Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauddip

    aktív tag

    Sziasztok :)
    Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van nekem 2 éve egy P5Q Deluxe alaplapom, és mostanában rosszalkodik. Előtte egy P5B Deluxe volt a gépemben, viszont az a régi tápom túlfeszültsége miatt le is égett, magával víve a videókártyámat is. Akkor vettem egy új Chieftec 500as tápot és egy 460 gtx-et újonnan, viszont az alaplapot vateráról kerestem, mert akkoriban már nem igen lehetett kapni 775ös tokozású, normális lapot.
    A problémám a következő jelenleg. Mostanában hülyéskedik az egerem, tehát átváltozik a kurzor ilyen 8 vagy 16 bites színű valamivé, mintha valami probléma lenne a videókártyával, és több esetben is befagy a képem pár másodpercre, 5ből egy alkalommal pedig kékhalálozik is a gép, viszont semmi értelmes információt nem szűrtem ki a log-ból. 2 hete nézegetem, hogy mi lehet a probléma, a hőmérsékletek igazából nagyon jók, procimé (E6600) ilyen 35-42 szokott lenni, játék alatt is max 60, de az nem sok. 2 winyómat megnéztem ashampoo-val és hard disc sentinellel, nem volt probléma, se hibás szektor sem rajtuk. Cseréltem már adatkábelt is mindkettőn, átdugtam más tápcsatiba, hátha... De semmi. Videókártyámmal sincs elvileg gond, semmi más hiba nem szokott előfordulni. Viszont sok esetben játsza el tényleg, hogy ledobálja az eszközöket az usb portokról, pendrive-okat gyakran, viszont a billentyűzetemet még nem vettem észre.
    Mit érdemes ilyenkor tenni? Már 2szer szétszedtem teljesen az alaplapról mindent, újra bedugdostam, hátha valami érintkezési hiba lehet, de semmi azóta se. Új windowst raktam fel, hátha, de azóta is csinálja, igaz nem olyan sűrűn, de akkor is bosszantó. Esetleg méressem le a tápom, hátha valami baki van vele, és mint múltkor, több feszkót ad le, aztán megsínylette a lap? (Everest szerint jók az értékei, semmivel sem több mint kéne.)

    Előre is köszönöm a válaszokat! :)
    üdv

    Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

Új hozzászólás Aktív témák