Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    Ideértem, bár Origins nehezen engedett el...majd 140 óra és még maradtak kérdőjelek meg papírosok :DDD

    Elsőre kicsit idegen volt az Odyssey ( nem érdekel hogy AC, rég nem... ) de kis idő után, hozzászoktam/hozzászokom..

    Tetszik a menürendszere, a térkép és az újítások is. Egyelőre jól esik foglalkozni a küldetéssel és az emberekkel, mert jókat diskurálok velük, és a döntéshozás is nagy piros. Nekem a karakter is szimpatikusabb, az interakciók és a mellékszereplők szintén.

    Sokat még nem láttam a harcrendszerből, a játékból...5-6 óra, és 3% térkép meg az előrehaladás is :D de ez is bejön, jó a koreográfia. A pajzsot el kell engednem, majd megszokom, bár a téma miatt tuti hiányolom még egy darabig, de cserébe a harcrendszer összetettsége és a benne rejlő lehetőségek kárpótolnak. Már amennyire most átlátom. Hardon egész jó kihívás lesz benne.

    A karakterkezelés is jó, végre pakolhatok mindenfélét a főhősömre és ilyen olyan dolgokkal is megerősíthetem őket. Nyilam mindig elfogyott Originsben, na most már készíthetem azt is a faanyagból. ( odaát mindig összeszedtem vagy vettem, nem néztem másik opciót ) Az öltözék és a fegyverzet komplett cseréje is bejön, ez is pozitívum.

    Technikailag nem okozott csalódást, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy dobtam rá reshadet. AMD contrast-meg élesítés és valamilyen HDR szerű cucc, így picit színesebb, szagosabb és dinamikusabb / mélyebb az egész megjelenés, az mellett hogy jobban kivehető. Nem is igazán látom az FPS hátrányát sem. Élsimítás van lowon, felhők high és árnyék high, a többi maxon 1440p ben.

    Olvastam én sok sok dolgot, a végén már be is voltam tojva, mindenki a másikkal vetette össze. Nos sztm gyönyörű a játék, megvannak a fények és a bevilágítás, klassz a vízfelület és a terep kidolgozás, továbbá az épületek is hozzák a színvonalat. Hatalmas az egész, és végre van időjárásváltozás is, konzisztensebb a köd is az erdőségben.
    Flóra és fauna is rendben van, találkoztam pisilő kutyával, meg egy rahedli vízi lénnyel is....úgy látom, a növényzetben is lesz kellő diverzitás.
    Kisebb apróságokat is megfigyeltem, amiket negatívumnak hoztak fel, de ezek sem hiányoznak ( van törmelék a mászásnál, mozog a ruhás felület ha rálépek, a karakter és a ló megjelenése is változik a víz után stb..)

    Egyetlen dolgot mondhatnék negatívumnak, friss 140 órányi Origins után....a tűz megjelenése, de ebben is találtam olyan részletet, ami odaát nem volt jelen. Ráadásul gyűlöltem mikor a ló égett mint a Reichstag a tűzrakástól és húzta maga után a csíkot, akár Nico Cage a szellemlovasban. Kösz nem de nem . Remélem olyan olajos köcsögökkel sem találkozok, meg olajfoltokkal sem, nem kellenek azok sem. Meg ahogy láttam, egy két játékelem nincs ami odaát marhára nem érdekelt. ( fogathajtás, macskataperolás, megbosszulás, rejtőhely... )

    A mozgásanimáció hagy némi kívánni valót maga után , de egy ekkora tartalomnál , ez nekem belefér bőven. Egész sokfajta mozdulat van, ilyen olyan részlet....és a mászás is simán megy. Realitásokba nem megyek bele, nincs miről beszélni.

    Ja igen, a térkép kapcsán kicsit csalódott vagyok, :( de majd túlteszem magam. Hiányolom Tesszáliát, és Rodoszt és még egy egy területet Thessaly körül. Igazából nem értem, mert ott van az északi régióban egy nagy büdös semmi, ráadásul ahogy látom ki is van dolgozva....szóval....na mindegy. Originsben a délvidék volt ilyen, de ott legalább volt neve és ott is akadt egy egy kérdőjel. De ez is csak személyes vetület, ráadásul ilyen mértékű világ mellett ez csak szőrszálhasogatás a részemről. Meg ez nem is történelemóra, úgy teszik veszik a tartományokat ahogy jó a játék szempontjából !

    Természetesen nekem teljesen más élmény sztm, mint az elején, mert már az 1.5.4 vagy melyik kiadás van most...ráadásul kicsit pimpeltem is rajta ( mondjuk ez totál szubjektív ) és a Görögökért is odavagyok, meg aztán ez az új divat jobban bejön, mint amiről az AC szólt a kezdetekben.

    Originsből alapján, ezzel 2-300 órát elleszek, majd elválik, mit tud nyújtani a későbbiekben és mennyire lesz elegem az egész világból. Odaát mindig találtam olyan dolgot, amire rácsodálkoztam, még 100+ óra után is. Az hiszem, itt is meglesz az a plusz dolog, és akkor túllendülök az esetleges undoron is.

    Végére egy fontos dolog....eddig még nem fagyott ki a játék, sajna Originsben rendesen megszívatott, nem is egyszer. :W
    Remélem marad is így.

    [ Szerkesztve ]

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák