Új hozzászólás Aktív témák

  • Psych0

    őstag

    válasz Archanon #5728 üzenetére

    Szia!

    Tekintettel arra, hogy elmúltál 18, javaslom, hogy inkább erőltesd a seinen vonalat és hagyd a tucatshounen-t. A postodból nekem úgy jött le hogy könnyen megunsz sorozatokat és ez azért van, mert nem felnőtteknek szólnak.
    Amit neked ajánlok:
    Naruto/Bleach után:
    Fate/Stay Night
    Shakugan no shana
    Berserk

    Érzelmeknek:
    Ef 1-2

    Epicness:
    Puela magi Madoka Magica

    Szerintem ne kezdj bele a One Piece-be, ahelyett a +500 rész helyett inkább sok 12-24 részes sorozatot fogyassz el, hogy szélesítsd a látóköröd. Tudd meg mi a te stílusod.

    Nézni szigorúan eredeti nyelven, angol felirattal, lehetőleg nem speedsubbal. Eredeti nyelv eredeti érzelmek. Párszáz rész után fontos nüanszokat fogsz megtudni a hangsúlyból szóösszetételből, amiket nem lehet lefordítani. Angolul azért, mert a magyar feliratoknak szerintem a 90 százaléka angolból készül és a +1 fordítási lépcső olyan, mintha a kamerás mozifilmet mégegyszer felvennék és az jutna el hozzád. A speedsubok, meg sokszor hanyag munkák, érdemes várni +1 napot egy minőségre adó fansubberre.

    Végezetül megemlíteném sok mű alapját a mangákat és a light noveleket. Érdemes olvasgatni őket, a legtöbb esetben sokkal élvezetesebbek az animéknél( szerintem).

    Majd meglátod, jó kis világ ez.

    "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Új hozzászólás Aktív témák