Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz Frawly #5649 üzenetére

    Nekem csak egy fura volt mikor tavaly nyár eleján Linuxra álltam át. A fájlrendszer felépítése, és a jogosultságkezelés. Nekem hiányozna, hogy nem lehet userekre adni különböző jogosultságokat.
    De semmi más gondom nem volt. Én azonnal tudtam azonosulni a Linux-al. Illetve egész pontosan az Arch klónokkal, és jóideje már az Arch-al. Nekem az Ubuntu vonal sosem jött be. Lehet hogy azért, mert én sosem Windows-osként gondolkoztam, hanem komplett rendszerként.
    Sosem fordult elő, hogy exe-t akartam futtatni, vagy programot telepíteni a tároló helyett, nem adtam magamnak automatikusan rendszergazdai jogkört, szal ezek nálam egyáltalán nincsenek, pedig én úgy kezdtem anno a Manjaro-val, hogy nem volt mellette Windows. Csak és kizárólag Manjaro került a notimra. Nem telepítettem Wine-t sem (azóta se próbáltam ki, hogy hogyan működik), Virtualbox-on sem ment Windows rajta. Rögtön csak Linux ment, és nem volt gondom. Megtaláltam mindent a tárolókban ami nekem kell. Sőt. Legutóbb ugye azon akadtam ki, hogy még olyat is találni az Arch-os tárolókban, amiről álmodni sem mertem. Amúgy a Teamvieweres példa nem feltétlenül Windows-os beidegződés. Pl nálunk rengeteg ügyfél távasztali segítségét csak Teamviewer-el lehet megoldani, mert az ügyfelek ahhoz ragaszkodnak, vagy szimplán náluk az a céges policy. Gyakoribb, mint hogy a LogMeIn-t erőltetik. Amúgy én Openbox-ra azért tértem át, mert ahogy utánaolvastam jelentős sebességet fogok tapsztalni, és sokkal reszponzívabb lesz és hogy bill kombókat erőltet leginkább. Így is lett, vagyis én határozott céllal jöttem Openbox-ra, mint ahogy pure Arch-ra is Manjaro-ról. Nálam addigra már szóba sem jött a tévelygés (főleg hogy előtte már sok Arch klónt kipróbáltam).

    Ma viszont úgy tervezem, hogy keresek valami témát az Arch-ra ami világos, és rendesen elkülönülnek az ikonok, háttérszínek, fejléc színek, és fúkusz kijelölése is, mert ha egy gombon ide-oda viszem a fókuszt, akkor alig üt el a színe az eredeti háttérszíntől.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák