Új hozzászólás Aktív témák

  • VJAdam

    csendes tag

    Üdvözletem!

    Lenne egy problémám. Van egy örökölt, kültéri, fa teraszom. 10 cm széles deszkák kb 1 cm hézaggal. Nem tudom mivel kezelte le az előző tulaj, de az egy összefüggő fekete réteget alkot rajta, ami felpattogzott, csúnya és a fát sem védi. (annyit tudott megmondani az ex-tulaj, hogy a kb. 3 éves teraszt, egy rétegben kezelte, valamilyen fa lazúrral.)
    Ezt szeretném lekezelni. Van egy rezgőcsiszolóm, ami nem igazán boldogul vele. (Csak nagyon lassan és túl sok csiszolópapír árán.)
    Elkezdtem magasnyomású mosóval leszedni ezt a fekete lazúr-réteget (ez működött), majd újra csiszoltam. Így sem tökéletes a felület és a fa erezete csak extrém csiszolással jön elő, márpedig úgy lenne igazán szép, ha előjönne.
    Arra gondoltam, hogy legyalulok a deszkák tetejéből 1 mm-t és akkor talán az erezet is előjön, meg akkor a csiszolás után lesz egy normális, kezelhető, lazúrozható felületem.
    Itt olvastam a fórumon - ha jól értelmezem - hogy csiszolt felületet nem lehet gyalulni? Tehát akkor ez az elméletem nem fog működni? Mi lenne a normális megoldás, ami munkaórában is vihető és amatőrként is kivitelezhető. (Pont hozzá nem értésemet szeretném enyhíteni azzal, hogy én csinálom meg.)

    Előre is köszönöm a támogatást!

    Üdvözlettel,
    Ádám

Új hozzászólás Aktív témák