Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Hátha itt többre megyek a kérdésemmel, röviden annyi hogy Bramac-rendszermesterrel csináltattam meg a régi palatetőt. A tetőfólia Bramac Veltitech 120 (párazáró) illetve ami lényeges hogy leterítettem Rockwool Multirock-ot 30 centi vastagságban. A födém betontálca salakfeltöltéssel, Dörken Delta Dawi-GP fóliát tettem le, megvettem az összes ragasztót, a betonpárkányhoz is le lett ragasztva hogy ne lehessen ott se probléma a párazárással, az összes átlapolást leragasztottam, ahogy elméletileg kell, úgy csináltam.

    A probléma az hogy eltelt az első tél, több szarufán gombás foltokat lehet látni. Ezek még csak felületi jelek, ujjal egyszerűen letörölhető. De, nem értem. Miért? Beszéltem több emberrel, számomra igazán hiteles választ senkitől sem kaptam. Ilyen esetben a tetőnek elégtelen lehet a szellőzése és azért történt ez? Vagy a párazáró fólia volt a baj és inkább páraáteresztő kellett volna? Több emberrel beszéltem, elméletileg amíg nincs hőszigetelés neki tolva addig mindkét fólia záró fólia, tehát elméletileg ez se lehetne probléma, de mégse kerek valami.

    Betennék pár fényképet a födémszigetelésről,
    [kép] [kép] [kép]

    Illetve a szarufákon látható gombás foltokról is mutatnék képet,
    [kép] [kép]

    A történetet két dologgal egészíteném ki, nagyjából tisztában vagyok azzal hogy mi számít normális kiszellőzésnek a padláson. Nálam mozog a levegő a padláson, de amikor elkészült a tető nagyon sok levegő átjárt, a betonpárkánynál üveggyapottal kitömtem a hézagokat, ez megszüntette a beömlőnyílást, de, egy természetes cirkuláció így is van, ma is mértem, kint volt a teraszon 38% páratartalom, a padláson pedig 42% és nagyon minimális légmozgás volt kint az udvaron. Nincs fülledt, büdös szag a padláson.

    Másik dolog, a padlásfeljáró helyiségben teregetjük ki a kimosott ruhákat, a padlás feljárónak az ajtaja egy nagyon kis vékony lécből összetákolt takaró fedél, itt felszáll az összes pára ami kijön a ruhákból, ez egészen biztos. Én úgy tudom hogy a pára felfele száll, tehát a szarufákon nagyon nem kellene hogy ez látszódjon.

    A tetőgerincnél nyitva van a fólia, tehát ott kitud szellőzni a pára.

    Szerk., a pallóváz tüzépen vásárolt pallóból lett építve, 16 darab palló került fel, ezek is friss áruk voltak, tehát nem voltak kiszáradva.

    Kíváncsi lennék mások véleményére is a témában, hátha valaki járt már így, vagy hallott hasonlót, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák