Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
poganytamas
senior tag
Gen3-as tulajok!
(Gen3-as akkor egy telefon, ha a build száma AKL-el kezdődik!)
Nektek nem jó a korábban elkészített CWM recovery, mert más a kerneletek!Itt van egy build a ti telefonotokhoz:
GEN3 cwm
És ha gáz lenne, az eredeti recovery:
GEN3 eredeti recovery -
vt602
tag
válasz poganytamas #2753 üzenetére
Ezzel már többször összeakadtam, hogy lehet a .img fájlt kimásolni? Vagy a telefonba kell másolni és ott kezeli? A Dropbox mire jó, vagy mi a funkciója? Köszi.
-
poganytamas
senior tag
-
DanQuijote
csendes tag
Jó reggelt!
Sajnos továbbra sem sikerült előcsalogatni a láthatatlan 1.5 GB-os partíciót. Tegnap kétszer is végigmentem a folyamaton de továbbra is csak a beállított 1GB-os részt lehet látni.Eszerint ténykedtem:
0. Mentsd el minden dolgodat a telefonról, mert törlődni fognak. A (külső) SD elméletileg nem törlődik, de jobb félni, mint megijedni, inkább azt is mentsd le. (Ha van CWM recoveryd, akkor az azzal készült mentést akár vissza is tudod állítani és megmaradnak a dolgaid.)
1. A letöltött apk-t másold az SD kártyára és telepítsd fel a telefonra.
2. Indítsd el az appot, engedélyezd a Superusernél, amikor kéri
3. Válaszd ki a DATA partíció méretét 500MB és 2,5GB között (PL: "Bộ nhớ 2.5GB, bỏ thẻ SD trong"). A 3GB-ot ne válaszd, mert a Cache partíciót tönkre teszi!
A jobb oldali gomb lesz az OK (Đồng ý)
4. Indítsd újra a telefont recovery módban ("Khởi động máy vào Recovery")
5. Recoveryben csinálj egy wipe data/factory reset-et
6. Indítsd újra a telefont. Most már akkorának kéne lennie a belső memóriának, amekkorát választottál. -
poganytamas
senior tag
válasz DanQuijote #2756 üzenetére
megcsináltam én is megint, elejétőla végéig, az adatokat nem állítottam vissza. simán megvan a 1,5 gigás telefon memória.
Hülye kérdés: ugye cwm recovery-vel csinálod azt a wipe data / factory resetet? -
DanQuijote
csendes tag
válasz poganytamas #2757 üzenetére
Természetesen. Mindent a "nagy könyv" szerint csináltam. Akkor nem tudom nálam hol lehet a hiba, biztosan minden lépést megtettem, ahol az volt írva, hogy olvassuk el kétszer, én négyszer megtettem.
-
poganytamas
senior tag
válasz DanQuijote #2758 üzenetére
Hát akkor viszont nem értem, ez a tool elvileg teljesen univerzális...
-
DanQuijote
csendes tag
válasz poganytamas #2757 üzenetére
Hát nem értem én sem, mi lehet a banánhéj, amin elcsúszok. Root ugye megvolt gond nélkül, az elvileg közömbös ezen szempontból. Cwm recovery, az általad linkelt szintén gond nélkül felment, minden szempontból működik, backup, recovery, wipe data. Mt657xRepartition_EN.apk megcsinálja a kiválasztott memóriát, de csak is azt, problem
Egyetlen pont volt a teljes buhera során, nem tudom mennyiben befolyásolja a gondomat, mégpedig a Lalszi által írt Ha volt MTKdroidtools mentésed és vissza akarod állítani a rendszert flashtoollal (vagy használhatod a gyári romot, ha jó a telefonodhoz) :
című cikkben, leírtak véghezvitele során, nekem nem jelent meg a zöld karika, egyszerűen nem volt hajlandó észrevenni, hogy ott fityeg a telóm az USB-n. Így ezt átugrottam. (Driverek müködtek, fent voltak)Most fogom és visszaparticionálom az általad készített particio_visszaallit.zip és ebr_eredeti.zip segítségével az eredeti méretre és utána megint ráküldöm a Mt657xRepartition_EN.apk-t.
-
poganytamas
senior tag
válasz DanQuijote #2760 üzenetére
Na itt a probléma!!!
Miután átpartícionáltad, nem szabad a régi Flashtool mentést visszarakni! Ugyanis az szépen fogja és visszaállítja a régi partíciós táblát. Rendszert partícionálás után csak cwm recovery-vel készült mentéssel lehet / szabad visszaállítani. A Flashtool csak arra való ha valami iszonyat nagy gebasz van.Átpartícionálás után MTK Droid tools-al új scatter fájlt kell készíteni, Flashtool-al új mentést készíteni (ha akarsz).
-
vt602
tag
válasz poganytamas #2755 üzenetére
Köszi
-
jagada
addikt
Nekem kb. 10 db fogadott sms után kajabál a készülék, hogy elfogyott a tárhely, töröljek üziket, hogy tudjak újakat fogadni. Van valahol valami beállítási lehetőség, hogy megnöveljem a tárhely méretét?
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
DanQuijote
csendes tag
válasz poganytamas #2761 üzenetére
Nem, nem akarok Akkor ha jól értem, most fogom a ebr_modositott.zip-et és a particio_beallit.zip-et, felrakom, az újraírja nekem a particiós táblákat, azután a Mt657xRepartition_EN.apk-val beállítom az 1 gigát, majd ha minden jól ment visszateszem a Cwm recovery mentésemet és elvileg helyrejön?
-
poganytamas
senior tag
válasz DanQuijote #2765 üzenetére
Nem-nem, ez a két zip kiiktatja teljesen a belső memóriát. Neked az ebr_eredeti és a particio_visszaallit kell, mert vissza akarsz térni az eredeti állapotba (512 mega - 2 giga)
-
DanQuijote
csendes tag
válasz poganytamas #2766 üzenetére
Értem, először itt is a ebr_eredeti.zip kell, recovery reboot, majd particio_visszaallit.zip?
Bocsánat, megvan
"Visszaállítani az eredeti állapotot így kell: ebr_eredeti.zip feltelepítése, újraindítás, particio_visszaallit.zip felrakása, data visszaállítása a backup and restore-ban, és újraindítás."Csinálom....
[ Szerkesztve ]
-
poganytamas
senior tag
Így van
-
DanQuijote
csendes tag
válasz poganytamas #2768 üzenetére
Óóóóóóó istenem most megint mi történt? Füstöl az egész teló, kattog, csörög, sípol,
(Csak vicceltem) Perfect! Működik, ahogy kell
Köszönöm szépen a segítséged és a türelmed, még jó, hogy te vagy nekünk! (Meg persze Lalszi is)
-
jagada
addikt
-
Surmi69
tag
Ez a Gen3 ekkora rakás sz@r?
A playon jó formán nincsrá alkalmazás ami nevetve megy a gen2-őn
A cuccosok zöme elhajt, hogy nem kompatibilis az eszközzelVan erre valami orvosság?
Nem beszélve róla, hogy ehhez már csak 1 aksi van........
Egyik ismerős vett ilyet és csak les mint a moziba, mert nekem minden okés (gen 2/3) az övén meg meg se mutatja....
ja és az apk-t leszedve máshonnan se települ
[ Szerkesztve ]
A munkahelyemen én vagyok az Isten. :) Mindenki hallott már rólam, de még senki se látott. :P
-
poganytamas
senior tag
válasz poganytamas #2772 üzenetére
Most olvasom, hogy csomóan pofára esnek ilyen MTK6577-es telefonokkal, abszolút nem biztos hogy van benne compass és gyroscope.
-
Surmi69
tag
válasz poganytamas #2772 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Akkor küzdünk még ha van fejlemény jelzemvagy benne vagyunk a 8 napban és küldjük vissza, hogy mi nem ezt akartuk
Azért ez nagy égés a Mercury-nak nem?
[ Szerkesztve ]
A munkahelyemen én vagyok az Isten. :) Mindenki hallott már rólam, de még senki se látott. :P
-
poganytamas
senior tag
válasz Surmi69 #2774 üzenetére
Nem feltétlenül. Akkor égés ha van benne, és elb@szták a szoftvert, és azért nem megy. Ha viszont nincs is benne, akkor meg így jártál, sehol nem írja hogy van benne. Most néztem meg az én dobozomat (gen2 v2), csak annyit ír hogy G szenzor. Egy szó nem esik gyroscope-ról és magnetic szenzorról, ügyes trükk. Az egy dolog hogy van benne, de éppen ki is hagyhatták volna, egy szót nem tudok szólni érte.
-
mlaci01
tag
válasz poganytamas #2775 üzenetére
De amit eredetileg én vettem 2-hónappal, és 2 cserével ezelőtt, abban volt.
És azokon futott minden szoftver, ezen meg nem.
Akkor adják vissza a pénzem !!!
Ja, és az normál működés, hogy a fejlesztés eredményeképpen a feltöltés legalább 6 óra ???
Összefoglalva, a továbbfejlesztett telefon:
1; Nagyon sok szoftvert nem hajlandó telepíteni illetve futtatni.
2; A szenzorok legnagyobb része (és a régebbi verzióban volt és működött !!!) nem működik.
3; A töltési idő (szerintem) túl van a tűréshatáron.
4; Az eredetileg vásárolt készülékhez 2 akku volt a garanciális cserénél ezzel a készülékkel már csak egy.Tovább is van mondjam még ???
Ha rövidesen nem valami mozgolódás ez ügyben, azt hiszem minden fórumot illetve követ meg fogok mozgatni.
[ Szerkesztve ]
-
mlaci01
tag
válasz poganytamas #2777 üzenetére
Ja, majd jönnek filctollal és rajzolgatnak.
-
poganytamas
senior tag
Gen3-asok, ezt nézzétek már meg:
Factory módban indítsátok el a telefont (bekapcs gomb + hangerő le). Lépkedés hangerő gombokkal, OK a menü gomb. Item test / M-sensor.
az x y z adatokat kell nézni, ahogy forgatjátok a telefont változnak az értékek? -
mlaci01
tag
válasz poganytamas #2779 üzenetére
cwm óta ez a funkció nem elérhető.
-
diablo77
tag
Úgy néz ki a második akksi is jó, szombat este 6-kor vettem le a töltőről és most 91%-on áll.
-
tomtombat
tag
Hát fiúk. Sajnálom a gen3-as tulajokat.
Az ember azt hinné, hogy ami később készül és más mint az eddigiek, az biztos jobb lesz, hiszen ez az iparág az állandó fejlesztésekről szól.
És akkor jön a csalódás. Ezekkel nem én szembesülök, de így is bosszant rendesen.Ellenben Levente75 két napja nincs itt. Hiányolom a poénos hozzászólásait...
Hosszú túrára mehetett........... Remélem nem tévedt el?
Csak nem, hisz van szupi navigátora.Bocs az off -ért.
[ Szerkesztve ]
-
Dezső73
csendes tag
válasz poganytamas #2781 üzenetére
Gen 3-as telefonom van nekem se működik a bekapcs+hangerő le . Simán indul a telefon.
A bekapcs+hangerő fel kombó hatására megjelenik egy fekvő zöld droid piros felkiáltójel a hasán a telefon nem reagál semmire. Aksi ki-be után minden oké. -
cslaca85
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy MTK6577 telóm eladó. Dobozában,papírokkal,tartozékokkal,fóliásan,rootolt. Árat mondjatok ti.
-
mlaci01
tag
válasz poganytamas #2781 üzenetére
Most sem indul el, hanem a telefon boot-ol be normál módba.
[ Szerkesztve ]
-
mlaci01
tag
válasz poganytamas #2785 üzenetére
Nem hiszem, hogy működött volna.
Az a kernel sem jobb mint a működő, azzal sem tudta volna kiolvasni.
Itt szerintem az a probléma, hogy a kernel nem tud kommunikálni a szenzorokkal.
A recovery mód sem valami különleges, csak egy lecsupaszított kernel+célszoftver gui nélkül.
De ez is a kernelen keresztül kezeli a perifériákat.
Szerintem egy újabb kernel lenne a megoldás.
Vagy vízbül veszi ki az occigént -
Botigta
aktív tag
válasz poganytamas #2785 üzenetére
Én feltettem ezt a magyar appot, az Elixir 2-t, ott van szenzorvizsgáló, eszerint tájoló van, giroszkóp nincs (Gen2 v03). Ez akkor vajon mit jelenthet? Lehet hogy csak szoftveresen nem látja?
-
csongi
veterán
Első hsz módosítva, illetve 0. hsz-re lett módosítva.
-
Botigta
aktív tag
Hát ez tényleg nem vállalható...
Nekem pedig olyan bajom van, hogy szerettem volna feltenni a cwm-et a leírás szerint, de hiába próbáltam vagy 20-szor a Mobiluncle appból telepíteni, mindig csak újraindult a teló recovery módban.
Rootolva megvan a teló.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
poganytamas
senior tag
válasz poganytamas #2793 üzenetére
De a gen2-ben sincs gyroscope.
-
poganytamas
senior tag
-
pusihusi
addikt
-
pusihusi
addikt
válasz poganytamas #2798 üzenetére
Ezek a forgatásért és a közelségért felelnek? Mert az enyém forog amikor kell, ha fülemhez rakom elsötétül, szóval működik! S mi a a baj benne, ha az egyik nincs?
Üdv. Feri!!
-
poganytamas
senior tag
válasz pusihusi #2799 üzenetére
A közelségérzékelő (proximity sensor) és fényszenzor gyakorlatilag egy és ugyanaz. Ez mindegyikben van, ettől sötétül el ha a füledhez teszed, és ez csinálja az automatikus kijelző-fényerő szabályozást is. Viszont a kalibrációs lehetősége az így kimaradt :/
A gyorsulásmérő (accelerometer, g szenzor) 3 irányban képes érzékelni a telefon helyzetét. Ettől fordul pl. a kijelző. A giroszkóp, kiegészülve a gyorsulásmérővel már egy jóval finomabb, 6 irányú helyzetet tud érzékelni.
A magnetic sensor (compass) az iránytű / térkép appoknak való, innen tudja hogy merre van észak, merre áll a teló (nyíl a térképen), stb.
Az a probléma, hogy akinek elromlik a gen2, az kap egy gen3-at, és kevesebbet kap a pénzéért, mert magnetic sensor nincs az újban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest