Új hozzászólás Aktív témák

  • TigerCat

    nagyúr

    válasz bmwk1200s #46495 üzenetére

    A több monitor kezelése sosem volt az erősségük, de talán az univerzális TB csati miatt jobban ráfekszenek. Ha már egyszer így reklámozzák a Pro gépeket...

    Amit javíthatnának:

    A menüsor ikonjai megzavarodnak, ha külső kijelzővel indítom újra a rendszert. Konkrétan fele halvány, fele nem és nem detektálja melyik az aktív kijelző. Ha később csatlakoztatom, nincs gond.

    Nem bánnám, ha az alkalmazások midig ott nyílnának, ahol utoljára. Vagy az elsődleges kijelzőn. Állandóan belefutok, hogy a fókuszt a másodlagoson hagyom és oda nyitja, miközben előtte az elsődlegesen használtam.

    Ez a ragadós-tapadós ablakkezelés egyes alkalmazásoknak nem tesz jót. Szerencsére van BetterTouchTool. A snap areas funkció valami félelmetesen jó cucc, nem beszélve az ablakok gyorsbillentyűvel történő pakolgatásáról. Ezt alapból tudnia kellene a rendszernek, nem csak ezt a béna teljes képernyős felosztást. Most komolyan, ki a f...szom akar 34, vagy akár 27 colon fullscreenben levelezni, böngészni? Oké, fotókat nézegetni, filmet nézni jó. Én speciel képtelen lennék így dolgozni.

    Bírnám, ha az CMD+TAB váltana a megnyitott alkalmazások egyes ablakai között is, de az sem lenne hátrány, ha a dokkra lerakottakat is felnyitná. Gyűlölöm, hogy ilyenkor sosem találom el az ALT gombot, nem hozza fel a dokkon levőt és vacakolhatok az egérrel. Persze kis beépített kijelzőn ez nem gond, de ilyen nagy felületen 10-15 megnyitott ablak mellett azért más a dolog.

    A menüsor ikonokat már rendezgethetjük. Végre! De természetesen itt is van, amelyik k...rvára nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Hiába teszem jobbra, következő indításnál a bal szélén indul. Miért? Senki nem tudja. Még a fejlesztő sem. Szerinte az Apple a hibás, mert.... izé..., csak. Persze valószínűleg az a szerencsétlen a béna, de mivel rendszer szinten ez sincs normálisan lekezelve, ilyenek történnek. Persze a megoldás az lenne, hogy egy lenyílóba menjen minden olyan, amit évente 3x keresek, amit meg naponta többször használok, az maradjon látható. Bartendert kéne beépíteni, oszt' jóvan. Bár az is szaraxik a Mondeo Escort Sierra óta. (Baszki, állandóan elfelejtem a nevét, csak az ugrik be, hogy valamelyik Ford.)

    Legnagyobb kedvencem a Pixelmator. Szó szerint imádom. Minden fillért megért, a legjobb alkalmazás, amit valaha vásároltam. Viszont, egyszerűen rühellem a lebegő ablakokat, amelyeknek az eszköztára különálló elemként jelenik meg, mert állandóan kikattintok az alkalmazás ablakából. Persze, erre lehetne a megoldás az, mint régen a Photoshoppal, hogy az ember nyit egy új desktopot, beállít valami világosszürke hátteret és azon dolgozik, de nem az igazi. Ráadásul ha közben a másik megjelenítőre kattintok, eltűnik a teljes eszköztár és csak a layer ablaka látható. Gáz. Tiszta Gimp fíling. Bár mondjuk annál szerencsére jobb... Az még Windows alatt sem támogatja rendesen a több megjelenítőt, képes az összes kijelzőn elterülni. Na mindegy, ez már nem ide tartozik.

    Szóval igen, nem ártana, ha kicsit jobban odafigyelnének azokra is, akik munkára használják a gépüket és nem csak azokra a menő hipszter kölkökre, akik emoji sormintával teletűzdelt messzindzser üzeneteket akarnak küldözgetni egymásnak a sztárbáx két sarkából.

    Huh, most megyek és lazítok kicsit Noshahr Canal-on TDM-ben...
    :DDD

    ♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

Új hozzászólás Aktív témák