Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
hejesírásó
senior tag
válasz izomhod #5850 üzenetére
hát..van magyar buli de ott nekem nem gyere be zene van szval oda nem megyek. erről nem tok tehát semmit.
azokban a házakban ahol az iránylondonosok, stb cégei laknak azokban hol összetartó a közösség hol nem változó.
a multkor elvileg volt itt az otthoni comedy centralos stand upposok az jó lehetett.
-
tildy
nagyúr
válasz izomhod #5850 üzenetére
En inkabb hanyagoloma magyarokat, jobb tavol lenni toluk.
Mas:
ki tudja milyen ellatasra jogosult az, akinek NI-ja ugyan van, de nincs fix munkahelye, befizetese?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
x6radio
tag
Egyetértek tildy-vel.
Magyarokat hanyagold. Saját tapasztalatból mondom.
Kijöttem pár magyarral, és az elsö dolog az volt ki hol baszhat ki a másikkal, mindenki csak a saját érdekeit nézte, hiába beszéltük meg elötte hogy csináljuk.Kijöttünk néztünk lakásokat, erre amit kinéztünk lenyulták a csajok, mert eredetileg ugy volt h 2 csaj meg 1 srác majd összeköltöznek, de 1 csaj bekavart és a másik 2 csaj meg azt mondta hogy akkor 3 csaj fog együtt lakni mert a 2 csaj 1 srácfelállás: "nem egészséges" szó szerint ez volt az érv. Hát gratula magyarok. Meg csak a baj van velük. 1-2 kivétellel.
Mert ő hájdzs!! - By Obi Ván Bácsi
-
Bondi
tag
Ilyen hozzáállással... Cáfolom, én egy szemétdombra jöttem ki ide, ahol velem együtt össz. 4-en voltunk magyarok, majd később még ketten jöttek. Ha akadtak is nézeteltéréseink, nem tettünk keresztbe egymásnak és összetartottunk, pedig csak itt ismertük meg egymást. Persze akkor és ott a lágerben mások voltak a körülmények, de miután továbbálltam, akkor is megmaradt ez a viszonyom a magyarokkal. Először nyilván én örültem, hogy találkozom velük, már csak a tőlük szerezhető infó miatt is, de évek múltán a mai napig sem fordítok hátat senkinek csak úgy. Akkortájt még havi rendszerességű bulikat is szerveztünk, sajnálom is, hogy azok az idők már elmúltak. Itt, Birminghamben az utóbbi években eléggé „klikkes", úgymond belterjes lett a magyarság, buli/összejárás tekintetében is, ami nem feltétlenül jó dolog. Ha találkozom ismeretlenekkel, holtbiztos, hogy ha csak „ismerős ismerőse" révén is, de találunk közös helyi kapcsolatot. De szerencsére néhány értelmes arcot mindig lehet találni.
-
Bondi
tag
válasz SzalaiG #5798 üzenetére
Jó a blogod. Végigolvastam. Hasznos és szórakoztató.
Írhatnál a mindennapokról is.
Köszi! Egyelőre az öt évvel ezelőtti mindennapjaimnál tartok. A jelenről nem igazán tudok úgymond közérdeklődésre számot tartóan mit írni. De próbálom beérni magam, előbb-utóbb olvasható formába öntöm majd a teljes kálváriámat.
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
van itt olyan, aki IT szektorban melózik odakinn?
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz izomhod #5862 üzenetére
hat ha helpdesk akkor azert a kozepes nyelvtudasnal talan kicsit tobb kell. Egyebkent szoktak ilyesmi melok lenni, de nem hiszem hogy evi 40k-ert.
Haver (magyar srac) a cegnel hasonlo hatterrel fel evig keresett munkat (mar itt volt Londonban, szoval nem otthonrol probalkozott) most network administrator es nem kap 30-at.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
izomhod
őstag
fejlesztem magam nyelvileg még
ilyesmiknek elvileg megfelelek
szerinted ez nagyon extra/lehetetlen?
még szépen fejlődök itthon -
shev7
veterán
válasz izomhod #5864 üzenetére
hat haver tapasztalatai szerint eleg telitett a piac. Ha ugy is alig kapsz visszahivast hogy mar itt vagy Londonban, akkor otthonrol interjut intezni biztos hogy nem lesz egyszeru.
De ha Londonba akarsz dolgozni, miert nem szedsz ossze egy kis penzt jossz ki, ha jo idopontban jossz ki (nem augusztus, a tobbiek majd elmondjak mi a holtszezon meg) biztos kapsz munkat amibol meg lehet elni, es szivesebben allnak veled szoba ha Londonban vagy.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
kem
addikt
válasz izomhod #5862 üzenetére
Egyik ismerősöm 1év IBM-es talasztalattal 3 hét alatt talált melót. Egy serverparkban dolgozik, és heti 300Font a kezdőfizuja. Ha műszakba kerül akkor több lesz. A maidenhead-i álláshírdetéseket nézzed meg. London és Reading közt van fél úton. Amúgy se ajánlom már egy ideje Londont senkinek.
Köszi!
-
shadeofme
tag
válasz izomhod #5848 üzenetére
Ha fent vagy iwiw-en, csekkold le a bristoli fórumot.
Elég forgalmas, sokan ismerik egymást, közös magyar bulikat is szerveznek, meg élhető a város is.
Elsődleges persze az legyen, hol találsz olyan melót, amilyet keresel.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
hejesírásó
senior tag
tud esetleg vki vmi (gépész) mérnökös melót? vagy esetleg 1st line IT supportosat?
-
tildy
nagyúr
válasz hejesírásó #5870 üzenetére
Nem jott be a walesi?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
shadeofme
tag
válasz qestion #5871 üzenetére
Hujujujjj, ha én azt tudnám, nem itt lennék!
Nézz körül pár honlapon:
jobseekers.direct.gov.uk
jobcentreplusuk.co.uk
thisisbristol.co.uk
bristol.gumtree.com
Én pl. úgy találtam a mostani melóm, h feldobtam párszor hirdetést a gumtree-re.
Amúgy meg próbálkozni kell mindennel, internet, jobcentre, ügynökségek, kilincselés,...Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
hejesírásó
senior tag
turós a jány lábaköze.
az van hogy ugye fel akarnak venni, de mint kiderült ez csak akkor lesz amikor tőkét növelnek a cégnél. amit a tulajdonosok (3 ember) meg is szavaztak egyöntetűen, hogy igen akkor fejlődni kéne amihez pénz kell (mivel í]y is már nagyobbacska a cég elég sok pénzről van szó) amit a tulajok meg is adnak a cégnek (ezt szavazták meg).....DE ez a pénz csak jön és jön és jön mint télen az otthoni intercity.
és amíg az nem jön meg varázslatos módon a számlákra addig nincs miért felvenni engem.
ahogy az is kiderült h ők nem akartak beégni ezzel az egésszel, szimplán csak proaktívak akartak lenni hogy mire a cégnek kell az ember addigra már meg is legyen a chosen one. csak pénz az meg nincs->befektetés sincs ember és gépállományba->maradok a kispadon és várjak amíg Aegir nem áll az oldalamraA, addig
B, ha sosem jönne el az a pillanat h meg jön a pénzkell vmi biztosabb mint a pincérkedés, porterkedés, stb.
ma pl végig talpaltam cvkkel a Soho-t. alig van meló most (emlékszem áprilisban MINDEN pubban, étteremben kerestek embert).
[ Szerkesztve ]
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Ha már így betévedtem a fórumba, ajánlanám magunkat ha esetleg csomagot szeretnétek küldeni.
Szép napot mindenkinek és munkát akinek szüksége van rá!
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Gál István #5876 üzenetére
NAgyon jók vagytok, én is bátran ajánlak titeket.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
kem
addikt
Sziasztok! Valaki képben van, hogy ha szeretnék autót venni, akkor hol tudok utánajárni annak, hogy mennyi biztosítást kell rá fizetnem majd meg ilyenek? Lassan költöznöm kell, és ha addig tudok autót venni, akkor nem kell munkát váltanom.
Köszi!
-
kem
addikt
Juteszebe. megy valaki haza autóval a jövő hétvégén? Esetleg ismerős? Otthon kellene lennem 28. este unokatesóm eskövőjén. Eddig úgy volt hogy meló miatt nem tudok menni, de végülis el tudnék kéreckedni 4 napra (27-30). Esetleg olyan fórumot tud valaki ahol utastársat keresnek autósok?
Köszi!
-
x6radio
tag
válasz Gál István #5876 üzenetére
Hú nagyon szuper. Így már lehet küldözgetni csomagot
Mert ő hájdzs!! - By Obi Ván Bácsi
-
Petek
tag
Itt [link] tudsz ajanlatot kerni, kb 100 biztosito kozul valaszthatsz.
En is ezen az oldalon kotottem februarban. Annyit tanacsolok csak, hogy az elso 5-10 legolcsobb ajanlatot jol olvasd at, mert nagy elteresek lehetnek az adott penzert nyujtott szolgaltatasban.In vino veritas
-
Petek
tag
válasz x6radio #5883 üzenetére
1250-et fizetek egy evre. De ez olcsonak szamit, az en kocsimra otthon sem lenne sokkal olcsobb a full casco, mivel uj premium auto. Egy kisebb autora nagysagrendekkel olcsobb, foleg ha nem uj a gep. Na meg persze ott vannak a dijcsokkento tenyezok, hol laksz mi a foglalkozasod, garazsban tartod e a verdat, hany kilometert hasznalod evente, hajtja-e mas is a csaladban. Ez utobbi esetben annak az illetonek is rendelkeznie biztositassal, mert itt Angliaban nem az autohoz kotodik a biztositas, hanem szemelyre szol. Tehat csak az vezetheti az autodat aki rajta van a biztositasan. Az sem gond ha valakit csak idoszakosan akarsz ratetetni, mivel a plusz soforert termeszetesen fizetni kell.
In vino veritas
-
kem
addikt
Valakinek van valami ötlete arra, hogy mi a fenéért a fizetés legutolsó pillanatában írják ki az eurolines buszra, hogy televan? De azt nem írják, hogy az odafele vagy a visszafele van tele, nehogy jegyvétel nélkül kiderítsem... Mi a szar van ilyenkor? Honnan a rákból tudom meg, hogy van-e hely arra a buszra amire jegyet akarok venni? MEg minek ajánlja fel ha fullon van!?!?!?!?!? a rohadt mocskos szemét mindenit!!!
Köszi!
-
Petek
tag
ez minden egyben, raadasul minimalis (50v100font) onreszem van csak. Es persze egesz europaban ervenyes. Ezt nagyon fontos leellenorizni amikor biztositast kotsz, mert nem mindegyik casco nyujt vedelmet kulfoldon is.
itt 3 fele biztositas van
1. a full cascoban benne van a kotelezo is.
2. kotelezo+lopas
3. sima kotelezoIn vino veritas
-
kem
addikt
Nahh végignyomkodtam. Nem is tartott dokáig. Ezek szerint tegnap már félálomba voltam és nagyon tele volt a húcipőm. Haza még hazajutnéd, de visszafele fullon vannak a járatok. ha meg mással jövök vissza, akkor máris nem áll meg 120Font körül. Most nekik írtam, hátha van még helyük oda-vissza.
Köszi!
-
tildy
nagyúr
mi tortent ma?
Overground station, toltenem fel a bus and tram passem, pin kod beut, oyster taccsolva , nem tudta olvasni, taccs, megint nem, tacc, vegre oke, kapom a blokkot rola.
Szallnek fel a buszra, az meg azt irja nicns eleg penz a kartyamon. Manor housenal a tubenal a penztaros tok hulyenek nezett, el is mutogatta , hogy kell feltolteni az oystert, mondom tudom, de nem csinalta a gep. Szoval sz.p..
Lehet buktam 16 fontot, es baromira nem orulok neki...."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
shadeofme
tag
Ilyenkor örülök, h nem Londonba vitt a sors...
Mondjuk én meg az egy sávos de kétirányú utak miatt szívok itt a világ végén. (Tömegközlekedés erre nincs, úh akinek nincs verdája, az nem is juthat el ide, vagy innen máshova. )
This is (the countryside of) England!Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
tildy
nagyúr
Termeszetesen minden blokk megvan.
Benn a tubenal azzal reklamaltam. Nekem is azt mondtak, ellenorzik, majd visszakuldik a penzt, h anem tortenne meg, itt egy szam, itt lehet reklamalni.Jut eszembe: megvan az uj albink, 4en fogunk lakni, meg ket angol sraccal, ok kicsit kesobb koltoznek...
5*5 meteres a szobank, es az 1-2es zona hataran van (Hoxton ) Munkahely gyalog 20 perc, epp koltozkodunk."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
shev7
veterán
na itt az ideje, hogy elbucsuzzak toletek, es megkoszonjem mindenkinek a segitseget.
Penteken indulok haza, ugy nez ki egy ideig nem jovok vissza. Illetve Londonba biztosan nem jovok vissza, nem sikerult megszeretnem a varost. Mindenkinek kitartast es sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs