Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz dltpwnz #29874 üzenetére
Ha az N3540 procis változat, azon még talán segít az ssd.
Ha valami más (gyengébb) procis, akkor inkább érdemes túladni rajta, mert az sdd se fog sokat segíteni a proci harmatos teljesítményén.Persze első körben érdemes csinálni egy tiszta windows telepítést, az is javíthat némileg a sebességén.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Banderos #29894 üzenetére
Az Asus EeePC max 2 giga ramot tud kezelni, de ha nincs otthon vagy ismerősnél elfekvőben ingyen 2 gigás ram, nincs értelme költeni rá, mert nagyon keveset fogy javítani a korai atom proci teljesítményén.
Érdemes lenne rátenni valami lightosabb linuxot, azzal talán egy picivel jobb lesz a tempója mint windowsssal.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz tamas.varga5 #30176 üzenetére
Amd E2 procis?
Az E széria és az N-es cerkák vetélkednek a leglassabb proci címért.
Hozzájuk képest egy z37xx-es atom proci is gamer erőmű.Volt már dolgom ilyen procis vassal, bármit is tettem rá, ugyanolyan bűnlassú maradt. Egy laza Win10 alapra állítás is több mint egy órába telik.
-
Papooo
senior tag
válasz MaxxDamage #30186 üzenetére
A kulcs az alaplap azonosítójából generálódik, és az MS szerverén van nyilvántartva.
Felrakod a kulcsnak megfelelő oprendszert, adsz netet a masinának, és már aktiválja is magát.
Ha Ms fiókkal be vagy jelentkezve, akkor ott is nyilván van tartva a licensz.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz MaxxDamage #30188 üzenetére
Mivel volt netkapcsolat, ezért egyből csekkolta a gépet, és a megfelelő verziót tette fel.
Lépj be erre a gépre is ms fiókkal, és akkor a fiókba kerül ez a kulcs is. Tiszta telepítésnél ne adj netet (húzd ki a netkábelt, ha az is van) a gépnek, amíg fel nem megy a pro változat, mert másképp jó eséllyel visszapakolja a home-ot.
Ms fiókba később is beléphetsz.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz MaxxDamage #30190 üzenetére
MediaCreationTool csinálta a telepítőt, a más gépre opcióval?
Én így csinálom a telepítő pendriveokat, és több esetben szívtam meg, mert nem a megfelelő, a géphez meglévő licenszűt (pro/home) telepítettem.
(Pl: A fene gondolta volna, hogy kiadnak általános iskolai felhasználásra Pro licenszű tabletet,és én persze Home-ot tettem fel első nekifutásra)Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz MaxxDamage #30192 üzenetére
Stimmel. Már csak az a kérdés, hogy a 2-es pontban leírt módon, a más PC-n való telepítésre módszerrel készült?
-
Papooo
senior tag
válasz Kocsis Gyula #30350 üzenetére
Ha intel procis, akkor az intel grafikus driver beállításait nézd át, mert úgy sejtem akkus üzemmódnál az akarja külső kijelzőre küldeni a képet.
Fn+F8 (kijelzőváltás) próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Kocsis Gyula #30352 üzenetére
Próbáld a kijelzőváltást, illetve a fényerőállítást.
Ráguglizva kiderült, hogy elég sokan szívnak ezzel a tipussal win10 alattHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
A DriverBooster és társai Win7 esetén még hasznosak voltak, ha valaki lusta volt összeszedni a drivereket, de amúgy inkább csak parasztvakítás.
A hőmérsékleteket nézted?
A belassulás annak a jele szokott lenni, hogy túlmelegszik a proci, és emiatt behúzza a féket.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Lallerboy85 #30727 üzenetére
110-ből csak valami nagyon gazdaságos telik.
Intel N-es vagy Amd E-s proci.
Mindkettőt érdemes messzire elkerülni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Remekelek28 #31083 üzenetére
Sima másolással még nem lesz bootolható a pendrive, ezért kell rufussal kiírni az isot.
Az sd kártyáról bootolás ritka lehetőség, főleg csak windowsos tabletek tudják, de azok se mindHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz szinimini #31111 üzenetére
Első körben megnézném, hogy biztosan jól a helyén van-e a ram, mert jártam már úgy, hogy nem ment be teljesen a foglalatba a mudul, mert megszorult egy hajszálnyival az érintkezők előtt, ha nem ez a gond, akkor gariztatnám, ha még lehetséges.
-
Papooo
senior tag
Van nálam egy Asus Vivobook TP203-as gép.
Egyszerűen nyoma sincs annak, hogy érintőkijelző lenne benne.
Még nem volt soha szétszedve, és az interneten is csak érintős változatot találtam.
Körbegugliztam, kipróbáltam egy tucat leírást, persze eredmény nélkül, kifogytam az ötletekből.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Pyttawrx #31290 üzenetére
Azért került hozzám, mert a tulajnak valaki megsúgta, hogy ebben van ám érintőkijelző is.
Valami használtcikkesnél vette angolban, és azt hitte hogy egy mezei laptop.
Újratelepítés nem segítettt.
Fliplock fent.
Az Aida sem lát érintőkijelzőt.
A gépen még a leghalványabb jele sincs annak, hogy valaha matatott volna valaki a belsejében, hogy akkor esetleg elcsesződött volna.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Digger #31321 üzenetére
Ha van microsoft fiókod, és hozzá van rendelve a géped, (bejelentkeztél vele a windowsba, és megcsináltad a fiók ellenőrzést) akkor a win 10 licensz is bekerül az ms fiókodba (amellett, hogy az ms szerverén hozzá van rendelve az alaplapodhoz), és jó eséllyel gépcsere esetén is tovább tudod vinni.
Csak arra kell ügyelni, hogy a megfelelő (home vagy pro) verziót telepítsd.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs