Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Appstoreban a fiókom menüjében átírom a nevemet céges névre akkor arra kapom a számlát? Céges kártyával vásárolnék és azért lenne fontos.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
-
kenny123
addikt
Az applecare nincs régióhoz kötve? Pl magyarban vásárolt gépre ugyanúgy érvényes az amerikai ebayrol rendelt pl?
yo
-
szijartg
őstag
Egyszerű telefonon, csak felhívod őket mondod hogy mit szeretnél és meg is csinálják. Nagyon kedvesek!
De, lehet netről is, de ott fake címet kell megadni! Persze ha van kinti címed akkor meg tudod csinálni neten is! De én nem kockáztattam, ID-m magyar címre van regelve, így inkább telefonon csináltam!kenny123 nincs régióhoz kötve, magyar iPad-ra vettem legutóbb angliából! Simán megcsinálták!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
-
CharlieDrop
veterán
válasz FIREBLADE78 #33702 üzenetére
nem kapsz céges számlát
azaz arra a névre fogod kapni, de rossz számlát.
ugyanis eu-n belül közösségi értékesítés alapján két cég egymás közt nettó módon számlázhat csak
Mivel nem vagyunk benne a Volume Purchase Programban, csak magánszemélyre szóló bruttó elszámolású számlát állítanak ki.
2 hónapom ment rá
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Az Indavideo nálatok is szaggat Safari alatt? Nem vészesen, kb olyan, mintha kevesebb képkockát préselne ki magából a készülék. Viszont Chrome alatt tökéletesen futnak az "indás" videók. Viszont kb 5-10 perc után hallhatóan el kezdenek dolgozni a ventik, ez normális? Akkor is csinálja ezt, mikor nincs megnyitva semmi a háttérben. Illetve én nem telepítettem bővítményeket (pl. Silverlight) a Safari alá, mondván hogy olvastam olyanokat, hogy azok idővel visszavehetnek a gyorsaságából. Ez igaz?
Köszi előre is a segítséget! A gép egy rMBP 2014 Mid, 13".meg
-
tomtom9
tag
Ha 80% alá esci az aksi akkor kicserélik ha garis még a készülék? Ezt mivel tudom pontosan lemérni? Tehát ha pl. itthon megnézem a Battery Health-tel ami 76% mutat de ha brviszrm ott egy másik program 81%-ot mutat? Hogyan érdemes kímélni az aksit? folyamatos töltőn használni ameddig lehetséges vagy akksiról?
-
Ragnar95
félisten
válasz lugosi #33721 üzenetére
Van egy határérték, ami alá ha esik a kapacitás gariidőn belül, akkor cserélik az akksit. Asszem ez az érték 80%, de be kell vinni és ott tudják megállapítani csak,h valóban cserére jogosult-e a gép.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
hszilard666
veterán
Kellemes estét az Uraknak!
Az lenne a kérdésem hogy várható hogy a rMBP-k is kapnak usb C-t? Csak mert ugye az reversable, és akkor lehetne powerbankról üzemeltetni a masinát, ami elég bitang lenne.
Hackintosh-sal kapcsolatbna hol tudok kérdezni?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Ragnar95
félisten
válasz hszilard666 #33726 üzenetére
Előbb-utóbb várható, de remélhetőleg ha kapnak is, többet kapnak, illetve mellettük megmarad legalább a HDMI port.
Ez a hackintosh topik.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
FIREBLADE78
addikt
Létezik ingyenes program amivel tudom az akksi állapotot csekkolni?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
TigerCat
nagyúr
Kicsit tele lett a tököm a Top Sites idióta nézeteivel, így meghegesztettem...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
dabgergo
őstag
120. apró kérdésem:
CMD+X-el miért nem tudok simán átrakni képeket egyik mappából a másikba gépen belül?
-
Ragnar95
félisten
válasz dabgergo #33733 üzenetére
Van pár dolog, ami valóban logikátlannak tűnhet elsőre és meg kell szokni, de ha megszokta az ember, rááll a keze+agya és nem gondolkozik rajta,h logikus-e.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Papa-Het
aktív tag
Régebben írtam, hogy az 5.2-es mid 2009-es Macbookomnál akkumulátor problémák akadnak, hogy közel 90%-nál lekapcsol, majd tápról fel, nem sokkal utána hogy "bebikáztam", megy akksiról, ismét kakukk.
Most, hogy napközben nem használom, - úgy döntöttem inkább altatom, mint ki, be.... - hanem alvó módban van, érdekes mód nem kapcsol le, pedig merül rendesen. Délelőtt 10-kor csuktam le, tápkábel kihúz, majd most kb 5 perce nyitottam fel és akkumulátorról üzemelünk. Szóval, közel 90-95%-ról indultam altatáskor, napközben merült 70%-ra. Jelenleg 65%-nál járok. A Safari (2 lap), illetve a VOX zenelejátszó alkalmazás fut a háttérben. Jó, a fényerősség picivel a fele alatt van. Kíváncsi vagyok meddig bírja.
Találkozott már valaki ilyesfajta akksi - ha nem is problémával - érdekességgel? Most merítem addig, amíg csak tudom, lehet feléledünk? Jó taktika?
Kreál érdekes dolgokat a gépem mióta megvan. De azt azért nem gondoltam volna, hogy 95% körülről alvásban lemerül 20%-ot. Egyébként is öreg akksiról beszélünk... mert nem 2009-es mint a gép, hanem 2006-os sokat nem várok már tőle nyilván.
Mivel akkumulátor cellák vannak bennek, előfordulhat hogy (pontosan nem tudom hány cellás, szerintem 6) 90-nél, amikor lehalt például az a cella nem működik jól, de ha a százalék lejjebb esik 80-ra (ezáltal a töltöttség is), akkor átugrik másik cellára ami megfelelően működik? Nagy hülyeség ez? Jelenleg 59-nél járok. Olyasmire tippelek ezáltal, mint amikor a HDD-nél hibás az egyik szektor, és az istennek sem tudja beolvasni.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #33729 üzenetére
coconutBattery? vagy ennél alaposabb kell?
-
TigerCat
nagyúr
válasz Papa-Het #33737 üzenetére
Próbáld meg, amit fentebb írtam:
Teljesen lemeríted, hagyod 1-2 órát lemerülve, majd felteszed töltőre, de nem kapcsolod be. Maradjon a tápegységre csatlakoztatva mondjuk egy egész éjszakára, de minimum 5-6 órára. Másnap kapcsold be, hagyd töltőn, indítsd újra egyszer. Ezt követően SMC és PRAM reset is mehet, szintén egy-egy újraindítás után. Ha ez nem segít, akkor semmi.Akku ellenőrzéshez a Battery Monitort használom, teljesen jó, az összefoglalóban linkelve is van, más hasznos programmal egyetemben.
-
Blamy
tag
Sziasztok!
Hogyan kell pendrive-ról file-t törölni? Amikor behúznám a kukába, akkor azt írja, nem törölhető... nem tudom melyik a rosszabb, az hogy nem tudom, hogyan próbáljam másképp, vagy az, hogy ez tényleg ilyen bonyolult?
Köszi előre is! -
Ragnar95
félisten
Véletlenül nem az a baj, h NTFS a pendrive? Erre az összefoglalóban találsz megoldást. Ha nem NTFS, akkor valószínűleg vagy védett a fájl vagy a jogosultságaiddal van baj.
-
Attila!
tag
Szerintetek ilyen speck kemény tokot mennyire érdemes rátenni a gépre?
Eddig volt rajta, de hallok ilyeneket, hogy csak árt mint használ, mert bemegy alá csak a por...
Itthon használom a gépet. -
TigerCat
nagyúr
válasz Attila! #33745 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges. Ha leejted, majdnem mindegy, de ha vigyázol rá és nem zúzod dzsuvában, nem karcolod össze, akkor nem lesz baja. Az enyém munkagép, jellemzően irodában használom, szóval építkezésekre nem járok vele, de egész nap megy, gépelek rajta, hozom-viszem, szóva normál módon. 2 napja megkérdezték, hogy új-e a gépem. Azt hiszem ez mindent elmond... Ja, tavaly februárban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz Attila! #33745 üzenetére
A Cinkes srác nem kímélte a gépét, szóval gondolom ennyire nem zúzod...
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Este jön az új OsX az El Captain? Mavericksről nem frissítettem Yosemitére, de valami azt súgja, hogy az El Captainra viszont érdemes lesz. rMBP 13" 2014 lenne az alany
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs