Új hozzászólás Aktív témák

  • iMarcus

    csendes tag

    Sziasztok!

    Lenne egy "kis" problémám a mid 2012-es Macbook Pro-mmal, remélem tudtok segíteni, mert én már kezdem a hajam tépni. El Capitan public béta volt fent, eddig nem is nagyon volt vele problémám, mert gyors volt és kezdtem egészen hozzászokni a rendszerhez. Tegnap viszont amikor kinyitottam a gépet és netezni szerettem volna csak strandlabdázott (pörgött a kis színes ikon) és nem reagált semmiféle kattintásra. Nem hagyott sok lehetőséget, hosszan nyomva tartottam a bekapcsológombot és leállítottam. Utána újra be, viszont a bejelentkezési képernyőnél tovább nem jutottam, mert amikor megadtam a jelszavamat megint jött az eszeveszett gondolkozás/töltés, majd visszadobott, hogy adjam meg a jelszavam. Ezt játszottam egy darabig, volt olyan, hogy már eljutottam az asztalig, de itt is iszonyat mód akadozott minden és használhatatlan volt, leállítani se tudtam a gépet, csak ha hosszan nyomtam a bekapcsológombot.

    Itt már kezdtem feladni, hogy ez az El Capitan rendszer még valaha is feléled, gondoltam akkor Recovery-ből újrarakom, de oda se tudtam belépni. Egy idő után már be se bootolt. Ennél a pontnál gyorsan szétszedtem a gépet, mert az eredeti winchester helyett egy Samsung SSD van benne, ezért kivettem és megnéztem egy windows-os gépen az SSD állapotát, természetesen kutya baja. 100%-os teljesítmény, 93%-as kondíció, tehát ez nem lehet a gond, én csak arra tudtam gyanakodni, hogy a béta rendszer valamit elrontott. Másik Mac-hez tegnap nem volt hozzáférésem, megpróbáltam csinálni windows alól telepítős usb-t, erről se volt hajlandó bebootolni, állandóan csak ezt a tiltó jelzést kaptam: https://support.apple.com/hu-hu/HT204156 (kicsit lejjebb görgetve az egyéb képernyők alatt látható).

    Miután nagyon kellett volna használnom a gépet kínomban már egy Windows 10-es usb-ről elkezdtem windows-t telepíteni, viszont a telepítés után ez se tudott bebootolni. Itt feladtam. Időközben kezembe akadt egy 10.7 telepítőlemez, megpróbáltam arról bootolni, itt azonnal a tiltó jelzéses képernyő jön be, tehát disk utility-ig se jutok el, nem hogy a telepítésig. Most van hozzáférésem egy másik mac-hez, csinálok Yosemite telepítőt usb-re hátha, de én már nem tudom.

    Esetleg valakinek valami ötlete mi lehet a gond, mit lehetne még megpróbálni?
    Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák