Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Vikusz77 #4798 üzenetére

    "A tetőnél, eresz alatt jól jönne a belső sarkok kicsiszolásánál."

    Nos, az elég szar helyen van.
    Nekem van egy ilyen kínzóm, csak expert a neve. Tekintve, h nincs csiszolópapír hozzá, csak áll, és gyűjti a finom port a doboza. Eszembe sincs papírt vágni rá, perforálni meg pláne. (Nem én vettem ezt, kaptam - így hát tudok pár szót szólni erről a kategóriáról.)
    A gép mindössze annyit dolgozott, hogy egy kb 40x150 cm-es kültéri padról leszedte a lazúrt. Nem én dolgoztam vele, de ott voltam végig. Kigyúrt sógoromnak sikerült úgy másfél óra alatt megpucolni vele a felületet. Csak somolyogtam az orrom alatt: Ezt a munkát én a szalagcsiszolóval 5 perc alatt elfelejtettem volna, a lidis excenterrel pedig úgy tíz perc alatt.
    Van összehasonlítási alapom - és ez Téged biztosan el fog gondolkodtatni:
    Használok egyebek között egy Bosh zöld deltacsiszolót. Annak kb háromszoros , négyszeres hatékonysága van ezzel a vasalóval szemben. Igaz, a súlya meg 3-4-szeres, ami fej felett tartva az ereszed alatt nem túlzott előny. Hiába olyan könnyű ez a kis gép, a vasalótalp nagy felülete miatt gyakorlatilag elvész a hatékonyság.
    Épp tegnap, vagy tegnapelőtt vettem elő, hogy néhány db méteres, 8 mm széles kis lecet simítsak ki vele ott, ahol a gyalukés kihagyta. Hát komám, az első darab félig megcsiszolása után hirtelen ötlettől vezérelve bedugtam inkább a léceimet a gyaluba: Báni a fene, legyen inkább az a pár szál 1 mm-el vékonyabb, mint a többi 500 db. Egyetlen előnyöm származott abból, hogy elővettem ezt a "vasalót". Le lett porolva legalább a fájintos doboza, így ha a fiam netán földhöz vágni szándékozná gépestül, hát nem fog szilikózist kapni a család.
    Nos, gondolkozz el rajta, hogy ha egy 8 mm-es léc számára ekkora feladatot jelent, mit fog nyafogni az eresz alatt majd?
    A Bosh tényleg jó, ezt ezek után látom igazán. És bánom is, h 3.000 HUF-ért nem nyúltam be egy ilyenért egykor a vaterán - mert még ha a tépőzárja tönkre is van, az is pont 3.000 HUF.
    Ha jól emlékszem, láttam én a B&D-től egy mouse-nak nevezett valóban marokban elférő pici deltát. Talán az lenne szerencsésebb fej fölötti munkára.
    De! Elgondolkodtató, h mennyibe kerülne inkább totál kicserélni, v akár leszedni, asztalon felújítani, majd visszaszegezni az eresz alá azokat a deszkákat.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák