Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolmi93

    tag

    Üdv,

    A megjelenítő LG C1, a lejátszó Ugoos Am6B Plus, a lejátszó Kodi 19.4, a fileokat külső HDD-ről játsza le USB 3.0-n keresztül.

    A problémák amikben segítségetek kérném:

    1. Kodi-n lejátszás közben a kép kb. 10-15 másodpercenként ugrik/akad egyet, úgy tudnám leírni a jelenséget mintha kihagyna 1-2 képkockát vagy előre hátra ugrálna képkockák között (hang nem ugrál).
    Az ugrálás független a lejátszott tartalom formátumától, jelen van 1080p, 2160p SDR, HDR, mp4, mkv file-oknál is. A Kodi a lejátszás megkezdésekor mindig átvátja a képkockasebességet a kimeneten, és stabilan tartja, legalábbis a az Ugoos hardwer monitor szerint.

    2. Más lejátszó programokat is próbáltam pl. VLC, Plex (helyi fileokkal, nem szerverről) ezekkel ilyen jelenséget nem tapasztaltam. Viszont ezeknél a programoknál nem vált a lejátszó képkockasebességet a tartalomnak megfelelően, hiába vannak bepipálva a beállításokban az AFR résznél. (hw monitor 60p-t jelez ki a kimeneten)

    3. Amikor el szeretnék indítani egy videó filet-t Kodiban nem mindig indul el a lejátszás, hanem csak az kék kerék forog (képkockasebességet vált ilyenkor is). Kb. 4-5 Kodi újraindítás után indul csak el a lejátszás. próbáltam régebbi Kodi verziókat is, de ez nem javított egyik fenti problémán se. (képkockasebességet vált ilyenkor is, noha maga a lejátszás nem indul el)

    Egy kis háttér: eleinte meg voltam elégedve a tv belső lejátszójával, kivéve, hogy egy valag pénzért nem támogat DTS hangot (a meglévő filmjeim 90 százalékán DTS az eredeti hangsáv, szinkronnal nem szeretek filmet nézni).
    Kipróbáltam a Plexet, számítógépen tárolt fileokkal, webOS appon keresztül, így már egy fokkal jobb volt mert a Plexet be lehet állítani hogy pcm hangot küldjön ki DTS helyett. Minden rendben volt SDR anyagokkal, mivel ezeknél nem vettem észre, hogy egy egyszerű felirat bekapcsolásánál is elkezd transzkódolni (jelentsen ez bármit is), viszont HDR anyagoknál a transzkódolást már nem bírta processzorral a számítógép (Ryzen 1300x) ráadásul valamiért HDR-ből SDR is át akarja kódolni a videót, szóval az úgy használhatatlan.
    Ezért vettem az Ugoos-t és használnám a Kodit, mert azon szintén lehet pcm hangot kiküldeni, a készülék pedig támogat elméletileg Dolby Vision-t is, gondoltam ha már a tv is DV képes akkor a lejátszó is legyen az.

    Összegezve jelenleg:
    -VLC kilőve képkockasebesség miatt
    -Media Player nem tud DTS-t pcm-be konvertálni,
    -Plex a tv-n transzkódol (Ugooson helyi fileokat ömlesztve listáz a HDD-ről és egy csomót meg sem nyit)
    -maradt a Kodi, de a fenti hibákkal.

    Javíthatóak valahogy ezek a hibák Kodi-n, vagy esetleg tudtok alternatív lejátszót ajánlani ami DTS hangot ki tud küldeni pcm-ben és elég széles a formátum támogatása (ebben nincsenek olyan extra igényeim, virágbolti filmekkel boldoguljon)?

    Köszöm előre a segítséget!

    A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.

Új hozzászólás Aktív témák