Új hozzászólás Aktív témák

  • QuippeR

    tag

    Látom többször is szó volt már róla a topikban, de a megoldást (ha van) nem találtam.

    RT-AC-57U routerem úgy fél év után elkezdte, hogy a kábelmodem (automatikus IP) csatlakozásra vagy azt írja, hogy nincs is kábel bedugva vagy hogy "Internet állapota:
    Az ISP DHCP funkciója nem működik megfelelően."
    Sok-sok áramtalanítás és reboot után sem sikerült neki netet osztani. Így végül a reset gomb 30 másodperces nyomvatartásával visszaállítottam a gyári állapotokat, de ezután se sikerült a WAN portot működésre bírni.
    Hosszabb áramtalanítás után (mind a router, mind a modem esetén) volt arra példa, hogy pár másodpercig volt net (skype bejelentkezett, egy fél index főoldal bejött), de aztán megint elment és a fenti hibaüzenetet írta ki a router főoldala.

    Nyilván a szolgáltatóra én is gyanakodtam, de a régi TP-Link routeremet rákötve a modemre van internet, és amíg nem volt időm ezzel foglalkozni, hetekig sikeresen kiszolgált minket ez a régi eszköz. (De ennek sajnos csak lassú wi-fi kapcsolata van, így ez nem felel meg a céljainknak. Meg persze pazarlás is lenne az újabb, drágább eszköz helyett a régit használni.)

    Az a kérdésem, hogy létezik erre megoldás? Ha nincs, ez vajon garanciális probléma? Nehezen hiszem, hogy 100%-ban reprodukálható egy laborban is, de most van egy teljességgel használhatatlan eszközöm.
    Esetleg próbáljak ki valami custom firmware-t? Ha igen, melyiket ajánljátok erre az eszközre, amiben van használható torrent és médiaszerver is?

Új hozzászólás Aktív témák