Hirdetés
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox One
- PlayStation 5
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
fehér színű Spire 420-assal van pasztázva a proci. jó ez a paszta? vagy melyik pasztát ajánljátok?
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz shteer #13603 üzenetére
az elöbb 10x400 beáállításon ramok 1066 mhz-en 2.30 V-on. PLL 1.50 V. így kék halálozott. most ahogy a képen ,9x445 még kisebb CPU feszen 1.275, ramok kisebb mhz-en és 2.2 V-on . így most nem volt semmi kék halál. lehet a ramok 1066 mhz-en 2.30V miatt kék halálozott. ma egész nap ment a gép,semmi kék halál. no problem. egyébként gpu nincs túl húzva és driverek rendben. köszi!! az a paszta mennyivel jobb? mennyivel lesz kisebb a hőfok? mert akkor rendelek olyat. köszi!!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
1066-os ramok 900 mhz-en milyen időzítéssel célszerű a beállítás?
-
Casanova*
veterán
válasz shteer #13608 üzenetére
4-4-4-12 időzítéssel kék halál... azt hiszem marad a 5-5-5-15 időzítés. így stabil és a memtest nem jelzett hibát. azért,köszi!
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyX
őstag
Lusta vagyok visszaolvasni most, meg merges is vagyok.
P5kpl-am alaplap nem ismeri fel a pci smc wifi kartyamat.
A biosban kell valamit kapcsolgatni, de micsodat?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Casanova*
veterán
csak kék halálozik a gépem. úgy néz ki a P5K-E deszka nagyon nem szereti a kingston ramokat. ramokat nem veszik vissza hiába tesztelték egész nap,náluk semmi probléma nem volt. ezt jól megszívtam,ugyanis 18 ezerért vettem az istenverte ramokat. a gépem a kék halál mestere!!!!!!!!!!
-
Fücsök007
őstag
válasz Casanova* #13615 üzenetére
Ha a régebbi 800MHz-es moduljaiddal hibátlanul mentek, akkor abból a márkából kellett volna 1066Mhz-est venni. Ha azok nem elég teljesítményűek a számodra, akkor cseréld el a ramjaidat másik fajtára. Én úgy tudom, hogy a Kingmaxok szinte minden alaplapban elmennek, de fontos megjegyezni, hogy a mostanság gyártott 1066-os Kingmaxok nagyon antituning példányok, de a régebbi (kb.1,5-2 éves) példányok nagyon tuningbarátokra sikerültek, ja és még annyit, hogy azok nem sima Kingmaxok, hanem Kingmax Mars-ok voltak!
-
Casanova*
veterán
válasz Fücsök007 #13616 üzenetére
hát,igen geil ramot kellett volna vennem és nem kingstont. a geil 800-asokkal hibátlanul mentek, azokat megvették. nem értem miért kingmaxot írsz,mivel kingston ramjaim vannak.
-
Casanova*
veterán
válasz Fücsök007 #13618 üzenetére
értem! mindenképp geil ramokra cserélem le, nem akarok megint rosszul járni. azért köszi! lehet mégis kingmax mars ramokra cserélem le,megnéztem azok sokkal olcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz Fücsök007 #13618 üzenetére
lehet olyat csinálni,hogy a biosba a ram beállításokat auto-n hagyom,a többit nem. 8x450 3,6 ghz tuning beállítással.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Lehetni lehet, de a legjobb az, ha a fontosabb paramétereket te állítod be!
-
Casanova*
veterán
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Tönkrement a videókártyám (9600 GT), cserélni fogják egy 9800 GT-re.
Innen jött az ötlet, hogy a C2D E4500-at lecserélem egy C2D E7400-al és hozzá rakok még 2 G ramot.
Jelenleg 2G 800 MHz-s Geil Value Kit van benne, vennék még egy Kitet ebből a típusból.
Azt megnéztem az Asus honlapján, hogy a legújabb BIOS befogadja ezt a procit, ellenben nem tudom, hogy működni fog-e a 800-as ramokkal?Az E4500 FSB-je 800 volt, E7400-nak 1066. Most Win7 van fent, ezt természetesen lecserélem 64 bitesre
Lehet, hogy láma kérdés, de nem értek ehhez. (Ez a proci elég lesz a 9800 Gt-hez?)Előre is köszi a segítséget!
Szerk: esetleg érdemes lecserélni erre a ramokat? [link]
[ Szerkesztve ]
"önmagam hite vagyok magamban"
-
JohnnyX
őstag
válasz JohnnyX #13614 üzenetére
Ez a problemam még mindig fennall. A legszelso pci slotban nem ismeri fel a wifi kartyamat. A pci-e melletti slotban viszont igen. De igy meg nemtom hasznalni a 4770-es karimat, mert 2 helyet elfoglal. Vigyem vissza a boltba az alaplapot? Vagy biosban mit kell kapcsolni?
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
mcsontos
tag
sziasztok! a problémám a következő.
win7.et használok,és xp mode-ot is szeretnék. azt írja, engedélyezzem a hardveres virtualizációt a cpu-nak. ezt a biosba nem találom sehol sem. bios update-kéne, vagy mi a megoldás?
előre is kösz! -
Fücsök007
őstag
válasz mcsontos #13634 üzenetére
Nem kell semmit se beállítanod a bios-ban, mivel a procid nem támogatja a virtualizációt és persze ezért nem tudod futtatni így az Xp-t. Az Everest trial verziója minden adatot kiír az összes hardverről egyébként, ilyen esetek miatt kellene előbb kérdezni, és csak azután venni!
[ Szerkesztve ]
-
fahrii
őstag
Sziasztok, ma megrendeltem egy Asus P5KPL/1600 lapot, és mellé 4 GB 1066os ramot (Kingmax), mik a vélemények? Tuningra jó lenne a cucc? (e6300am van)
-
Dr_Syrex
senior tag
-
fahrii
őstag
És valaki tudna segíteni hogy fogjak neki? sajnos nem értek a tuningoláshoz és akármennyire visszaolvasok nekem ez kínai az alapok tudása nélkül tudnátok linkelni vmit?
-
hlud
csendes tag
sziasztok!
az alábbi a problémám:
van egy ASUS P5K Pro (P35/ICH9R) alaplapom, ami elvileg támogatja a hot-swap-et, de a gyakorlatban elég érdekesen működik, ill. inkább nem működik.
van benne egy vipower VP-1001LSF ide to sata swaprack (chip: silicon image satalink Sil3611CT80), amiben van egy vinyó és ha bekapcsolom, annak rendje és módja szerint felismeri a windózxp az új eszközt (vinyó) és tök jól működik. a gond ott kezdődik, ha ki akarom szedni. megnyomom a hardver biztonságos eltávolítása gombot és utána az eszköz szépen eltűnik és hallani ahogy a vinyó pörgése lassul, ahogy a motort le akarja állítani. viszont ekkor hirtelen újra felpörög és mintha most kapcsoltam volna be, újra felismeri az eszközt. végtelen ciklus. ez elég bosszantó, mert így ki kell kapcsolnom a gépet, ha biztonságosan el akarom távolítani, magyarul megöli a hot-swap lényegét.
egyébként egy "sata direct link" fiók is van benne és azzal is ugyanez a helyzet.
az előző amd-s konfigomban pedig minden tökéletesen ment ezzel, ahogy kell.
nem hiszem hogy szoftveres gond, mert már régóta csinálja több telepítés óta. driver ugye nincs a chipsethez, mert az intel etalonnak hiszi magát. próbáltam a "HotSwap!" című M$ független programmal is eltávolítani de ugyanez történt. bios frissítés sem segített.
pedig tudomásom szerint az ich9r és ich9 között pont ez lenne a különbség, hogy bírja a hot-swapet. ezért érdemes volt pro alaplapot venni. vagy a szokásos intel szabványtalanság áll a háttérben?ha nincs ötletetek hogy lehetne megjavítani, szívesen venném ha javasolnátok olyan alaplapokat, ami jó a procimhoz és nálatok bevált hot-swap téren. pl. gigabyte dsl3/4 sorozat p35/p45 csippel tetszene, csak jó lenne tudni, hogy tényleg működik-e a gyakorlatban, mert ezek szerint a specifikációknak nem lehet hinni.
előre is köszi
In Vino Veritas, In Merga Patria! (gyk.: Borban az igazság, sz@rban a haza!) Téged is súlyt a válság? Nem tetszik, amit magad körül látsz? Tudnál mire évente plusz 1 milkát költeni? Kukkants be ide: http://rrr100.wikispaces.com
-
shteer
titán
ich9r és ich9 alapvető különbsége az integrált raid vezérlő
maga a "pro lap" nem a hotswap-ben merül kilehet mondani hogy a problémád elég egyedi, mert nem sokan rendelkeznek ilyen rack-kel
otthon esetleg átnézhetem a bios beállításait, most nincs ötletem. de megpróbálkoznék egy win7-tel - ha nem túl idegen tőled
de megpróbálhatod a különböző sata csatikon és a különböző sata módokat - sztem ebben az esetben az achi felejtős
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdezném,hogy a következő chipset-ek közül melyik az érzékenyebb egy szerintem és mások szerint is nem tökéletesen működő E7200-ra.
AsusP5KPL-Intel G31 kontra AsusP5B-Intel P965.P5B-ben megy,de mindig összeomlás a vége,
P5KPL-ben csak a BIOS látja és semmi egyéb(egy másik E7200 viszont (no problem)minden műkszik.Itt az eset részletesen:[link]
Köszönöm előre is mindenkinek.
-
hlud
csendes tag
válasz shteer #13641 üzenetére
szia!
köszi a választ.
a mellékelt kép szerint nem csak a raid a különbség, hanem pont az ahci-nál is valami, bár a 4-es note szerint ha jól értem mégis támogatja, de talán csak alaplaptól függően.én úgy tudom hot-plug (hot-swap) csak ahci-val lehetséges, mondhatni annak egy fícsöre.
az lehet, hogy ilyen rack nincs sokaknak (pedig tök hasznos szerintem), de mint lentebb írtam, a sata-to-sata direct linkes rack-em is ugyanezt csinálja, ami talán elterjedtebb. egyébként pont ezt nem értem a dologban, hogy ez mindenkinek működik, csak nekem nem, vagy senki nem hurcol manapság vinyón cuccokat, hogy csak nekem tűnt fel, hogy nem megy?
de a legbosszantóbb az hogy a jó pár éves előző nforce 4 alaplapommal (asus a8n32-dsl dlx) tökéletesen működött, és azt hittem már nem is lehet újabb alaplapot venni aminek ez probléma lesz.
In Vino Veritas, In Merga Patria! (gyk.: Borban az igazság, sz@rban a haza!) Téged is súlyt a válság? Nem tetszik, amit magad körül látsz? Tudnál mire évente plusz 1 milkát költeni? Kukkants be ide: http://rrr100.wikispaces.com
-
shteer
titán
To enable hot plug capability for the SATA connectors controlled by the ICH9 South Bridge, you must install Windows Vista (on ICH9, hot plug is supported in Windows Vista only) and configure the SATA connectors for AHCI mode. (Refer to manual Chapter 2, "BIOS Setup," "Integrated Peripherals," for details on enabling AHCI.)
de hurcolászunk, jellemzően usb-s hdd
szerintem jónak tűnik..
-
jobbman
tag
Hola!
Írtam itt pár(száz) hozzászólással ezelőtt, hogy a P5K-m egy E8200(VID 1.225V)-vel 0805-ös gyári BIOS-szal 400FSB felett 900-on pörgette a PWM-es ventijeimet, idle-ben is. 400FSB-nél és alatta 500-on mennek idlében, ez a normális. Szóval csak frissítettem a BIOS-t shteer unszolásásra, 1201-re (lehet nem erre kellett volna?). Ezzel a BIOS-szal 400FSB fölött jó már a PWM szabályozás, viszont még nem tudtam 450-es FSB-re belőni stabilan - ami persze a régi BIOS-szal simán ment(400FSB 1.1V-on, 500FSB 1.15V-on ment, minden auton, kivéve a kötelező PCIE 100FSB) -, állandóan újraindul IBT-alatt. Próbáltam már 1.25V-on is, de újraindul. Lehetséges hogy az új BIOS-szal emelnem kellene az NB feszt is? Vagy mást?
Előre is köszi a segítő hozzászólásokat.
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
jobbman
tag
válasz shteer #13647 üzenetére
NB-t fölraktam 1.4V-ra, így már stabil 1.15V-on 450-es FSB-vel. Ja és 100MHz-es PCIE-szel Köszi a segítséget.
Amúgy sokkal stabilabb lett, ha auto-ról az NB-t, Pll-t átraktam alapértékre, szóval ugyanaz volt, csak nem auto, érdekes.
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest