Új hozzászólás Aktív témák

  • -Solt-

    veterán

    válasz tome0001 #5691 üzenetére

    Én más véleményen vagyok! :) Minél magasabb, stabilan tartható FPS elérése a cél, annál erősebb CPU kell hozzá, ergo egy 144 Hz-s monitorhoz nem az i3 a megfelelő párosítás. Természetesen GPU függő is a dolog, de például a 3080-m esetében a 8700K-ról 12700K-ra történő váltás elég jelentős ugrást hozott még VR alatt is, pedig az jellemzően GPU limites.

    Nézd meg, hogy az adott beállításokon a GPU-d mindig 99%-n ketyeg-e, ha nem, akkor CPU limit van. Ez lehet szoftveres (szarul optimalizált engine), és lehet hardveres amikor maga a CPU a gyenge. Egy biztos, az erősebb CPU megoldja a hardveres limitet és enyhíti a szoftveres limitet, szóval érdemes mindig erős CPU-t venni ami aztán 2-3 GPU generációt kiszolgál. A minimum cél mindig az éppen aktuális konzolgeneráció tudása legyen, akkor nagy meglepetések nem érhetnek új játékokkal sem.

    Fentiek nem igazak 60 Hz-s monitor esetén... annyit már szinte minden kiprésel magából, arra nem érdemes költeni, de a 144 Hz, VR, szimulátorok mindig kivételek, ide mindig az anyagilag számodra elérhető maximum kell, ha élvezni is akarod...

    www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák