Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Multibit #22489 üzenetére

    Én éppenhogy nagyon is akartam, mint ahogy most sem zárkóznék el egy kezelhető, jó szolgáltatásokat nyújtó, gyártófüggetlen rendszertől.

    A pilótavizsgásságot onnan veszem, hogy megvannak a hálózati alapismereteim, az egyetemen nagyon jól ment az IOS (PacketTracer), amiben azért akad CLI is, de a pfSense / OpnSense kapcsán kapott tanácsok eleve azzal kezdődtek, hogy közepes szintű ismeretek nagyon ajánlottak a kezdéshez.

    A Sophosszal őszintén szólva nem tudok mit kezdeni, nem ismerek ilyen otthoni eszközparkot, de a Google segítségével sem találok. És az iPFire sem igazán ilyennek tűnik számomra.

    Tehát otthnoni, nem geekeknek való stabil hálózati megoldásban én ma Magyarországon nem igazán látom az Asus valós alternatíváját. Ha más valami jóval drágább és/vagy jóval reszelgetősebb, akkor akkor az már egy másik pálya -- ami nekem éppen lehetne jó is, de de felhasználói merítésben semmiképpen.

    A TP-Link talán összeszedi magát felhasználói élmény terén, aminek nagyon örülök, mert egyrészt régen nagyon jó tapsztalataim voltak a termékeikkel, másrészt kell ez a piacnak, de nagyon.

    A többi komoly gyártó viszont csak nyomokban jelen a hazai piacon, márpedig nem elég az, ha jók az eszközök, stabil támogatási bázis is kell ahhoz, hogy valami szerintem ajánlott legyen.

    MaCS

    UI: Egyébknt nagyon komolyan örülnék egy kb. 100e Ft-os ajánlatnak egy kb. 3×70 nm-es ház kiszolgálására meshsel, VLAN-nal, lakóterben elhelyezhető AP-okkal, Asus-routeres fogyasztással.

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák