Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peter Kiss

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz enginev3.0 #23530 üzenetére

    A sávszélességet érdemes úgy nézni, hogy minél nagyobb, szélesebb, annál nagyobb az esélye annak, hogy valamivel interferenciába fog lépni. Ha pl. panelban lakik valaki, ahol sok más hálózat van, illetve olyan helyen, ahol nem csak WiFi szórodik, egy keskenyebb sávszélességgel csökkenthető annak az esélye, hogy interferencia alakul ki.

    2.4 GHz-en, ha megvan az 1-6-11 csatornás kiosztás, akkor azt nézve, ha itt lenne lehetőség hatalmas sávszélességre, akkor nem lehetne kisakkozni úgy a kiosztást, hogy ne kerüljenek fedésbe, hiszen mindig lenne valahol keresztezés.

    Hogy mire érdemes állítani, azt mindenki kisakkozza magának. Nálam 2.4-en 20 MHz van megadva, mert néha összeakadt dolgokkal, így stabilabb, 5 GHz-en pedig engedélyezve van 160 MHz is, de eddig még nem jött ki valódi előnye a 80 MHz-hez képest, nincs is nagy forgalom WiFi-n.

    ===

    Memóriakérdés egyszerű, mert abban az esetben, ha egyik fülön be, másikon ki az adat, akkor rettenet kevés memória is elég egy router-nek. Amint használva van bármilyen forgalmat monitorozó dolog vagy extra szolgáltatás, már nyilván több kell. Épp akartam én is írni, hogy 256 MB memóriával rendelkező routerem röhögve kiszolgálja a gigás netet, nagyobb LAN forgalom mellett is.

Új hozzászólás Aktív témák