Új hozzászólás Aktív témák

  • ZsZso

    Közösségépítő

    GPS probléma megoldva! Az általam aktuálisan használt GPS conf fájl ez 'itten' (forrás).

    Ami talán igazán segített az az EPO volt. Mi a tök ez?! *konyhanyelven* Ha jól értettem, akkor a műholdak pozícióival kapcsolatos információkkal gazdagít minket. Elvileg néha napján letölt a mobilod egy fájlt a netről, ami tartalmazza, hogy melyik műholdat mikor hogy tudod legkönnyebben elérni. Ez nagyban segíti a GPSt a pozícionálásnál. Nálam ezt a fájlt nem-igen akarja aktualizálni a mobil.

    Nekem ugyan azt írta a beállításoknál, hogy dec 21én frissítette a szükséges adatokat és egy ideig még jók is, de valahogy nem hittem benne, s az istenért se akarta letölteni a legfrissebb verziót. No nincs itt szó nagy bűvészkedésről! A telefon annyit csinál, hogy felmegy egy FTP szerverre, aztán letölt róla 1-2 fájlt és utána boldog. Megcsináltam hát kézzel a letöltést:

    Számítógéppel csatlakoztam az alábbi FTP címre (ES File Explorerrel is meg tudod tenni mobilról)
    ftp://epo_alps:epo_alps@epo.mediatek.com (felhasználónév:jelszó@szerver címe)

    Innen fogtam, letöltöttem az alábbi fájlokat:
    EPO.DAT
    EPO.MD5

    (Elmentettem a /data/misc -ben az EPO.DAT -ot, biztos ami zicher)
    A letöltött fájlokat bemásoltam a /data/misc -be a telefonon (ROOT!)
    A jogosultságokat beállítottam, hogy Usernek futtatáson kívül mindenhez legyen joga, a többinek pedig csak olvasáshoz (ugyanúgy ahogy a GPS.conf fájlnál is).
    Hogy sikerült -e mindent jól megcsinálni, azt úgy lehet ellenőrizni, hogy a beállításoknál az EPO frissítéshez bemész és ha ott szépen kiírja a fájl adatait (mikori, meddig jó, stb.) akkor megnyugodhatsz, egyébként még valami gebasz van.

    Kínlódtam vele rengeteget, de megérte. Most helytől függően 10-30 mp alatt pozicionál a GPS.
    Persze ettől még az EPO fájlt nem fogja tudni frissíteni a mobilom, de ha mázlim van, lejárat előtt meg fog javulni a dolog (mások is jelezték, hogy az EPO letöltés nem mindig megy). A legjobb az lenne, ha módosítani lehetne az EPO szerver elérhetőségét, de erre nem találtam megoldást.

    Köszönöm a segítséget Tamásnak és a többieknek is!

    UI: Nem vagyok telefonguru, s még a linuxhoz is csak épphogy konyítok. A fentebb leírt gondolatokat senki se vegye készpénznek, érvelésem nem biztos (sőt), hogy 100%ig valós alapokon nyugszik ;). Nyugodtan javítsátok, toldjátok az infót. Ahogy a Vektorba mondták: "Én az ajtót megmutatttam, a kilincset már neked kell megtalálnod!" ;)

    UI2: szmores, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog -e segíteni rajtad. (én elsősorban az EPO-ban hiszek, aztán a GPS.conf fájlban) Félni nem kell tőle, mert ha nem törölsz semmit a telefonról véletlen, akkor ártani nem árthatsz neki. Hajrá!

    armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

Új hozzászólás Aktív témák