Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
gondoltam beirom h a Kimetsu no Yaiba-t nezem en is es meg a toltelekresz is nagyon szorakoztato volt. de latom itt most nem ez a tema
-
Silεncε
őstag
Ha már ON: még múlt héten megnéztem a Black Lagoon-t, mindkét évadot+az OVA-t. Az elején nekem nehezen adta, valahol a Japán résznél kezdett el tetszeni, a Roberta's Blood Trail-t meg rögtön megnéztem kapásból kétszer Laza, véres, Revyt imádtam. Jöhet a folytatás, ha jól láttam az anime óta folytatódott a manga, kijött 2 része már.
Az opening meg 5*
-
KISDUCK
addikt
-
asuskiddd
tag
gyerekemelőlvittedelakarácsonyiajándékát :DD, iPohne 20 Pro Ultra Max TITAN
-
Mister_X
nagyúr
válasz asuskiddd #43707 üzenetére
"BRÉKING: Hamarosan magyarul is nézhető lesz a My Hero Academia!"
Anyám, borogass!
"Egy újabb népszerű anime kapja meg végre a jól megérdemelt magyar szinkronját."
Fú, de jól indul.
"Az elmúlt években a hazai anime rajongók nem igazán voltak elkényeztetve a kereskedelmi csatornák által,"
Sosem voltak
"hiszen az Animax 2014-es megszűnése után a minőségi animékre vágyó közönség lényegében magára maradt."
Akkor az nem a minőségre vágyó közösség volt, ha 2014-ben internet helyett TV-t néztek.
"Persze a sötét idők nem tartottak örökké, azóta jó néhány anime kapott magyar szinkront"
Már semmi szarkasztikusat nincs kedvem hozzáfűzni.
-
Tehát a tények, talán előny is, hogy a Viasat kapta meg a jogokat (tehát a Sony), nem pedig valami gyerekcsatorna. A szereposztáshoz nem tudok mit hozzáfűzni, mert nem nézek egyébként se semmit se magyar szinkronnal.
Az egyetlen lényegi információ, amit leszűrtem a hírből, hogy október 12-én indul a következő évad Japánban
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
.LnB
titán
Végeztem tegnap a Mo Dao Zu Shi (vagy The Grandmaster of Demonic Cultivation, vagy The Founder of Diabolism, vagy The Untamed) donghuával. Nekem nagyon tetszett/tetszik. Folytatom majd a második évadot, ahogy érkeznek a részek. Aki el tud vonatkoztatni a Kínai nyelvtől, annak ajánlom. Szerintem minden más tekintetben egy jó cucc. És tényleg, annyira szép! Egy átlag japán animéhez képest más szint teljesen (kinézetre).
Közben, még tegnap elkezdtem végre a Death Note-ot. Rég tervben volt már.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
TBT
addikt
Ezt így hogyan?
A trailerben 2020-as premier szerepelt.
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mister_X #43708 üzenetére
Látom, ott is nagyon képben van a cikk írója.
Áh, inkább nem olvasom el. Nem akarom fölöslegesen felbaszni magam. )
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
KISDUCK
addikt
válasz Mister_X #43708 üzenetére
Dolmány Attilát ismertem csak fel a listából, de ő már tapasztalt szinkronszínész. Ő adja majd a hangját Aizawa Sensinek. Szinkronizált a Family Guyban (ő volt Stewie) South Parkban (Kyle) és filmekben még Adrian Brodynak volt a magyar hangja. Ő igazából jó választás.
All Might hangjára még rákerestem, Sarádi Zsolt már szinkronizált pár keményebb karaktert, nem tudom mennyire fog menni neki a béke szimbólumát megszólaltatni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Maxxy10
addikt
Annyiból jó a szinkron, hogy mint Anime több emberhez jut el. Olyanokhoz is akik azt se tudják mi az....
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Maxxy10 #43718 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy közben az élmény (és megfelelő magyar szavak híján a karakterek közti, árnyalt viszony) egy igen tetemes százaléka (japán voice acting) ebek harmincadjára kerül. A szóviccekről, vagy a poénos (japán) szóhasználatról / hangsúlyokról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Silεncε
őstag
válasz asuskiddd #43707 üzenetére
Listán van ez az anime is, a hírt látva gondoltam, megvárom a magyar változatot why not alapon, de ahogy látom, inkább maradok a japán szinkronnál
Egyébként mindent japán hang + angol felirattal, esetleg japán hang + magyar felirattal nézek, úgy az igazi
[ Szerkesztve ]
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz atok666 #43730 üzenetére
Mindent eredeti szinkronnal nézek*, mert:
1) az író így álmodta meg
2) a rendező ez alapján rendezte
3) az anyanyelvi (szinkron)színészek a fenti kettő alapján nyújtotta a 100% teljesítménytFordításkor sérül az eredeti tartalom: megváltozik a szöveg összetétele, sérülnek az alap nyelvi környezet lényegi és kultúrális adottságai (poénok, frázisok, stb.), szinkronizáláskor ügyelni kell a tökéletes szájszinkronra, ami tovább rontja a helyzetet. Késő van, nem tudok telefonról konkrét példát hozni, de elég pl. az Endgame vagy Deadpool poénjait összehasonlítani.
A felirat bár nem lehet vesz el a rendezői és színészi teljesítményből, animék esetén nem az lesz a kép alatt, mint ami elhangzott, mert a magyar feliratokat az angolból fordítják a lelkes... feliratkészítők, ami meg japán szinkron alapján készült (kiv. hivatalos feliratok, mint mozifilmek és hivatalos streaming szolgáltatások esetén). Tehát ott kétszeresen sérült az információ fordításkor.
Aztán van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Heroaca magyar szinkronja sem a japán szinkron alapján fog elkészülni, hanem az angolon. Az is egy érdekes égő szemetes, tehát lvl100 shitshow incoming.
Megértem én, rá lehet keresni: régen voltam én is fiatal meg bolond, aki magyar felirattal, hang nélkül nézett Mirai Nikki-t egy Xperia X8-on
*pl. németül: Die Welle, Er is Wieder da, Der Untergang. Angolul: kb. minden film és élőszereplős sorozat, Japánul: anime.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
oriic
HÁZIGAZDA
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kimetsu no yaiba
22.
Bicskanyitogató stílusuk van a vezetőknek, remélem hamar helyre teszik őket.
Live-Die-Respawn
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Valami jó ecchi vigjátékot az elmúlt 3-4 évből tudtok ajánlani? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Mister_X
nagyúr
válasz LeventeV #43738 üzenetére
A jó az ecchi és a vígjáték nehezen fér meg egy mondatban
Szerintem pont nem ilyesmit keresel, de amit ajánlani tudok ebből a szezonból, az az Araburu Kisetsu no Otome-domo yo. Az egész sztori arról szól, hogy a középiskolás lányok fejét eltöltik a hormonok - alapvetően komédia, de rengeteg nehezebb témát is feldolgoz.
-
Farkassacred
őstag
válasz Mister_X #43741 üzenetére
Az az Araburu tényleg elég erős lett a nyári szezonból, érdemes belenézni mindenképp.
A kimetsu no yaiba amiről még szoktatok itt írni, hát tényleg megéri hétről hétre követni, bámulatos..ilyen jó animációt már nagyon rég láttam utoljára.. Jó lenne ha az őszi szezonban is lenne legalább egy olyan anime, mint a Kimetsu vagy a Vinland.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
F34R
nagyúr
válasz Farkassacred #43742 üzenetére
Jo anime legalabb minimum ot, de lehet keveset mondok.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Farkassacred #43744 üzenetére
Ez a Lost in Space style anime ugye? Tervben van, lehet megvárom szezon végét.
Live-Die-Respawn
-
Maxxy10
addikt
válasz Farkassacred #43744 üzenetére
Én láttam vagy két részt, tényleg szép de utána valahogy kiment a fejemből..
-
Farkassacred
őstag
Sajnos azt a sorozatot nem simerem, egy zene rémlik ezzel a névvel ..
Lehet, hogy úgy még oksoabb is elkezdeni, ha már kint az összes rész.
Maxxy10
Úgy három hete láttam én is utoljára egy részt belőle, szépen lassan emésztjük.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Eladó Thinkpad P14s g2 ( T14 G2 )AMD (ryzen 7 pro 5850u 16Gb 500Gb) 5 HÓ gyári garival
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest