Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz PAtr0n #17349 üzenetére
Igen, a tekercs is tud cirpelő hangot adni a kondik is képesek erre a jelenségre, magas frekvencián nyomják a muzsikát. Nem minden esetben, de a fáradás első jele (kapacitás csökkenés) a sípolás (mikor már kezd kiszáradni) TV-knél gyakori jelenség. ( persze a TV alapból sípol a sorfrekvencia miatt 15,625KHz, de ez már más tészta)
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz PAtr0n #17347 üzenetére
Az inverter ebben az esetben nem igazán stimmel, hiszen led-es a kijelző a K52JR-ben, ha másról van szó akkor sorry és én értettem félre valamit.
Jól mondják a kollégák kondi, tekercs stb. ciripelhetmek, viszont nem kell messzire mennie senkinek, hogy kipróbálja mi ad ki ilyesmi hangot, aki esetleg nem érti miről beszélünk itt --> a legtöbb kapcsoló üzemű tápegység épp a működési elve miatt már alapból adhat ki ilyen hangot, szóval ha én mondjuk a teló töltőmet elkezdem fülelni, ugyan ilyen hangot ad, teljesen normális jelenség.
Egyébként ha jól emlékszem akkor egy külföldi fórumon olvastam régebben, hogy a CPU körül elhelyezett tápellátásért fellelős alkatrészek valamelyike ciripel, szóval úgymond a "javítása" szerintem nem hozna túl sok pozitív eredményt.
-
veterán
Sajnos vadiúj gépeknél is előfordul ez a ciripelő hang, pl. az N szériánál. Akkor hallani, ha a proci kisebb frekin megy, ha felkapcsol, akkor elmúlik.
Inverterhez köze nincs, mivel inverter sincs.
Kondi örgedés, tekercs lazulás sem lehet, hiszen új gépeknél is hallani. Sztem tervezési probléma, nem nagyon lehet vele mit kezdeni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
PAtr0n
addikt
válasz Impressa #17351 üzenetére
Ismerős amiket írsz, a régi sortrafós képcsöves TV-knél alap a folytonos 15Khz hallása, bár az idősebb korosztály általában nemigen hallja, mert ugye a magas hangok kihallásával évről évre rosszabbul állnak
Volt egy Sapphire HD4850 VGA-m, annak a táp részében a "ferrite core choke"-ok játszottak dallamot, már új korban is.SeniorTilla:
Nekem a N53-ban szerencsére nincs ilyen probléma, még csökkentett órajel mellett sem. Mellesleg ez lehet a baj barátnőm notijával is. Amikor a képernyőt elhalványul, csökkenti az órajelet is.Mr.Skynet:
Ledes az már szinte mindegyikben... szerencsére, mai a fogyasztásra is jó hatással van. A rendes számítógép tápnak is van hangja, bár az enyémnek nem nagyon hallani, pedig szuper jó a fülem"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
rolii21
aktív tag
Kérdés hdmi- n laptoprol tudok hangot is kitenni tv re vagy csak a képet? Külön beállítás vagy a kábelem occo kinai?
szerk.: Vagy a tv- m?
Most h kutattam bementem a vezérlöpult hang fülre, megtaláltam h a laptopon szoljon vagy a hdmi, n de azt irja nincs csatlakoztatva hdmi pedig igen.
[ Szerkesztve ]
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
cAby
tag
Sziasztok,
Meg szeretném osztani történetemet az ASUS (garanciális) szervízzel kapcsolatban.
Történt nemrég, hogy meghalt a vinyóm a gépemben.
Felkészültem, hogy hosszú ideig nem látom viszont a gépemet.
Viszont egyik nap beadtam szervízbe és már másnap hívtak is, hogy mehetek érte!
Tehát hatalmas piros pont nekik, hogy nem ültek rajta egy hétig![ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nagyúr
válasz Kicsirics77 #17350 üzenetére
...
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, Asus N55SF-re lehet Windows 8-at telepíteni? Csak Win7 driver van hozzá
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
stablex
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS X51r lapitop, CPU-t szeretnék benne cserélni, jelenleg (intel core duo) T2300 van benne, van lehetőségem bele tenni T2700 ig. ezek Yonah magosak. Ez így pöpec is lenne, de felmerült bennem egy kérdés, mikor utána néztem a prociknak.
Volt elrakva nekem egy Cerka M520 as cpu, ami viszont Merom mag, beletettem, szépen megy stb. No most akkor ebből kiindulva, a T5xxx és a T7xxx (intel core2duo) procik Merom magosak. Kérdésem lenne, hogy ezek elmennek a a laptopban? (sehol nem találtam leírást, se support, se pitypang)(laptop leírás: cpu: T2300, 4Gb DDR2 667, 120Gb SSD, Win7, bios verzió: 209)
Nyilván T2700-al elég jó lesz ez a gép, de kíváncsi vagyok, hogy mi a bővítés vége.
Válaszokat előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
rolii21
aktív tag
válasz stablex #17360 üzenetére
Van egy egészséges határ a laptopokban amit a hűtés befolyásol. Lehet erős processzor ha gyenge a hűtés, akkor vissza vesz az órajelből és ugyan ott vagy...
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
stablex
csendes tag
válasz rolii21 #17362 üzenetére
Hűtéssel nincsen gond, mondhatni nem is lesz, ebay-ezés alkalmával sikerült, hozzájutni+3 gyári állapotú ventilátorhoz, 4 kábeles ventije van, amiből ki van kötve az ami a fordulatszám szabályozásáért felel, így állandóan megy. Újkorában a rendesen melegedett a gép, noha akkor még 4xx-as cerkával volt "felvértezve".
Aksi idő új proci után uannyi maradt (proci kevesebbet eszik, venti többet=zéró) aksi újkorában viszont 2 órát bírt most 1,5 órát és a gép 2007-es -
Mr.Skynet
senior tag
válasz KillHates #17364 üzenetére
Nekem 2007 körül volt egy X51RL gépem, abba tuti nem ilyen lilás volt, ha ez segít. Egyébként mit jelent ha lilás a foglalat? A TDP -hez van valami köze esetleg Amúgy nekem egy M530-as cerka volt benne, egy meglehetősen sz.r Ati chipset-el...
PAtr0n: csak azért mondtam, hogy a K52JR -ben led van, mert mégis csak egy 3,5 éves gépről van szó és pl. egy igen közeli tesójában a K52JC -ben pont nem led van, hanem a jó öreg ccfl az inverterrel karöltve. Reklám --> K52JC alkatrészek
[ Szerkesztve ]
-
Senkiii
újonc
Sziasztok!Még új vagyok itt.Kérdésem a következő lenne.Vettem egy Asus notebook és a billentyűzet közepe puklis.Tud valaki segíteni ilyenek kell lenni vagy nem????
-
nagyúr
válasz Mr.Skynet #17365 üzenetére
A lila foglalat a Santa-Rosa platformot jelenti. Persze van pár fehér foglalatos gép is ami támogatja a Santa-s procikat, illetve régebbi BIOS-ok frissítés után is kompatibilisek lesznek, de a tuti lila foglalat.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
stablex
csendes tag
válasz KillHates #17361 üzenetére
nem, fekete. sry 'karbantartás' volt a szolgáltatónál, ki-kihagyogatott a netem, de azért köszi, ezt nem tudtam, hogy különböző színektől is függhet hogy mi mehet bele Tudom, hogy nem arra tervezték ezt a gépet, hogy majd x felhasználó y év múlva tuningolja, de ha nincs info semmi, hogy milyen befogadó képessége van a gépnek, esetleg bios-ból vagy valahonnan nem lehet kiolvasni? Az lenne az egyszerű persze, ha találnék olyan eladót akinek van mindene, és akkor belepróbálgatjuk, de mivel vatera/ebay vásárlás játszik, így nehéz.
Az is meglepett, hogy 64bites cerka (wat?!) bele megy, 64bites rendszer felmegy, fut, működik. -
nagyúr
válasz stablex #17371 üzenetére
De gyenge duma !
1, A legegyszerűbben a gyártó honlapján kikeresed a pontos típusa alapján a gépet és megnézed milyen procikat támogat. Utána érdemes átböngészni még BIOS frissítéseket hátha ott van mikrokód frissítés és új fajta procikat is megesz a gép.
2, Keresel egy olyan türelmes és korrekt noti szervizest (pl; én) akinek van kismillió procija egy tálcán és belepróbálgatjátok őket, "hátha elindul benne" alaponTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
mabandi1
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy van a laposomba egy i3 3217U proci, hogy ezt lehet valamilyen progival vagy valahogy feljebb húzni? -
nagyúr
válasz mabandi1 #17373 üzenetére
Én nem tenném, mert alaplapra integrált a CPU. Aztán ha megsül, akkor mehet az egész gép a kukába.
10% teljesítmény növekedéshez, kb 30%-al kell emelned az órajelet. Ez még egy asztali konfigban elmegy ahol orbitális nagy hűtők vannak beépítve, de egy határértékre méretezett hűtéssel és tápáramkörrel nem kísérleteznék...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz Blue Eagle #17375 üzenetére
Jaja, főleg az U-s prociknál. Ezek főleg nem tuningolásra valók, csökkentett teljesítményűek, csökkentett hőtermeléssel.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
mabandi1
tag
Köszönöm a gyors választ, igazából nem én akartam húzni a gépet hanem egyik osztálytársam, mert most vett egy ilyen gépet és hát húzni akarja a procit de majd mondom neki hogy netegye. A dedikált 720M-et is folytonosra kapcsolta amilyen programhoz csak lehetett azt tette alapértelmezettnek, egyszerűen nem érti hogy fölösleges mert ha igényli úgyis bekapcsolja... De hát hiába a szép beszéd.
-
Blue Eagle
őstag
válasz mabandi1 #17377 üzenetére
Az, hogy a nvidia grafikus vezérlést rendel minden programhoz és azt teszi alapértelmezetté, az nagyon felesleges és balga cselekedet. Kérdezd meg tőle, hogy ez mire jó?
Itt pont az a lényeg, hogy a gép amikor csak lehet, pianóban menjen a kisebb fogyasztás és hőtermelés érdekében. Pont az nvidia GPU az ami főként tud izzadni a többi hardverelemhez képest, s valjuk be ez a notebookok esetében nem igazán pozitívum. Ha a gépét minél előbb meg akarja sütni, akkor jó úton halad.
Én még a játékokról is leszoktattam magam (csak ritkán, keveset elv maradt), annyira féltem a sajátomat. Két évente nem tudok venni 150-200 ezres kütyüket. Hiába ez nem asztali gép, ennek így kell megfizetni az árát... -
Kicsirics77
veterán
sziasztok
érdeklődés szintjén,melyik a legnagyobb proci amit egy asus f5sr még képes kezelni
jelenleg T5800 ketyeg benne.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Impressa
őstag
válasz Kicsirics77 #17379 üzenetére
Szia!
CPU-Z-vel kellene mgnézned milyen chipset van benne, mert az fogja eldönteni, hogy max milyen procikat kezel + azonos TDP-jű osztályba kell tartozzanak. De ennek is van topikja, és Thunderzolee ennek a mágusa. tőle részletes kimerítő választ fogsz kapni.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
veterán
válasz Blue Eagle #17378 üzenetére
Amit írtál az igaz, és tényleg ezért vannak a váltható VGA-k. Az nVidia-nak sokkal szebb képe van, mint az integrált kártyának, lehet hogy emiatt használja állandóan azt.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne Asus K95V vel kapcsolatban. Itt próbálom, Grafics Configuration.Ha a Biosban állítom az integrált vga-nak a ( CPU-s Gondolom) memoria igényét 64-ről ( pl: 128,256, 512 ) felfele nem indul el a gép .Csak az Asus feliratig jön elő. szerintetek mi a baja,Zsír új a masina 1 napos. A Segítséget köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BullKoxa #17383 üzenetére
Sztem állítsd vissza, az integrált vga-nak nem kell nagy memória, Amúgy meg ott van a dedikált benne, ha teljesítményt akarsz, úgyis átvált rá.
-
BullKoxa
őstag
válasz SeniorTilla #17384 üzenetére
De mért csak úgy indul a gép ha 64-n van, ez nem lehet hogy konstrukciós hiba? vagy én nem tudom hogy mi lehet. Akkor nem kéne a biosba beletelni ha amúgy sem lehet állítani ,Szerintem!
-
Impressa
őstag
válasz BullKoxa #17385 üzenetére
Több gépnél is lehet állítani a IGPU méretét, neked szerencsére nem okozott problémát, pl. az egyik fórumtársnak alaplapot cseréltek utána - a szerviz szerint - mert nem indult el a gépe. Egyébként meg, nem kell foglalkoznod vele, mert Windows kezeli az osztott memória méretét is 64-1696MB között. A legtöbb gépben ez a funkció is tiltva vagyon. A lényeg nincs semmi baj a gépeddel.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
mabandi1
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy egy 3.gen i3 3217U-tól mennyivel gyorsabb a játékokban a 3.gen i5 3337U? Nagyon nagy lenne az eltérés? Vagy épphogycsak valamivel? -
-
Alpachino
veterán
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem az ASUS K50IJ notim probléma feltárásában, ugyan is az utóbbi időben, úgy kétnaponként teljesen random módon elfelejti a billentyűt, vagyis bármit nyomok nem funkcionál. Újraindítás után megjavul Nem tudom, hogy hardveres, vagy szoftveres probléma lehet-e ?
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz Kicsirics77 #17391 üzenetére
A biost nem néztem, de ráfigyelek.....a lapit még nem szedtem szét igazából, egy billentyűlehúzást sem tudom, hogy mennyire macerás feladad
-
Kicsirics77
veterán
válasz Alpachino #17392 üzenetére
nem annyira csak ügyelni kell hogy a bill fölötti kis pöcköket okosan nyomd be,és minden mókolás nélkül ki lehet majd emelni a bill.-t
pont szombaton csináltam egy ilyet más okból kifolyólagy..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
albi31
aktív tag
válasz Alpachino #17392 üzenetére
szerintem meg macerás(megvan a metódusa hogyan lehet normálisan leszedni,az meg csak gyakorlattal érhető el,nem ajánlom!),mert sec. alatt eltöröd a bill. lefogató műanyagokat,már ami a billentyűk alatt vannak,én a helyedbe bevinném valami normális szakszervizbe és egy 1000-1500Ft-t elvégzik ott helyben a műveletet.
-
PAtr0n
addikt
válasz albi31 #17394 üzenetére
Milyen metódus??? Minden stock Asus notinak 5 karmos lefogatása van a felső résznél, tehát alulról akad be az egész klaviatúra, felül lehet a körmök kiakasztása után kiemelni. Még egy laikusnak sem bonyolult. Ezért vigye szervízbe? Amit javasoltak neki, simán lecsekkolhatja otthon is, ha nem javul, utána vigye esetleg.
Alpachino:
Tele vele a youtube, csak egy a sok közül, a bill. kivételt illetően:
youtube"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Alpachino
veterán
válasz PAtr0n #17395 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint ha tényleg billentyűcserés lesz,( vagy is új megy a régi helyére) nem egy nagy feladat kicserélni
De ha cserére kerülne sor, ahogy elnézem elég húzós a lapi árához képest a komplett bill. csere..12k körül van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest