Új hozzászólás Aktív témák

  • cs.zs.

    addikt

    válasz I #35647 üzenetére

    Szia,
    akkor szokott ilyen elhasználódás előfordulni, ha az első használat előtt vagy közben nincs maxra töltve az akku. Kibontás után minden új laptopnak/akkunak kell a minimum 3 órás töltés, hogy "betanulja" a max töltöttséget. Ilyenkor nincs hurcolászás egyik szobából másikba, hanem töltés van.
    Ha ez nincs meg, és ne adj isten még hideg is az akku (mert mondjuk kint volt valahol a csomag), az mégegy lapáttal rátesz.

    Most lassú merítéssel 0-ra kell meríteni, kikapcsolásig, aztán egész éjjel töltés. Lassú merítés = Youtube, max fél fényerőn.

    Taking the hobbits to Eisengard 100 órás verzió
    :DDD

    Minden nappal jobb lesz egy kicsit, egy ilyen nullázás után mondjuk 1-1 %-kal, de a 100%-os állapot már nem szokott visszajönni.

    Ugyanakkor meg csak 15% hiányzik, azaz ha vissza is nyersz valamennyit, sokkal előrébb nem leszel. 150 perc +15% = +22 perc.
    Ha 35 Wh áll rendelkezésre, és az bő 2 óra alatt elfogy, akkor (nem tudjuk mi folyik rajta) 14-15 wattot fogyaszt. 40Wh sem bírná 3 óráig.

    Ezért is hangoztatjuk folyamatosan, hogy ha az akkuidő fontos, akkor Ryzen 5000, 6000 kell.
    Enyém böngészés közben fényerőtől függően 5-6 Wattot eszik. Az Intel 11.gen elég erős a hétköznapokhoz, de nem tud ilyen takarékos lenni.

    ...

Új hozzászólás Aktív témák