Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    az a helyzet, hogy anno a is ezt hitették el velünk, többé kevésbé sikeresen, hogy nem tudnánk létezni a KGST és a Varsói Szerződés nélkül. Szerintem hazudtak, mert ha a másik, akkor még vonzó oldalon álltunk volna, akkor most kb Ausztria szintjén lennénk.
    Most ugyan ez a recept. EU nélkül mi lenne velünk, jajajaj. Szidják a komcsikat, de ugyan azt csinálják, mint anno ők tettek.
    Nem felejtem el, amikor meghalt Brezsnyev, én teljesen kétségbe voltam esve, hogy most mi lesz, mert annyira sikeresen mosogatták gyermeki agyamat. Aztán valahogy túltettük magunkat a nagyvezér halálán, nem roppantunk bele.
    De nincsenek illúzióim, nem fogunk kilépni az Euból,,ahogy a 2. világháborúból sem sikerült időben kiugrani, hiába voltak rá törekvések. (kaptuk a nyakunkba a vörös terrort helyette)
    Mi mindig az árral mentünk, sosem az árral szemben. Persze voltak kivételek, akiknek nagy tisztelet ,1848 és 1956 forradalmárjainak.

    Az a baj, a politikusok mindig az eu előnyeiről beszélnek. De amikor konkrétumokkal kellene előjönni, akkor azzal nem tudnak szolgálni. Ellenben amikor a kötelességeket kell betartani, akkor nagy a pofájuk. És most nem csak a magyar politikusokra gondolok.

    Svájc tényleg nem jó példa, mert őket nem a függetlenségük tette naggyá, hanem a függetlenségük folytán odaáramló hihetetlen mennyiségű pénz. Ne higgye senki, hogy Svájc egy csodagazdaság. Semmivel nem különb, mint pl Ausztria. Csak náluk van a Föld bolygó pénzkészletének igen nagy része. Ez az egész egy virtuális valóság, de sajnos valóság.

    Ettől még a függetlenséget tartanám a legsimább útnak. Emlékezzünk csak vissza. 1990 után elég magas lett a munkanélküliség, de aztán szép lassan lábraálltunk. 10 év múlva egészen jól ment a gazdaság. Aztán beléptünk az EU-ba, ami jó ötletnek tűnt, sajnos elhibázott döntés volt. Kíváncsi lennék egy népszavazás során milyen eredmény születne...

Új hozzászólás Aktív témák