Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz section9 #111275 üzenetére

    Ne a szavakon lovagoljunk, hanem a mondat jelentésére koncentráljunk, a leghatékonyabb bizony az, ha a (és ez a következö részlet valóban kimaradt: ) legegyszerübb eszközökkel (amik stabilan müködnek, mint pl papir + ceruza / toll) te magad jegyzeteled az elöadáson (vagy bármilyen Schulung / Training / akármilyen okitáson) hallottakat, mert:
    1. A saját kézirásod, az ahogy a folyamat végbemegy, és ahogy követed a saját betüidet, és közben még a szavakat magadban is formálod, ezek mind-mind apró elemi lépésenként segitik a memorizálást, jobban, mint csak szimplán olvasgatva egy már meglévö prezentációt. Ez nem csak kijelentés, hanem logikus tény. (Az utólagos ismételgetés, visszaolvasgatás persze tovább erösit, nem minden esetben azonnali komplett 100%-os memorizálást jelent a saját kézirás, függ a tananyag komplexitásától és terjedelmétöl is.)
    2. Minél egyszerübb eszközöket használsz az iráshoz (amik stabilan müködnek), annál kevésbé zökkensz ki a jegyzetelésre koncentrálásból, és közben az oktatóra való hallgatásból.

    És nem kell kétségbevonni azt a kijelentést, hogy egyetemi professzor ilyet mond, mert én hallgatóként anno pl személyes tanuja is voltam nem egyszer (mi több, én is voltam a másik oldalon egy ideig az egyetemen, de ebbe itt felesleges belemenni), és mint irtam, neten is van fenn róla (video) példa. De mint irtam, ettöl te még csinálhatja mindenki másként is.

    Amúgy bocs, már megin eltértünk a topic fö vonalától, igérem leszokok róla, de nehéz falsch információkra csak szimplán legyinteni.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák