Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    válasz gbors #3332 üzenetére

    végül letettem a belső HDD-ről (látva az USB3.0-s stationök alig magasabb árát), és egy ASUS O!Play Air-nél (HDP-R3) lyukadtam ki. Pár dolog róla, hátha hasznos lesz valakinek később:
    - Realtek 1073DD chip van benne. Sokat még nem próbálgattam, úgyhogy a korlátairól nem tudok nagyon nyilatkozni, amit eddig adtam neki, gond nélkül ette.
    - Kicsit megrémített, amit a beépített WiFi-kről írtatok, de szerencsére annyira nem rossz a helyzet - ugyan a 10-15Mbit/sec, amire képes, az nem éppen sok, de jónéhány forráshoz elég lesz. A többi meg megy a HDD-re. Mondjuk erős routerem van (TPLink 1043ND), gondolom, ez sem mellékes.
    - A kezelése alapvetően jó, egyszerű és letisztult - nem csicsás, de ez nem is baj. A távirányító kifejezetten tetszik, és a legfrissebb firmware-ben már magyar nyelvű menü is van. Egy gondom van vele - baromi sokat kell nyomkodni a távirányítót, mire elér az ember a lényeghez (cca. 8-10 klikk). Még a shortcutok eléréséhez is, mivel hogy azok is forrásonként vannak. Ez mindegyik lejátszónál ilyen? Lehetne a főmenüben egy general shortcuts, vagy ilyesmi...
    - A Win7-es share-ekkel kissé megküzdöttem, köszi mindenkinek, aki erről írt a fórumban, nagy segítség volt! :R

    Belefutottam viszont egy érdekes gondba. Beüzemelés után egyedüli hálózatos forrásom a Win7 volt, mert a routerhez kötött lemezt nem látta discovery módban. Amikor viszont a Win7-et átbuheráltam, hogy lehessen guestként is rámenni a share-ekre, akkor meg nem ajánlotta fel, hogy shortcut-ot készítsek. Ez azért volt baj, mert amíg üres volt a hálózati shortcut lista, addig az új shortcut funkció nem működött, és sehogy nem tudtam a router diskjét megtalálni. A megoldás végül az lett, hogy telnettel bementem a routerre, és létrehoztam a szükséges file-t kézzel. Itt van leírva, hogy kell - nem bonyolult, de csak óvatosan, nehogy letöröljünk valamit :) Most, hogy van egy shortcut, már újat is lehet létrehozni.

    Összességében eddig teljesen elégedett vagyok a playerrel, mindent tud, amire szükségem van, és emellett egész olcsó volt (26e HUF).

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák