Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt értem,de azt nem, hogy frekiben nincs átfedés igazából. 120-128 csatornák érintettek igazából. Szóval picit érthetetlen számomra a dolog.
Akkor lenne probléma, ha 160MHz sávszéllel menne a wifi a 100-asról indulva. De így nem kellene 80MHz sávszéllel gondot jelentenie. Na mindegy, ha nagyon elmászik, akkor feljebb teszem. 132 vagy 149-re. 52 ugyanis foglalt már, 32pedig a teljes káosz Feljebb is akad pár AP, de nem túl erősek. -
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy TP-Link W842N-es routert cseréltem le egy ASUS RT-AC1200GU-ra, mert nagyobb netre volt szükségem.(jelenleg Digi 500/300 a net)
Az Asus router a régi router helyére került, és egy alap varázslós beállítással lett beüzemelve.
A kábellel összekötött laptoppal 490/380 Mbps-t mértem, ugyan ott állva(60 cm-re a routertől) 5 GHz-en már csak 290/270-et, 2,4Ghz-en meg 40/20-at...
A TP-Linkes routeren simán mértem 80/70-es értékeket, ill. a távolabbi szobákban is stabilan volt wifi amit az Asus routerrel nem tudok produkálni.(folyamatosan belassul, vagy szakad a net) Mind a 2 router úgy lett beüzemelve, ahogy a boltban meg lett véve, nem lett rajtuk semmi frissítve.
A laptop hálózati kártyája, 10/100/1000 LAN, Integrált 802.11 ac vagy 802.11 a/g/n, Bluetooth 4.2
Beállítási probléma lehet a gond, vagy esetleg valami más? -
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #7157 üzenetére
Mit kellene ellenőrizni, figyelni, módosítani?(felhasználói szintű a "hozzáértésem" )
-
Topikgazda
válasz #98507520 #7158 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Pontosan milyen kliens eszköz/adapter van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan tudok firmware hibát bejelenteni az ASUS felé? Van valami webformjuk?
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
AX92U a fő routerem és erre kapcsolódik vezeték nélkül AIMesh node-ként egy AX58U.
Ha csatlakozik az AX58U, akkor bármelyik kliensnél letiltom az internetet az AX92U router menüjében, nem történik semmi, ugyanúgy elérik a kliensek az internetet.
Ugyanez a jelenség, ha a router menüjében a fő képernyőn az internet állapota résznél az internetkapcsolatot ki-/bekapcsolom. Nem történik semmi. Nem kapcsolódik szét a PPPOE kapcsolat.
Ha törlöm az AiMesh node-ot, akkor a fenti anomália megszűnik és minden működik normálisan.
Reset, NVRAM törlés, mindenféle hókusz-pókusz megvolt már. Nulláról újra beállítottam a routert és minden változtatásnál teszteltem a fenti dolgokat. Akkor kezdte az abnormális működést, amikor hozzáadtam az AiMesh node-ot. -
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7164 üzenetére
Köszi
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #7164 üzenetére
router_feedback@asus.com
Én valamelyik routerből ezt szedtem kiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-AC1200 routerem.
Olyan problémája van mind wifinél, mind hálózati kábelen keresztül, hogy nem mindég tölti be a honlapokat.
Pl. rákattintok a youtube-ra, csak tölt folyamatosan, aztán 4-5mp később ismét rákattintok a youtube-ra, akkor már egyből betölt. Ilyenkor ha végzek esetleg egy sebesség tesztet akkor minden rendben van. Nincs lassulás.Találkozott már valaki hasonlóval ?
Csináltam amúgy teljes resetet, de nem segített. A legújabb firmware van rajta.
Közel 1 évig használtam így, most úgy 3-4 hónapja csinálja ezt.
Az internetszolgáltató routerével ilyen probléma nincsen.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
őstag
-
nagyúr
válasz Intelligencs #7170 üzenetére
Intruder2k5 által küldött webformon keresztül bejelentettem. Kíváncsi vagyok, hogy fognak-e vele foglalkozni...
Milyen az a "mosdatlan" üzenet? -
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7172 üzenetére
1-2 mi? Év?
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7174 üzenetére
Szerintem ez elég szarvas hiba az eszközben.
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7174 üzenetére
Az a baj, hogy ma derült ki, hogy pl. a port továbbítás beállítás sem működik. Tehát ha új portot úgy állítok be, hogy az AiMesh node csatlakoztatva van, akkor az újonnan beállított porttovábbítás nem lép érvénybe. Amint leválasztom, azonnal működik.
-
Directors
senior tag
válasz Intruder2k5 #7169 üzenetére
Igen, minden más kliensen is tapasztalható.
A vicc az egészben hogy nem mindég. Szóval van olyan hogy 1-2 óráig jó, aztán nem.
Vagy van olyan is hogy 30 percen belül többször is előjön ez a hiba.
Még garanciás a készülék, de hát elképzelésem sincs hogy ez a hiba pont akkor elő jönne e mikor a szervizben van.
Vagy van értelme szerinted elküldeni javíttatni ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
MODERÁTOR
-
Directors
senior tag
válasz Intruder2k5 #7178 üzenetére
Okés, megpròbálom,köszi!
Mondjuk ilyen DNS szervert sose csináltam még. Nem tudom hogy kell.
Az alternatív freemwaret megcsinálom.
Mondjuk nem értem hogy mikor megvettem akkor miért üzemelt jòl, majd egy évig. Most meg hirtelen hibásan működik.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #7159 üzenetére
Panelban lakunk, úgyhogy beton falak vannak, és ezer wifi a környéken.(délután tudok képeket csinálni)
A problémám az, hogy egy olcsóbb, gyengébb router, ugyan ezen körülmények között, ugyan ott elhelyezve, stabilabb és jobb értékeket mutatott.
Egy Firmware frissítés javíthat a dolgon?(jelenleg 3.0.0.4.380-as van rajta) -
mrmft
senior tag
Evvel mar nem fognak foglalkozni 386 teszt megy, az snb forumra irj ha a betaban sem jo. Onnan gyorsabb lesz.
-
mrmft
senior tag
-
gahor72
aktív tag
-
nagyúr
-
bgaborj
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek mert az én hálózati ismeteimmel nem találok magyarázatot az következő jelenségre. Van egy AX-92U router hozzá kapcsolódik egy gigabites switch (TP-Link), a switch-hez pedig egy Synology NAS, egy desktop gép (Win10) és egy Macbook. Ha kábelen csatlakoznak, akkor mindegyik gép látja a másikat gigabites sebességgel (iperf-fel mérve). Ha azonban a Macbookot nem kábelen, hanem 5G wifin csatlakoztatom, akkor a NAS-sal 600 Mbit körüli sebességgel kommunikál, a desktop géppel pedig szinte pontosan csak a felével, 300-zal. Mi okozhatja ezt? (A routeren nincs beállítva semmilyen QoS szolgáltatás.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bgaborj #7187 üzenetére
Nem lehet, hogy ez valami mérési hiba? Mondjuk a két gép viszonylatában az oda-vissza sebességet méred, míg a Macbook és NAS között csak az oda sebességet?
Leellenőrizted már valós példával is? Mit tudom én, egy több gigás fájlt feltolsz a Mac-ről a NAS-ra, aztán a MAC-ről az asztali gépre, és megnézed hány másodperc volt mindkét átvitel.
Mindenesetre valóban érdekes probléma.
The Amiga, Born a Champion
-
bgaborj
csendes tag
válasz Intelligencs #7190 üzenetére
Kimértem fájlmozgatással is. Egyértelmű lett, hogy ez az iperf mérési hibája, mert egy 9,4 GB-os fájlt a NAS-ról 2:17 perc alatt, a windows-os gépről 2:28 alatt hozott át, ami már 10% alatti különbség, és messze jobb a desktop gép esetében, mint az iperf által mért 300 Mbit/s. Érdekes, mert az iperf-fel következetesen olyan értékeket mért, mint ami a képen látható. (A NAS-on és a desktop gépen futott egy-egy iperf server, és a macbookkal felváltva mértem róluk.)
-
Vtmk
tag
sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy tudom az iptv-t localhoston multicastra vinni?
Padavan van fent.
Status oldalam mevan de nem tudom hol vannak a csatornák. pl:udp://@192.168.1.240:49412
Vagy valami. Esetleg a Asus RT-AC1200GU -ban kell még valamit bekapcsolni?
Köszi a helpet.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
A Digis ZTE modemem mögött egy Asus router ketyeg. Tekintve, hogy a ZTE routert nem tudtam átállítani bridge módba, az Asus-t kellett, viszont azóta nem sikerül belépnem az admin felületére. Hogyan tudom elérni? -
Topikgazda
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
HGG firm-es routeremet resetelnem kell majd, melyik felhasználó/jelszó párossal fogok tudni belépni a menübe? -
Stukker1987
senior tag
Sziasztok
Vásároltam egy RT-AX92U routert,leginkább azért hogy a családi ház minden részét+udvar nagy részt le tudjam majd fedni AiMesh segítségével
A szolgáltatóm Telekom (IPTV+net) Sagemcom eszközzel
Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan legyenek a beállítások az új Routerben
Cél: A Wlan mindenképp költözzön,de minél több funkciót szeretnék átrakni.legjobb lenne ha sima modem-nek maradna meg a szolgáltatói eszköz
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
brembo
aktív tag
válasz Gubek-Einste #7195 üzenetére
Az appot eddig nem is használtam, de most feltettem, és megtalálta, köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Stukker1987 #7198 üzenetére
Optikai vagy koax-os neted van?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest