Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz satibi #59962 üzenetére

    "de sajnos a vágáskép nem az igazi."

    Figy, másnak is mondom de ilyenkor sokat segít mindig egy-két kép, hogy mégis mit jelent az esetedben hogy látszik a vágásnyom, mennyire látszik, milyen faanyagban, stb ...

    Kavalkád tippje amúgy remek, fogadd meg.

    De mielőtt megteszed, vedd le a lapot, és a lapot is és a támasztógyűrűt is és a tengelyt is - úgy általában mindet amit részt vesz a lap felfogatásában alaposan tisztítsd meg mindenféle portól, szennyeződéstől, és azután filctollazz.

    De persze egy mérőóra lenne az igazi, azért ez a karcolgatós tolómérős módszer messze nem az igazi. Én szívesen segítenék neked a kimérésben, én Miskolc .. te?

    Ha már képekkel nem kényeztetsz minket, visszaolvastam a hozzászólásaidat, egy éve azt írtad hogy:
    "egy rakás gané", és olyan mint PassatGT vágásképe, ami meg ilyen, ami valóban rettenet. (tegyük hozzá, azt a kis Boscht újra is lehetne akár tervezni/gyártani - német videósorozatban kb. megtették, ezt már akkor kitárgyaltuk).

    Namost PassatGT képéhez viszonyítva - milyen a tiéd? Mert ha olyan durva mint az övé, az nem egyszerű laplibegés lesz. Az van hogy a Scheppach HS 100 ahogy látom műanyagvázas, lemezasztalos masina (ez utóbbi a fontosabb). Ami eleve nem tesz lehetővé túl stabil motor- és billenőmechanika felfüggesztést, ergo a berezonálás (nem libegés!) is sokkal esélyesebb. PassatGT vágásképe ...

    .... egyértelműan azt mutatja hogy neki nagyon berezonált a lap, időnként. Egy folyamatos libegés, berezonálás nélkül nem ad ilyen vágásképet. Nem lesz szép persze az sem, de max vastagabb a vágásnyom mint a gyári fogvastagság ,szépen lassan tolva a libegés mellett is lehet relatíve egyenletes vágásképet kapni.

    Azt javasolnám menjünk tovább úgy, hogy egy tutira egyenesre-síkra (!! legalább kép lapját, amin fekteted az asztalra és amit az ütközőnek tolsz) gyalult vastagabb deszkát szépen, egyenletesen, lehetőleg megállás nélkül tolva elvágsz hosszában és beküldesz róla egy képet. Többet fogunk tudni segíteni azután. Biztos többet, mint ha csak annyit tudunk hogy a "vágáskép nem az igazi" :)

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák