Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz pnagy7 #1308 üzenetére

    Hali!

    Asztalos szakemberként NEM!
    Vállalkozóként mint előttem is írták az egyik legnagyob befektetést igénylő szakma.
    Gépek beszerzése még a kisebbik probléma bár már ott is sok millióról beszélünk, de maga mire felépítesz egy műhelyt abból a pénzből egy igen komoly családiházat is fel lehet építeni.
    Gépeket lehet venni 1-2 millióból meg műhelyt is lehet csinálni pár millióból de ha fent is akarsz maradni mindenképpen sok-sok milliót kell belerakni.
    Ezen túl ha egy jól menő asztalos vállalkozásba gondolkodsz toppon kell lenni a szakmai gyakorlaton kívül a szervezésben, tárgyalóképességben,irányításban pénzügyekben, mert idővel neked már nem szabad a gyalupad mellett állnod.
    Persze nem kell megijedni most előreugrottam pár tízévet,de csak azért írtam hogy mire számíts.
    A fentebb említettek közül ha nem is leszel végül asztalos az asztalos szakmai gyakorlaton kívül a többinek is nagy hasznát veszed minden területen az életben.
    A helyedben én szakközepet végezném el az elmélet miatt és körbeérdeklődnék szakmailag hol lehet a legtöbbet tanulni(iskolában vagy vmelyik jól menő asztalosnál). Majd jöhet egy technikusi de csak azért hogy könnyebben vedd a főiskolát vagy egyetemet.
    Érdemes a szakmai gyakorlati helynél szem előtt tartani hogy mindenképpen olyan gyakorlati helyet válasz ahol tapasztalatot tudsz szerezni a számítógép vezérelt gépekről is. Ha fősulira vagy egyetemre fogsz menni megint csak sokkal könnyebb dolgod lesz mert egy lépéssel előrébb fogsz járni sok osztálytársadnál.
    Ha ezeket betartod az asztalos szakma kínált lehetőségekhez képest könnyen eltudsz majd helyezkedni és viszonylag jól fogsz tudni pénzt keresni addig ,míg el nem indítod a saját vállalkozásodat ami nem egyszerű, de manapság egyetlen vállalkozás beindítása sem egyszerű pláne sikeressé tenni azt.

    Persze ez csak elmélet majd a sors még jó néhány helyen belenyúl az életedbe.:DDD;)

    Üdv.

    ui.:
    Az meg hogy jó meló-e azt neked kell tudni hogy szeretsz e fával barkácsolni.
    Ha nem akkor neked nem jó meló, de pl.nekem az.
    Az informatikai pályával jobban járnál ha érdekelnek a gépek mert nagyobb a lehetőség és több a pénz és mint fentebb írtam az asztalos szakmát is utolérte az informatika.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák