. Mindjárt tesztelem.[ Szerkesztve ]
Androidő
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Nemtudom találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy indulásnál szétesik a kép. Egy Sapphire Radeon HD4850 512MB Vapor-X karim van, 9950x4 BE procival PCI 100 Mhz minden más AUTO. A hiba teljesen friss indításnál jön elő, pl gép egész nap kikapcsolva és este bekapcsolásnál. Már írtam ide erről a problémáról, de nem kaptam segítséget. A kártya volt garanciában de visszaküldték, hogy semmi baja, szokásos tesztek voltak 3dmark és társai. Nekem sincs vele gondom, ha egyszer beindul csak és kizárólag friss indítás és már POST alatt is és BIOS-ban is szétesik a kép. Nem minden alkalommal, de mintha egyre gyakrabban jönne elő. A múlt héten 2x is.
[ Szerkesztve ]
Na oszt! Vótál fenn szombaton?
-
woodpaul
őstag
válasz woodpaul #12328 üzenetére
Nocsak, miután a V-Sync-et bekapcsoltam, minden nagyon sima, szaggatásmentes lett!
Nem is hittem volna, hogy ez ennyit jelent. Régebben, amikor még lassabb videókártyák voltak, ezt rendszerint illett kikapcsolni, de úgy néz ki, azok az idők elmúltak.Szóval, nagyon elégedett vagyok most már, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Ami még nem tetszik, hogy túl hangos a ventilátor. Ez egy Sapphire Radeon HD 4850 1GB HDMI, gondolom, sokaknak ismerős. Szerintetek érdemes a fordulatszámot konstansan minimálisra állítani? Akkor egész csendes. Azelőtt a 2600XT passzív hűtős volt, terhelés alatt 80 fokig is felment. Gondolom, kis fordulatszámnál ez sem lenne több.
Amivel még játszanom kell a jövőben, az az AA. A mostani játékoknál (pl. Batman Arkham Asylum) mekkora élsimítást érdemes bekapcsolni? Érdemes bekapcsolni egyáltalán, ha mondjuk 1600x1200-ban játszom, 21"-os monitoron?
Androidő
-
kbalazsa
senior tag
válasz Psychlo #12331 üzenetére
Ha más monitorral is csinálja (már pedig miért is ne csinálná) és más alaplapban is, akkor tényleg garis lesz az pedig. Azon csodálkozom, hogy a boltban nem szúrták ki. Lehet, hogy a boot folyamatot nem figyelte senki, csak már mikor elindult a masina, akkor kezdtek foglalkozni vele? Vagy épp akkor nem jött elő a gond... inkább ez utóbbi. Szóval szerintem erőltetni kéne ezt a csere dolgot, akár ezeket a képeket is bemutathatod nekik, bár ez még nem bizonyít semmit
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
belaazallat
addikt
válasz Psychlo #12331 üzenetére
Hali!
Nekem 2 Sapphire 3650 produkált ilyen képeket, mielőtt elhaláloztak. Ki kell próbálni a karit másik gépben is. Ha viszed vissza gariztatni, mutasd meg a képet. Ahogy ezt már előttem is tanácsolták.
Üdv!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
katt777
félisten
válasz jobbman #12299 üzenetére
TPU-on találsz biosokat. A ref. és a silent eff. bios-a nem feltétlenül azonos. Ha most neked Sil. Eff. van, akkor keverlek valakivel.
hackeeeee: Paszta is megtartja a bordákat. Auto venti-beállításra meg még mindig ott a leírásom. Wintöltéskor pont kellene forogniuk, hiszen akkor full terhelésen megy a VGA!
Az én profilom a 9cm SE hűtéshez van belőve, szóval abból vehetsz vissza, de figyeld a hőértékeket! Azért inkább vmi GPU-CV stress-tesztet eresztenék rá a helyedben.woodpaul: Rosszul gondolod. Ez nem egy kis teljesítményű, leszabályozott VGA.
belaazallat: 9.9, nem 9.6.
FireKeeper: Már soxor volt szó róla, hogy a MEMIO akár 15°C-kal is jobban melegedhet a GPU-nál.
Psychlo: Kábelhiba is lehet, nézted azt?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Manapság milyen gyártótól érdemes 4850et venni?
Konkrétan a megbízhatóság a kérdéses számomra..
A gpu hűtő rögtön le lesz cserélve, amint megveszem...
Esetleg mire figyeljek oda vásárlásnál, ha használtat veszek?Üdv.
Gábor -
emre
veterán
válasz katt777 #12335 üzenetére
Van aki mégis a 9.6-ra esküszik (asszem az ikertestvérem, a nickje most nem ugrik be ) és a vgaspeed szerint bizonyos játékokban, bizonyos felbontás mellett elég komolyat gyorsul a cucc vele. (vgaspeed.hu: nagy catalyst teszt
mod: Jav: bocs Májsztró írta egyszer
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
katt777
félisten
HIS IceQ4 turbo. Ha kapsz. iCooler-t véletlenül se vegyél, kerüld a korai szériás XFX-eket és Gainward-okat, valamint a Glaciator-os ASUS-okat. Powercolor v. Palit még elég jó megbízhatóság és tuning szempontjából.
Hűtőcserét megspórolhatod, ha valamilyen full blokkos, 9cm hűtővel szerelet karit veszel, a Sapphire-nek asszem van ilyen HD4850-e, tuningos is.Használt esetében mindenképpen ellenőrizd a bios-t, és teszteld a kártyát 3D stress-szel (GPU-CV, Furmark), valamint pár erősebb játékkal. Sajnos sok az apróban a széthajtott, modolt VGA, haverom rögtön belefutott még egy ilyen HD5770-be is.
emre: Ez nyilván attól is függ, mit és mivel használ az ember, de HD4xxx szériára a 9.9 a legkiforrottabb meghajtó. Arra sem árt figyelni, hogy a régebbi meghajtókkal nem azért gyorsabb-e egy-egy program, mert kihagynak dolgokat a megjelenítésből (pl. nincs a beállított AA, v. alacsonyabb szintű), no meg főleg az a necces, ha későbbi játékkal akarsz játszani, amelyre még nincs optimalizálva a meghajtó, aztán leomlanak a képhibák a monitorról.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MZsoltee
veterán
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
Asszem késza hűtési profil is:
Vagy érdemes játszani vele még?
Low 190/280 @ 0,892
Prrformance 625/1000 @ 0,968azt nem lehet megcsinálni valahogyan, hogy akkor váltson órajelet, amikor egy ablak aktív lesz, tehát ha nyomok egy alt+tabot, akkor álljon vissza a low órajelekre.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
printf
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem egy 4870 Toxic vidkarim van. Na most ezzel, hogy tudom, milyen programmal, hogy a vidkarimmal tudja videot konvertálni.
Pl van egy sima avi video 1024*768 felbontásba és én ebbol avi-t akarok 400*300-ba pl mp4-re.
Én azt hallotam az ezekkel az ATI karikkal nem lehet de én nem hinném
Elore is koszonom
A ROOT én vagyok!!!
-
emre
veterán
válasz printf #12344 üzenetére
Szerintem itt kérdezd meg: Video konvertálás Erősen meglepődnék, ha a vga-nak ilyen rejtett tulajdonsága lenne, hogy egyébb külső alkalmazás nélkül csak úgy, ömnagában konvertáljon.
Tényleg hova tüntek a vivo, és az all in wonder vga-k?
MZsoltee Ezt a vga-t jól kifogtad!
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
kbalazsa
senior tag
Ha elfogadsz egy tanácsot az új VGA kiválasztással kapcsolatban:
Azt szerintem mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy az adott kiválasztandó kártyán milyen a hűtés csatlakozása. 2 tűs cuccot szerintem nem érdemes vásárolni, mert az tuti szabályozhatatlan lesz és hamarosan problémás lesz, hogy 2D-ben is hangos, vagy kisebb 3D-s alkalmazásnál is indokolatlanul hangos a cucc. Ezután a delikvens előszedi az új hűtés kéne a kártyára gondolatot, ami meg ugye mindig problematikus a garanciát nézve (bár néha úgy is megoldható). Ezek az általános gondolatok, nálad egy kicsit más a zárójeles rész miatt;
Ti. ha eleve van egy Accelero S1-ed az ok, akorr mindegy milyen a csati, akkor csak a gari kérdéses...Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest