Új hozzászólás Aktív témák

  • ugyes

    aktív tag

    válasz Dr. Akula #3023 üzenetére

    Nem teljesen értem azt, amit írtál/kérdeztél.
    Ha azt, hogy miért vennék ARM-es NAS-t, akkor egyszerű a válasz, mert az inteles funkcióit áttenném egy i3/i5-as NUC-ra. A többire meg elég az ARM.
    Kettő + egy erősen erőforrásigényes alkalmazást használok (amiről a kezdetekben nem tudtam, hogy azok): Roon, Photoprism + Plex. Ezek mindegyike jobban érzi magát i3/i5 környezetben, egyszerre használva pláne (ekkor igazi helikopter és minden 100%-on). Az összes többi alkalmazás elmegy az ARM dockeren (Calibre-web + xteve + nextcloud). A NAS csak adattárolás + torrent.
    NVMe-vel gond? Alapvetően nincs gond. Csak azt kell tudnod, hogy a J4125-nál max. 1Gb/s-mal megy az adatforgalom, mert PCIe nem 3x4, hanem 1x2 jutott erre a részre (kb. ugyanez igaz a Qnap TS-x53D és Synology 920+-ra is).
    Egyébként nekem is azért előnyös a használatuk, hogy maradt 1 szabad bővítőhelyen a 3 külön kötet mellett. Viszont NAS/ipari verziót igénylik belőlük, amelyek arányaiban drágák. Vagy nem azt használsz és hamar elhullanak és a végösszegbe kb. ugyanoda lyukadsz ki.

Új hozzászólás Aktív témák