Új hozzászólás Aktív témák

  • szinimini

    senior tag

    válasz pacman_123 #60124 üzenetére

    Hello,

    végre gépelé tudtam ülni
    elösször is köszsönöm,hogy az idődet áldoztad ezért a remek hozzászólásért :R
    Az alábbi képen azt látod, hogy nekem milyen közel van hozzá, ha teljesen balra elhúzom.

    És régebben még a másik oldalt is bele vágtam. Ezt vajon garánciában lehet reklamálni?
    Amúgy ennyi bevágás mennyire ártott a lapnak?
    Vigyázok a gépeimre nem direkt vágok bele. Tényleg :)
    Az ajánlott félórát bőven túlléptem a mai napon.DE azért jó pár dologra rájöttem egy egyszerű beállításon. Még nagyon új ez szakma. Másképp kell dolgozni mint a fémmel :)

    Össze szedtem a mérőeszközöket

    Az elején a sárgát kidobtam semmi köze nem volt a derékszöghöz. A digitálist pedig inkább szögmásolóként használtam és én hagyom azt a MÁSIK mágneses mérőt majd egyszer :) Én a képen láthatóra gondoltam, százados pontosságú 1 kör 1mm,de majd később..

    Elkezdtem a méréseket, a leírásod és a régebben linkelt video alapján. És egy tudományos eredményeket is felhasználtam a végén. :))

    Elsőre az asztal ki is bukott, szerintem ez nem sík. A két szélén fekszik fel, mint ahogy a képeken is láthatod. Gariba mehet? :)

    Vagy itt még ekkora eltérések beleférnek? Egy lap félbehajta pl simán átment. Hézag mérő nem volt kéznél. Síkba köszörülni merész? :)

    Feltettem az összes képet ide inkább. Macerás ide betenni :DDD
    A képeket próbáltam egyértelműen elnevezni

    Jött az asztal és a lap derékszög mérése. Mértem én mindennel, kicsi talpassal, háromszöggel, itt van egy video a mérőórával is. 15 század volt benne, amikor a lehajtottam a fejet. Ezt jónak nevezném, főleg úgy hogy egy kis nyomásra is kitért ennyit.
    Az órát még használtam úgy,hogy a fejet kihúztam. Itt is annyi volt az eltérés.
    Gyári pontosság megadást nem találtam.

    Jött a teszt. Itt már ott bajban voltam, hogy olyan fát találjak,ami alapból derékszög. Ez a hiba meg is szivatott. A függőleges vágások,azért nem sikerültek szerintem,mert a fa se volt derékszög. De persze ha lapjával raktam és a fejet döntöttem, akkor jó lett.
    Függőleges vágáson, állíthattam volna én bármit, ha nem jó a fa.
    Fejet tekerve, lapra tett fa vágása is jó lett,de itt voltak sajnos felületi fog bevágások a fán,amit több alkalommal is láttam. Ezzel mit lehet tenni?
    A rövidoldal derékszöge a lapra , hát nem volt az igazi, ezt tudtam javítani,de azért jó fa sokat segít :D

    Sikerült nagyjából mindent beállítani így a mérések alapján,de az apró kis nüanszokon is sok múlt, amikre még csak most jövök rá.Az elkészült derékszögeket még ígyse nevezném hű de jónak, nem fekszik fel szerintem teljesen és egy nagyon picit tudommozgatni a derékszögnél De majd megmondjátok, hogy ti mit láttok :)

    Amikor a lapjával tettem a fát, volt olyan h nem vágta át teljesen pedig én tuti,h hátra nyomtam. Ezt 50x50es fánál is csinálta. Ez mi? :D

    Köszi mindenkinek a kitartó türelmet és segítséget hozzám.
    Szép estét :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák