Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz májkimiki #6362 üzenetére

    májkimiki

    Maga a másolást én se nem bluetooth-al (nagyon lassú), se nem kábellel nem csinálom. Helyette a telón indítok egy ftp server-t (MiXplore ami egyben egy nagyon jó filekezelő is androidon), és a Double Commanderrel rácsatlakozom). Nagyon kényelmes és gyors. Persze a teló wifi chipje be tudja korlátozni a sebességet, de az olcsóbb telóknál se tapasztaltam nagy lassúságot. Bluetooth-nál sokkal gyorsabb.
    A kábel használatát én inkább arra használom, hogy variáljam a romokat a telón (fastboot, adb parancsok)

    Frawly

    A minimalizmusnak is vannak határai. Ha abszolút minimalista rendszert akarnék, akkor semmit se tennék fel, és örülnék, hogy a hidegindítás után a rendszer 85MB-os foglal. Csak mi értelme van ennek? Nekem most 221MB-ot foglal indítás után. Ez elég minimál egy olyan rendszertől, aminek van grafikus felülete (igaz csak egy szimpla ablakkezelő), viszont olyan csomagok is vannak fent, ami egy disztroban sincsenek. Azért azt szem előtt kell tartanom, hogy nekem ez a notebook mindennapi használati tárgy, és nem egy végtelenségbe futó szerver, amihez akkor nyúlnék ha gond van.
    Amúgy a gvfs nekem tudod mennyi memóriát eszik? 37MB-ot. Igen, a hatodát foglalja a teljes memóriának, cserébe megkapom hogy gyorsan, problémamentesen megy az mtp, a hálózati-meghajtók és minden egyes mobillal, legyen akármilyen elvetemült márka, custom rommal is gyönyörűen fut, és gyorsan másol. Ezen nem érdemes spórolnom. De pl nem használok login-managert. Kattintás helyett képes vagyok beírni a felhasználónevemet, nem egy nagy munka. A színes-szagos háttérkép semm hiányzik bejelentkezéskor. Máris spórolok annyit, hogy a gvfs kényelme ne legyen probléma :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák