Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nocsesz1
senior tag
Sziasztok. Le cseréltem 2015-os Macbook-ot. Ezt megkapja lányom most. A gép teljes visszaállítása most akkor hogy van? Igazából nem kellene visszaállítani de van particio windows is rajta azt kellene el tüntetni hogy teljes tárhelye legyen.
HAJRÁ VIDI !!
-
-
-
hszilard666
veterán
Gratulálok előre is, pokoli kis masina! A napokban volt lehetőségem megnyomkodni egy base model M1 et, és összepiszkítottam a nacimat, meglepően gyors! Mondjuk semmi erőforás igényeset nem csináltam abban a pár percben, csak valahogy az OS gyorsabban végezte a dolgokat mint ahogy emlékeztem. Utoljára, bő 5 hónapja inteles macem volt, catalina val.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
-
vadászcsiga
félisten
Ez azt jelenti hogy nem lesz külön letölthető az os csak beállításokon keresztül?
https://www.macrumors.com/2020/12/18/apple-stops-offering-standalone-updates-macos/ -
válasz vadászcsiga #90715 üzenetére
Előbb a hardvert zárja be, utána az OS-t, és végül a szoftvereket - tiszta iOS lesz a mac is.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Szeretnék teljesen újra telepíteni egy 2017-es Macbook Air-t. Tényleg kell neki a 12gb pendrive vagy elég kisebb is ?This is the way
-
TigerCat
nagyúr
válasz vadászcsiga #90715 üzenetére
Store-ból továbbra is, ahogy most. Így értelmeztem. Mezei felhasználóknak ez nem jelent változást.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
r4z
nagyúr
-
Macika_MC
tag
válasz RaZroX #90717 üzenetére
Ja, azt írja 12GB pendrive [link]
USB-flashtároló vagy más másodlagos kötet Mac OS kiterjesztett formátumban formázva, legalább 12 GB szabad tárhellyel[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
RaZroX
addikt
Közben rátaláltam erre a recovery telepítős csodára
This is the way
-
ruarua
tag
válasz RaZroX #90721 üzenetére
Sziasztok! Feleségem lenyúlta a kis 13’os Windows notebookom. Gondoltam beújítok helyette egy használt Apple-el. Régen volt air-em (2017) de a kijelzője elég gyengusz.
Láttam, hogy sima MacBook 12 (2015) már 180-200 körül elérhető. Viszont sok rosszat is olvastam róla. Mennyire rossz vagy jó döntés? Sima futkozós laptopnak kéne: office, internet, max filmek. -
MODERÁTOR
Ha ma rendelnék MBP-t almáéktól akkor hogyan szól a számla? Kiterjesztett garival kapnám már? Ugye idén már nem érne ide.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Tudom, hogy gyakori téma - szóval előre is elnézést-, de számomra még mindig nem teljesen világos. Januárban venni akarok egy alap Air-t és 2 opció jön szóba:
- céges számla (ÁFA visszaigénylés) + Apple Care
- megveszem magánszemélyként és az új jogszabály szerinti 3 év
A 2. egyszerűbb lenne természetesen, de ha APR-ből veszem sem vagyok biztos benne, hogy az Apple Care-rel egyenértékű jogaim lesznek az első év után. Valaki meg tudja ezt erősíteni vagy cáfolni? Egyelőre annyi különbséget találtam, hogy a Care világgaranciát nyújt, de ez számomra nem fontos. -
Volkov
senior tag
Sziasztok!
A gépem rendszeresen újraindul, van hogy 20 percet se megy, fekete képernyő, majd restara után jön a hibaüzenet:
"panic(cpu 2 caller 0xffffff800c626c70): "Possible memory corruption: pmap_pv_remove(0xffffff8024525640,0x7f98274be000,0x40, 0x40000, 0xffffff91428a3cc4, 0xfffffebadefba5f0): null pv_list, priors: 2"@/AppleInternal/BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-6153.141.10/osfmk/i386/pmap_internal.h:903"
És hasonlók, az app-ok mindig változnak, hogy mi crashel el.
Próbáltam visszaállni TimeMachine backup-ból, nincs változás.
Próbáltam friss install-t, Catalnia-t is, BigSur-t is, de nincs változás.
Resetek megvoltak.
Beépített diagnosztika szerint minden rendben.
MemTest86 10 órán keresztül semmi hiba.
Kezdek megőrülni...
Bárkinek bármi tipp, merre lehetne még keresgélni a gondot?
2015 early 13-as Pro.
Köszönöm előre is!:)
-
Volkov
senior tag
válasz Head88 #90735 üzenetére
Semmi. Vigyázok rá, mint a szemem fényére. Kvázi karcmentes.
Az aksi volt felpuffava a sok desktop használat miatt, ezt idén márciusban cseréltettem gyárira (iCentre, 80k felett, mert teljes felső rész csere) azóta vigyázok az aksira is.
Néha lemerítem-feltöltöm, s ha tudom, hogy 1 hónapig nem viszem sehová, akkor 80%-on tartom (középső pin leragasztva) de nem hiszem, hogy ez lehet a gond.
Illetve anno gari idő alatt egyszer cseréltek full alaplapot, túlmelegedett s széthullott a kép.
Szóval tanácstalan vagyok:)
-
Head88
addikt
válasz Volkov #90736 üzenetére
A magsafe-en a középső pin-t leragasztottad? Ne ragassz le semmit. Az adaptersense az egy elég fontos dolog.
Persze nem ez lesz a gond.
Jelenleg az egyetlen gondolatom, hogy terhelés alatt a ramok forrasztásánál kontakt hiba keletkezik. Memtestnél ez nem fog jelentkezni mert a gép nem full energiastátuszban üzemel.(mint macos alatt)
[ Szerkesztve ]
-
Volkov
senior tag
válasz Head88 #90737 üzenetére
Végig túrva az összes fórumot amit találtam, állítólag talán lehet SSD gond is, egy külső usb3-as SSD-re még egy friss install-t megpróbálok, hátha csak az SSD döglődik.
Azt nem tudod esetleg, hogy kb mennyi ebben a gépben az élettartama?
Ha az sem, akkor valszeg tényleg ram és akkor...
self-troll on: MemTest alatt tegyem a radiátorra a gépet? troll-off:)
-
bmwk1200s
őstag
Ha valaki brickelte véletlen az M1 chippel szerelt gépét, itt a megoldás! (Bocsi, ha már volt)
[link]Semmit sem írok alá!
-
Peetey91
senior tag
válasz vadászcsiga #90742 üzenetére
Nekem a Big Sur téglázta a 2014-es MBP-met. Megjelenés után frissítettem, azóta sok levelezés, telefonálás az Apple ügyfélszolgálattal, valamint járt már az iCentre szervízben, most pedig az Almáriumban van, ha minden igaz hardveresen fektetett meg valamint. Azóta elismeri az Apple a hibát, remélem végre lesz rá szervíz is (ingyen...).
A telefonos ügyfélszolgálat amúgy nagyon korrekt, az Almáriumban a srác pedig mondta, hogy sajnos nem az első gép, ami Big Sur miatt van náluk. -
vadászcsiga
félisten
-
Jaded
őstag
válasz vadászcsiga #90746 üzenetére
Korábban azt írta, ha egyszer sikerül, utána már nem flasheli.
Renault Megane IV Limited
-
domerator
veterán
Tapasztaltátok, hogy a facebook Safarin olyan szinten eszi az akkut, hogy kb. fele-kétharmada lenne az üzemidő?
(2017 Air, High Sierra)Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Head88
addikt
válasz domerator #90749 üzenetére
Sajnos a facebook és a safari nem barátok. Igazából a facebook semmilyen böngészővel nem barátkozik...sőt még a hardverrel sem..zabálja a ramot, cpu-t mindent.
#90746 vadászcsiga
Az EFI firmware-t rendszertelepítéssel csak upgrade-elni lehet. Ha visszaraksz egy régebbi rendszert, akkor is marad az újabb EFI.
Downgrade-et csak JTAG flasherrel (+ egy korábbi clean verzió a firmwareből) vagy egy régebbi firmware-t tartalmazó chippel lehet rávarázsolni...ez esetben nem árt, ha az eredeti serial szám is rá van töltve. (T2 előtti gépeken)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest